На 26.12 ми заврши менс,веднаш наредниот ден имав незаштитен однос со дечко ми, веќе некое време осеќам болка во јајниците,градиве ме болат(не многу)..што мислите дали е можно да сум бремена?
Како би знаеле ние? Сврши во тебе? Ако да, има шанси иако ден после менструација не би требало, сметајќи дека овулацијата настанува покасно. Јајниците те болат затоа што си во овулација најверојатно. Користете заштита ако не планирате бременост.
Сврши затоа и прашувам за мислење,веќе подолго време чувствувам болка во долниот дел од стомакот..страв ми е ако правам тест да не биде негативен(ќе се разочарам) (
Мислиш 14 сметајќи од прв ден на менструација. На секое правило има исклучок, така да штом свршил во неа, има шанси.
По 14 дена се прави тест си измешала нешто. Овулација не трае 14 дена и не е 14 дена по менструација. Инаку да не е кај сите исто..
14 дена после менструација..такво мислење прочитав а и слушнав од неколку блиски пријателки..а од мајка ми баш спротивно таа веднаш после менс забременила
Кога ти завршува менструација 3/4 дена после тоа ти е овулација барем јас сум бремена знам кога работевме на случајот не знам што се буниш тоа ти се најплодни денови а 14 дена по овулација дознаваш дали настанала бременост или јајце клетката пукнала и добиваш циклус нов. Не е кај сите тогаш овулација ама кај сите што имаат редовни циклуси и редовна овулција тие се калкулациите.
Не сум измешала ништо. Прочитај уште еднаш што напишав. Ниту пишав дека трае 14 дена ниту дека е 14 дена по менструација.
А океј си пишала 14 дена од прв ден на циклус , мислам дека не е толку ама нема врска сите сме различни.
Кај жени со типичен циклус од 28 дена, овулацијата е на 14ти ден. 14 дена трае фоликуларна фаза, настапува овулацијата, па следи 14 дена лутеална фаза. Ако не настанала бременост, почнува крварење и стартува нов циклус. Јајце клетката инаку не пука. Фоликулот при овулација пука и ја ослободува јајце клетката за оплодување. Ако не се оплоди јајце клетката, почнува да се распаѓа. Бидејќи сите не се по книга и циклусите на сите не се 28 дена, траењето на фоликуларната фаза варира, а со тоа варира и овулацијата. Кај некои овулација може и на 10ти ден од циклус да биде, кај некои на 20ти ден. Ти можеби си имала рана овулација кога си останала бремена, ама имај во предвид дека и сперматозоидите можат да преживеат внатре неколку дена. 3-4 дена после менструација школски се смета дека почнуваат "плодни денови", а не дека кај сите тогаш е овулација. Апликациите за следење на циклусот, ја земаат во предвид можноста и за рана и за доцна овулација, а и животниот век на сперматозоидите, па повеќе денови ги пресметуваат како плодни.
Na 21 noemvri dobiv no potoa imav nezastiten odnos pri sto deckoto ne svrsi vo mene no bidejki ispaniciv ispiv Norlevo. Potoa sekoj nareden odnos bese so kondom i svrsuvanje nastrana kako obicno. Imam neredoven ciklus i dobiv na 6 januari pri sto prvo imase kafeava krv a potoa normalno crvena i denes na 5 den mi zavrsi. Po pienje na apceto imav krvarenje isto kafeava krv sto procitav deka e normalno, no koga dobiva pred nekolku dena kafeavata krv me zbuni. Citav i procitav deka kafeavata krv mozebi e implantacisko krvarenje i sekade mi izleguvaa sekakvi raboti povrzani so bremenost pa napraviv 3 testa koi izlegoa negativni. Poradi toa sto ponatamosnoto krvarenje bese crveno kako voobicaeno prestanav da panicam. Nekako mnogu brzo mi zavrsi menstruacijata i malku sum isplasena no se nadevam nema prostor za panika i deka se e posledica od apceto. Sto mislite Vie?
Воопшто нема простор за паника. Уживај си сега а следен пат размислете два пати пред да имате однос без заштита за да немаш вакви стресови.
Zdravo na site za 7 dena treba da dobijam od vreme na vreme mi ide na povrakanje ama ne povrakam toa mi se slucuva posle sekoj obrok sto mislite mozno e da sum bremena? I gradite me bolat drugi simptomi nemam...
И јас мислам дека е рано. Почекај да добиеш, а доколку не добиеш направи тест и тогаш ќе бидеш сигурна.