nemozam da se pomiram so toa , no sepak blagodaaram mnogu pozz [mod-kirilica:23iiuvgh][/mod-kirilica:23iiuvgh]
Слабо си учела биологија девојко... не си бремена, гарантирам дека не си. А тоа што мислиш дека имаш симптоми, на нервна база ти е.
НЕвина НЕ си бремена.НЕма место за паника. Арно ти пиша Аннатх, на НЕрвна база ти е...НЕинформираноста што прави... Се е во знакот на НЕ. НЕ. НЕ.
zenski zdravo na site, jas sum nova pa ne uspeav da vi gi procitam site postovi, sorry so pak ke si recete aman devojkava neka ne se glupira neka si napravi test ili neka si otide na ginekolog, znam ama redovno mi se slucuva istoto pa isto, otkako imam odnosi menstruacijata mi e neredovna (ednas u 2 meseci, ednas vo 5).. i standard panicam kupuvam testovi, odam na ginekolog, i posle ginekologot ke si olesnam deka nema nisto - normalni jajnici, kaj i da e - ke dobies e odgovorot, no sakam da znam postoi li moznost i pokraj toa da ima prisustvo na bremenost, nemam nikakvi simptomi, osven so mi kasni po 2 meseci, edinstven problem mislam deka e samo nagloto zdebeluvanje i dieti, poso od mala sum si bucka i cel zivot slabeam... *** imala nekoja slicen problem?
И јас сум голем паничар особено ако имам незаштитен однос и од самата помисла мислам дека сум бремена, но не е така лесно да се остане бремена. Во повеќето случаи кога си на диета или постиш менструацијата е нередовна или пак на неа влијаат климатските промени. Ако си имала заштитен секс, не си бремена не очајувај. Најверојатно направи тест, така? Ако е негативен немаш место за паника.
Значи вака...имав однос на 16.02 и 22.02. Требаше да добијам околу 1, а сеуште нема ништо. Правев тест на 8 и беше негативен. Но има уште нешто, имав однос и околу 3 март и сега, дали е можно да сум бремена оттогаш...А инаку ретко, ама ми се има случено да ми доцни до две недели.Сега повремено имам болки во јајниците и градите ми се малку отечени. Што мислите? А не ми се прави тест повторно, ми е страв да не се разочарам
Зар на 8-ми Март немаше секс Спојлер Ако свршил во тебе можно е да си бремена. Направи си тест пак или оди на гинеколог да ти направи едно ехо
zdravo.. jas sum nova ovde i sakam da ve prasam nesto.. so deckomi zapocnavme nezastiten odnos no bidejki na dvajcata ni bese strav od nesakana bremenost vednas go prestanavme odnosot i toj veli deka nesvrsil vo mene bidejki bese mnogu kratko..kolkavi se sansite da ostanam bremena od predsemenata tecnost ? ve molam za odgovor
Јас мислам дека не си бремена оти јас и дечко ми скоро 3 години имавме незаштитен однос и ете не се случи ништо за среќа. Се надевам дека не си, бидејќи дечко ти веднаш престанал, мали се шансите, но во иднина никогаш немој да дозволиш да имаш незаштитен однос, редовно имајте заштита!
Zdravo jas sum nova na sajtot,stvarno ste super,sakam da prasam....imav nezastiten odnos so decko mi mens mi kasni tocno eden mesec i 5 dena . no mens ne mi e redovna imav slucaj vo koj mi kasnese duri 3 meseci,imam bolki vo jajnicite i mi se slucuva da dobijam bolki kako pred da mi dojdi no nema pravev dva testavo koj mi izlegoa negativni,imam bel iscedok i malce mi e poduen stomakot,drugi simptomi za bremenost nemam no mnogu mi e strav i mnogu sum ocajna, vo nikoj slucaj ne sakam da sum bremena... psihata ke me ubie ve mollam helpppp ... .
Напрај си повторно тест,ако ти излезе повторно негативен правец на гиниколог да те прегледа така најмногу ќе се осигуриш дали си бремена или не
Ti Blagodaram eleonorastrumica....ve molam kazete mi dali e imal nekoj vakov slucaj kako mojot i sto mislite
Гледам имаш 20год значи би требало да ти е средена менструацијата. Зар до сега не си била на гинеколог да видиш што е проблемот? Можеби е некоја циста, хормони....Прво утврди ја причината зошто немаш редовна менстуација. Да не ти попувам ама тоа е проблем кој може да ти засмета во иднина кога навистина ќе сакаш да останеш бремена. Сериозно, некои глупи грешки и немарност утре во животот можат многу да те коштат. Сепак ти си знаеш, голема си Направи си тест и ќе имаш резултат од прва рака а потоа појди на ехо кај гинеколог. Немора да значи дека ако си имала незаштитен однос а не свршил во тебе и ќе си бремена. (Знаеш како се прават бебиња).
Pa dosega sum bila poveke pati i sekogas mi veli pa gledam treba daa ti dojdi neznam zosto nemas i sl,sepak ti blagodaram na sovetot ke te poslusam i ke otidam kaj ginekolog pozdravce
неможе од ништо да ти касни мензисот. а како што гледам гинекологот незнае од што ти касни , подобро смени си доктор очигледно е дека е незаинтересиран , тој би требало да те прати да напправиш испитувања. јас исто така имав проеблеми со мензисот пред да останам трудна , ми доцнеше секогаш и имав многу болки и обилно крварење. правев испитувања на крв подетално , на хормони и испадна дека имам хормонско пореметување. пиев апчиња диане 35 , 6 месеци и кога се обидовме да останам трудна останав од прв обид! а и еве сега по породувањето немам болки ниту ми е обилно како претходно. значи сакам да ти кажам гледај да ти се среди мензисот оди прави си испитувања да видиш што е проблемот бидејки еден ден ке сакаш дечиња но може да си имаш проблеми и да се оддложува.
Вака девојки, незнам колку точно денови се и како се бројат али минатиот месец добив на 11, сега сме 18, а уште немам добиено. Немав несигурен однос, а и дечко ми тврди дека нема место за паника, ама јас ништо друго освен паничење и не правам деновиве. Правев 2 теста за бременост, едниот во вторникот, а едниот завчера ( петок) и двата испаднаа негативни. Меѓу другото ми се спие повеќе од нормално, омалаксана сум и заморна, гадење такви работи немам, имам благи болки во долниот дел од стомакот, мноогу сум нервозна и напната, и имам поголемо количество на бел исцедок од долу слично како во период на овулација. Дали е можно сепак тестовите рано да сум ги направила, да покажале погрешен резултат и сепак да сум бремена? многу паника ме мава, си закажав утре на гинеколог, а ќе правам и уште еден тест утре изутрина на прва мокрача.. Ве мооолам за мислење
Ако цело време си имала со кондом нема место за паника. Ако имате без кондом и без свршување предсемената течност може да зезне работа, почесто отколку што мислите! Тестот може да е лажно негативен, доколку од последниот однос нема поминато 14дена. Гинеколог и вагинално ехо, или крвен тест ако сеуште имаш сомнежи. Без паника, секој проблем е решлив.
Штом дечко ти не свршил во тебе тогаш не си бремена. Од многу работи може да доцни мензисот , но добро си направила што си закажала на гинеколог ке ти направи ехо и ке ти каже што е проблемот. Бремена можеш да останеш САМО ако сврши во тебе. Штом не свршил не се паничи понекогаш и од стресови доцни Пиши ни што ке направиш.