Ништо не е сигурно дека мора да ти дојде не секогаш значи оти може да забремениш само во плодни денови а во другите што сакам тоа ќе правам,кај сите жени не е исто имав колешка што забременила еден ден пред менустрација така и потврдил и докторот,чекај нека помине некое време и направи си тест за да бидеш сигурна,инаку да си сигурна оти не си бремена треба да користиш кондом,кога дечкото ќе сврши во него наместо во тебе најсигурна ќе бидеш дека не си бремена а така секогаш ќе си во дилема
Зависи кога ти се плодни денови,кој ден по добивањето ти е плоден.А сперматозоидите во женското тело можат да опстанат и до 7дена.
po greska slucajno na posledniot den od menstruacija imav odnos kolkavi se sanskite za zabremenuvanje? odnapred blagodaram samo sakam da znam kolkavi se sansite...pozz
Шанса за бременост секогаш постои при незаштитен секс, макар и минимална. Направи си тест или оди на гинеколог за да бидеш сигурна дали си бремена или не.
me interesira posle kolku vreme se pravi test za bremenost ...? [mod-kirilica:33uzg6of][/mod-kirilica:33uzg6of]
Posle 14dena najrano!!! no ima testovi koi porano mozat da pokazat i se poskapi!!! najdobro cekaj da vidis dali ke dobies, pa ako ti kasni togas napravi si test! sega neznam dali sakas bremenost ili se plasis od zabremenuvanje?! sovet;sto i da sakas ne misli mnogu na toa, podobro e taka, prepusti na vremeto! pozdrav
Ме интересира доколку некој знае, дали за време на бременоста има сеуште појава на бело прање? Мислам на нормалната количина, не зголемено. Или пак воопшто нема?
Девојки јас сакам да ве прашам, ми доцни веќе 4 дена, а дечко ми има свршено во мене 2 пати, апчиња несмеам да пијам, бидејќи имав многу маки од нив, па не купив, сега ме мачи да не сум трудна, а не сакам воопшто... а имам и симптоми на мензис, градите ми се отечени, ме болат, стомакот ми е подуен... тест не сакам да купам, многу страв ме фаќа, ама ако ми задоцни уште некој ден изгледа ќе морам да купам... што мислите вие, дали е тоа почеток на бременост или знак дека ќе ми дојде
Sakas decko ti da svrsi vo tebe, a ne sakas da si bremena?! hm....nemoze toa taka! koga togas taka ke zabremenis, zatoa razbudi se sto treba da pravis, i odberi sto poveke sakas!!!
зависи во кој период од циклусот ти свршувал дечко ти, знаеш постојат плодни, неплодни денови, е сега ако тоа се случило за време на плодни денови, поголеми се шансите да си трудна оти сте го направиле потребното за да бидне работата, е сега треба да знаеш и дека некогаш симптомите за пмс може да бидат симптоми на бременост, препорака од мене купи си тест
понекогаш нема врска кога свршувал ако треба да се фати ке се фати.. туку сега нема што да те фака страв ако биднало веке нема назад , оди земи си тест а вака само ке се измачиш и пак ке кажам ако нејкете да сте трудни користете кондоми
со мм се молиме за бебе скоро 4 год и никако да ни се испони желбата,се проверивме и се ни е во ред ама ете несака да се фати сега пиев кломифен и после 3-4 дена примав прегнил инекција имавме редовен однос а имам и редовен циклус и сеа сум мн збунета требаше да добијам завчера правев тест беше негативен а имам мали болки на јајниците и имам исцедок како бело прање и незнам што би значело тоа дали конечно ке се израдувам иначе ке почекам уште некој ден па ке одам на гинеколог се надевам дека најубавото веќе е во мене
Ина88 најдобро тестот за бременост да го направиш барем по 2-3 дена доцнење на циклусот. Ако го направиш порано може да ти даде лажен негативен резултат. Со среќа, ти посакувам да ги видиш двете цртички деновиве
фала ти најмногу се надевам дека конечно и јас ке се израдувам ке го доживеам најубавото нешто (па и време е) мн се изнамачивме и двајцата сепак правењето деца баш и не е најлесната работа не посакувам на никој да се мачи вака да им даде Господ на сите од прва да се фати (нормално на тие што се и план да имаат дечиња)
Devojki so deckomi imame analen seks , se uste sum nevina , posledniot menzis ,mi zavrsi na 24 februari , i denes cel den glavata me boli , nekako kako da treperam celata , isto taka se zanimavam so fitnes i ne znam dali od fitnesot me bolat malku gradite i stomakot ili toa e simptom na bremenost , se plasam da ne se spustila sperma do vaginata i da sum bremena , inaku sledniot menzis treba da mi dojde na 16 mart , mnogu sum isplasena ve molam za sovet nesto