Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    ke saka li nekoj da mi dade svoe mislenje , isto taka imam gadenje , i vrtoglavica,

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

:x :x НЕ СИ БРЕМЕНА.
    Толку!

3. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    nemozam da se pomiram so toa , no sepak blagodaaram mnogu pozz ;)

[mod-kirilica:23iiuvgh][/mod-kirilica:23iiuvgh]

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007

Слабо си учела биологија девојко... не си бремена, гарантирам дека не си. А тоа што мислиш дека имаш симптоми, на нервна база ти е.

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    НЕвина НЕ си бремена.НЕма место за паника. Арно ти пиша Аннатх, на НЕрвна база ти е...НЕинформираноста што прави... :x
    Се е во знакот на НЕ.
    НЕ.
    НЕ.

На koritsaki и rossonerka им се допаѓа ова.
  6. milaitoso

milaitoso Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zenski zdravo na site, jas sum nova pa ne uspeav da vi gi procitam site postovi, sorry so pak ke si recete aman devojkava neka ne se glupira neka si napravi test ili neka si otide na ginekolog, znam ama redovno mi se slucuva istoto pa isto, otkako imam odnosi menstruacijata mi e neredovna (ednas u 2 meseci, ednas vo 5).. i standard panicam kupuvam testovi, odam na ginekolog, i posle ginekologot ke si olesnam deka nema nisto - normalni jajnici, kaj i da e - ke dobies e odgovorot, no sakam da znam postoi li moznost i pokraj toa da ima prisustvo na bremenost, nemam nikakvi simptomi, osven so mi kasni po 2 meseci, edinstven problem mislam deka e samo nagloto zdebeluvanje i dieti, poso od mala sum si bucka i cel zivot slabeam... *** imala nekoja slicen problem? :)

7. andrijana-pandora

andrijana-pandora Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    И јас сум голем паничар особено ако имам незаштитен однос и од самата помисла мислам дека сум бремена, но не е така лесно да се остане бремена. Во повеќето случаи кога си на диета или постиш менструацијата е нередовна или пак на неа влијаат климатските промени. Ако си имала заштитен секс, не си бремена не очајувај. Најверојатно направи тест, така? Ако е негативен немаш место за паника.

8. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Значи вака...имав однос на 16.02 и 22.02. Требаше да добијам околу 1, а сеуште нема ништо. Правев тест на 8 и беше негативен. Но има уште нешто, имав однос и околу 3 март и сега, дали е можно да сум бремена оттогаш...А инаку ретко, ама ми се има случено да ми доцни до две недели.Сега повремено имам болки во јајниците и градите ми се малку отечени. Што мислите? А не ми се прави тест повторно, ми е страв да не се разочарам

9. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Зар на 8-ми Март немаше секс :wasntme:

Ако свршил во тебе можно е да си бремена. Направи си тест пак или оди на гинеколог да ти направи едно ехо

10. monikastip

monikastip Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo.. jas sum nova ovde i sakam da ve prasam nesto.. :worried: so deckomi zapocnavme nezastiten odnos no bidejki na dvajcata ni bese strav od nesakana bremenost vednas go prestanavme odnosot i toj veli deka nesvrsil vo mene bidejki bese mnogu kratko..kolkavi se sansite da ostanam bremena od predsemenata tecnost ? ve molam za odgovor :worried:

11. andrijana-pandora

andrijana-pandora Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2

Јас мислам дека не си бремена оти јас и дечко ми скоро 3 години имавме незаштитен однос и ете не се случи ништо за среќа. Се надевам дека не си, бидејќи дечко ти веднаш престанал, мали се шансите, но во иднина никогаш немој да дозволиш да имаш незаштитен однос, редовно имајте заштита! ;)

12. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na sajtot,stvarno ste super,sakam da prasam....imav nezastiten odnos so decko mi mens mi kasni tocno eden mesec i 5 dena . no mens ne mi e redovna imav slucaj vo koj mi kasnese duri 3 meseci,imam bolki vo jajnicite i mi se slucuva da dobijam bolki kako pred da mi dojdi no nema pravev dva testavo koj mi izlegoa negativni,imam bel iscedok i malce mi e poduen stomakot,drugi simptomi za bremenost nemam no mnogu mi e strav i mnogu sum ocajna, vo nikoj slucaj ne sakam da sum bremena... psihata ke me ubie ve mollam helpppp ... :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: .

13. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Напрај си повторно тест,ако ти излезе повторно негативен правец на гиниколог да те прегледа така најмногу ќе се осигуриш дали си бремена или не

На anonimna2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ti Blagodaram eleonorastrumica....ve molam kazete mi dali e imal nekoj vakov slucaj kako mojot i sto mislite

15. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Гледам имаш 20год значи би требало да ти е средена менструацијата. Зар до сега не си била на гинеколог да видиш што е проблемот? Можеби е некоја циста, хормони....Прво утврди ја причината зошто немаш редовна менстуација. Да не ти попувам ама тоа е проблем кој може да ти засмета во иднина кога навистина ќе сакаш да останеш бремена. Сериозно, некои глупи грешки и немарност утре во животот можат многу да те коштат. Сепак ти си знаеш, голема си :?:
    Направи си тест и ќе имаш резултат од прва рака а потоа појди на ехо кај гинеколог. Немора да значи дека ако си имала незаштитен однос а не свршил во тебе и ќе си бремена. (Знаеш како се прават бебиња).

16. anonimna2

anonimna2 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Pa dosega sum bila poveke pati i sekogas mi veli pa gledam treba daa ti dojdi neznam zosto nemas i sl,sepak ti blagodaram na sovetot ke te poslusam i ke otidam kaj ginekolog pozdravce

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.938
    Допаѓања:
    108.302

неможе од ништо да ти касни мензисот. а како што гледам гинекологот незнае од што ти касни , подобро смени си доктор очигледно е дека е незаинтересиран , тој би требало да те прати да напправиш испитувања. јас исто така имав проеблеми со мензисот пред да останам трудна , ми доцнеше секогаш и имав многу болки и обилно крварење. правев испитувања на крв подетално , на хормони и испадна дека имам хормонско пореметување. пиев апчиња диане 35 , 6 месеци и кога се обидовме да останам трудна останав од прв обид! а и еве сега по породувањето немам болки ниту ми е обилно како претходно. значи сакам да ти кажам гледај да ти се среди мензисот оди прави си испитувања да видиш што е проблемот бидејки еден ден ке сакаш дечиња но може да си имаш проблеми и да се оддложува. :)

На anonimna2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    Вака девојки, незнам колку точно денови се и како се бројат али минатиот месец добив на 11, сега сме 18, а уште немам добиено. Немав несигурен однос, а и дечко ми тврди дека нема место за паника, ама јас ништо друго освен паничење и не правам деновиве. Правев 2 теста за бременост, едниот во вторникот, а едниот завчера ( петок) и двата испаднаа негативни. Меѓу другото ми се спие повеќе од нормално, омалаксана сум и заморна, гадење такви работи немам, имам благи болки во долниот дел од стомакот, мноогу сум нервозна и напната, и имам поголемо количество на бел исцедок од долу слично како во период на овулација. Дали е можно сепак тестовите рано да сум ги направила, да покажале погрешен резултат и сепак да сум бремена? :worried: многу паника ме мава, си закажав утре на гинеколог, а ќе правам и уште еден тест утре изутрина на прва мокрача.. Ве мооолам за мислење :(

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.573
    Допаѓања:
    9.670
    Ако цело време си имала со кондом нема место за паника. Ако имате без кондом и без свршување предсемената течност може да зезне работа, почесто отколку што мислите!
    Тестот може да е лажно негативен, доколку од последниот однос нема поминато 14дена.

Гинеколог и вагинално ехо, или крвен тест ако сеуште имаш сомнежи.
    Без паника, секој проблем е решлив. :)

На parrot му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.938
    Допаѓања:
    108.302
    Штом дечко ти не свршил во тебе тогаш не си бремена. Од многу работи може да доцни мензисот , но добро си направила што си закажала на гинеколог ке ти направи ехо и ке ти каже што е проблемот. ;)
    Бремена можеш да останеш САМО ако сврши во тебе. Штом не свршил не се паничи понекогаш и од стресови доцни :) Пиши ни што ке направиш.

На parrot му/ѝ се допаѓа ова.