Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Ништо не е сигурно дека мора да ти дојде не секогаш значи оти може да забремениш само во плодни денови а во другите што сакам тоа ќе правам,кај сите жени не е исто имав колешка што забременила еден ден пред менустрација така и потврдил и докторот,чекај нека помине некое време и направи си тест за да бидеш сигурна,инаку да си сигурна оти не си бремена треба да користиш кондом,кога дечкото ќе сврши во него наместо во тебе најсигурна ќе бидеш дека не си бремена а така секогаш ќе си во дилема

2. andrijanaana

andrijanaana Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    dali moze da se zabremeni prvot den posle mezisot?

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Зависи кога ти се плодни денови,кој ден по добивањето ти е плоден.А сперматозоидите во женското тело можат да опстанат и до 7дена.

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Видете што убаво објаснила елеонора

На andrijanaana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. andrijanaana

andrijanaana Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    po greska slucajno na posledniot den od menstruacija imav odnos kolkavi se sanskite za zabremenuvanje? odnapred blagodaram samo sakam da znam kolkavi se sansite...pozz

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Шанса за бременост секогаш постои при незаштитен секс, макар и минимална. Направи си тест или оди на гинеколог за да бидеш сигурна дали си бремена или не.

7. Longorija

Longorija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    me interesira posle kolku vreme se pravi test za bremenost ...?

[mod-kirilica:33uzg6of][/mod-kirilica:33uzg6of]

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Posle 14dena najrano!!! no ima testovi koi porano mozat da pokazat i se poskapi!!! najdobro cekaj da vidis dali ke dobies, pa ako ti kasni togas napravi si test! sega neznam dali sakas bremenost ili se plasis od zabremenuvanje?! sovet;sto i da sakas ne misli mnogu na toa, podobro e taka, prepusti na vremeto! pozdrav

9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Ме интересира доколку некој знае, дали за време на бременоста има сеуште појава на бело прање? Мислам на нормалната количина, не зголемено. Или пак воопшто нема?

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Има, да, но кај секого различно, кај некој помалку кај некој повеќе.

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    да има и треба да е повеке ама и немора да знаци јас немав којзнае колку за време на бременоста

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ilovehim

ilovehim Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Девојки јас сакам да ве прашам, ми доцни веќе 4 дена, а дечко ми има свршено во мене 2 пати, апчиња несмеам да пијам, бидејќи имав многу маки од нив, па не купив, сега ме мачи да не сум трудна, а не сакам воопшто... а имам и симптоми на мензис, градите ми се отечени, ме болат, стомакот ми е подуен... тест не сакам да купам, многу страв ме фаќа, ама ако ми задоцни уште некој ден изгледа ќе морам да купам... што мислите вие, дали е тоа почеток на бременост или знак дека ќе ми дојде

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Sakas decko ti da svrsi vo tebe, a ne sakas da si bremena?! hm....nemoze toa taka! :!: koga togas taka ke zabremenis, zatoa razbudi se sto treba da pravis, i odberi sto poveke sakas!!!

14. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    зависи во кој период од циклусот ти свршувал дечко ти, знаеш постојат плодни, неплодни денови, е сега ако тоа се случило за време на плодни денови, поголеми се шансите да си трудна оти сте го направиле потребното за да бидне работата, е сега треба да знаеш и дека некогаш симптомите за пмс може да бидат симптоми на бременост, препорака од мене купи си тест

15. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Ако не сакаш да си трудна зошто си дозволила да сврши во тебе?

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.937
    Допаѓања:
    108.302

понекогаш нема врска кога свршувал ако треба да се фати ке се фати.. туку сега нема што да те фака страв ако биднало веке нема назад , оди земи си тест а вака само ке се измачиш
    и пак ке кажам ако нејкете да сте трудни користете кондоми

17. ina88

ina88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    со мм се молиме за бебе скоро 4 год и никако да ни се испони желбата,се проверивме и се ни е во ред ама ете несака да се фати сега пиев кломифен и после 3-4 дена примав прегнил инекција имавме редовен однос а имам и редовен циклус и сеа сум мн збунета требаше да добијам завчера правев тест беше негативен а имам мали болки на јајниците и имам исцедок како бело прање и незнам што би значело тоа дали конечно ке се израдувам иначе ке почекам уште некој ден па ке одам на гинеколог се надевам дека најубавото веќе е во мене :D

18. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Ина88 најдобро тестот за бременост да го направиш барем по 2-3 дена доцнење на циклусот. Ако го направиш порано може да ти даде лажен негативен резултат. Со среќа, ти посакувам да ги видиш двете цртички деновиве :)

19. ina88

ina88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    фала ти најмногу се надевам дека конечно и јас ке се израдувам ке го доживеам најубавото нешто (па и време е) мн се изнамачивме и двајцата сепак правењето деца баш и не е најлесната работа не посакувам на никој да се мачи вака да им даде Господ на сите од прва да се фати (нормално на тие што се и план да имаат дечиња) :D

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Devojki so deckomi imame analen seks , se uste sum nevina , posledniot menzis ,mi zavrsi na 24 februari , i denes cel den glavata me boli , nekako kako da treperam celata , isto taka se zanimavam so fitnes i ne znam dali od fitnesot me bolat malku gradite i stomakot ili toa e simptom na bremenost , se plasam da ne se spustila sperma do vaginata :( i da sum bremena , inaku sledniot menzis treba da mi dojde na 16 mart , mnogu sum isplasena ve molam za sovet nesto