НЕ не може да останеш бремена САМО ако сврши во тебе. Бремена може да останеш и ако не сврши во тебе Предсемената течност содржи спрематозоиди и при метод на контрацепција-прекинување однос се случуваат доста не сакани бремености. Исто и при повторен однос без кондом остануваат сперматозоиди во каналот.
Да , точно , за предсемената течност не напишав сепак и овде има сперматозоиди. Како и да е , нема назад , нека си оди утре на гинеколог ке и каже што е работата и зашто и доцни.
НЕ, не е точно. При однос без кондом, а дечкото пред тоа не свршил значи не д*кал, не е*ел тогаш предсемената течност нема сперматозоиди затоа што е тоа подмачкувач исто како оној што се лачи кај женските. А при повторен однос, од кога веќе еднаш свршил дечкото, а после тоа не мочал и не се измил тогаш веќе има шанси да се случи бременост затоа што во каналот може да има заостанати сперматозоиди.
Da tocno taka.....ke go smenam doktorot ,no kazete mi dali mozi i na dvata testa da mi izleze pogresen rezultat pravev dva testa mi izlegoa negativni
ЗДРАВО јас сакам да прашам,имам редовен мензис ,на секои 28 дена ми даога, овој пат ми касни три дена , направив тест ми беше негативен,денес( третиот ден) имам некој бледо кафеав исцедок до светло црвен, не знам дали ке добијам или можеби се работи за бременост,градите не ме болат, но половината и бубрезите ме болат многу и одвреме навреме ме штрека де едниот де другиот јајник, има ли некоја од вас вакво искуство, по цел ден одам во веце за да видам дали сум добила, а исцедокот де го има де го нема, незнам што ке се случи утре ,многу сум загрижена,ако некоја имала ваков или сличен проблем нека ми пише,позз
Не се секирај ,ке добиеш,си направила плус тоа и тест -сети се негативен е -и мене стално ме болат градите пред да добијам пропратно со кичмата и јајниците,и еднаш ми се деси да не ме заболат нит градите нит кичмата ,туку осеќав блага болка во јајниците,и добив,и мене ми беше чудно.Не се секирај,поздрав
ти благодарам,ама пак ми е страв, бидејки никогаш до сега не ми доцнело, а и поцитав овде дека некои го имале тој исцедок кафеав -бледорозев па останале бремени, дека тоа било од ембрионот кога се вгнездувал во матката, лллллееелллле не знам што да мислам вејке, ако не добијам и утре повторно ке направам тестм а всушност други ми викаат дека рано е за тест,требало најмалку 10 дена да ми доцни па тогаш да направам тест..а потсвесно се спремив за бременост..позз
здраво имам едно прашање до вас се надевам ке ми помогнете ! во јануари ми дојде на 27 а во фебруари на 22 , но ние со дечко ми послем менструацијата во јануари неколку пати сврше внатре но ми дојде во фебруари и тоа 5 дена порано односно на 22 фебруари и послем оваа менуструавија пак повеке пати сврши во мене денес сме 20март мене не ми има дојдено а пред една недела јас почувствував болки кај јајниците односно под стомакот и секое утро имам бели дамки на гаките.дали да направам утре тест ке излези точен резултат или да почекам уште неколку денови??? се надевам ке добиам одговори фалааа
Мислам дека според ова што го кажуваш веќе ти доцни ден-два, слободно направи тест а ако е негативен почекај неколку дена па пак направи за секој случај. Ти посакувам да го видиш тоа што сакаш
Ве молам луѓе за помаш..вчера со дечко ми седевме во таква положба што и на двата ни се допираа неговиот беше влажен а и мојата..сабајлето имаше кремасти капки а овие денови треба да ми дојде менструација дали е можно да сум бремена?
Нема шанси да си бремена.....не сте имале односи,не свршил во тебе,а мислиш дека си бремена Така ли се останува бремена од допир хахахахх мислам дека треба да ги знаеш овие работи од општа култура!!! позззз
Здраво девојки. јас не дека сум нова на форумов меѓутоа не сум имала потреба до сега да ве прашам за нешто конкрето или пак да се вклучам во некоја дискусија. е сега дојде денот и јас да прашам... пре два дена имавме односи со дечко ми и се сличи што се случи ни се скинал кондомот а тој свршил усте додека бил во мене а дој ден ми беше 16 ден од месечниот и сеуште ми траеше овулацијата (барем по симптомите кои ги имав можев тоа да го забележам) последен пат добив на 10ти овој месец, а наредна менструација треба да ми биде накај 6ти април (секогаш ми доаѓа на 28 дена). ке останам ли бремена? дали е моќно да ги имам симптомите како за добивање меѓутоа да не ми дојде? благодарам однапред
Zdravo na site. Jas sum nova na forumot pa sakam da vezamolam za soslusuvanje i ako moze nekojda mi odgovori. Jas sum presno mazena, eden mese. so soprugot sme opusteni zatoa sto sakame da imame detence. mene mnogu cesto mi kasne ciklusot i toa po 2 nedeli.sega posledno imav na 5ti mart a denes koga stanav od spienje gledam na dolnata obleka rozev iscedok. toa go imase samo 2 ili 3 casa i posle go snema. sega pred eden saat osetiv macnina i gadenje pa morav da se pozdravam so veceto. dali se toa nekoi simptomi na bremenost ili moze na sekoj da mu se sluci istoto. odnapred vi blagodaram
шансите да ти дојде се многу мали ако посакуваш да се случи бременоста ок е ако не требало да пиеш апче за ден потоа но бидејки пиша дека било пред два дена така ни тоа сега не доага предвид само ти преостанува после 14 дена од ризицниот однос да си направис 2 теста искрено се надевам дека сте спремни за родители
Ева11 благодарам на одговорот, и уште нешто ме интересира дали кога ќе се ближи периодот за добивање менструација ќе ги имам симптомите како за добивање но да не добијам? или пак нема да имам никакви симптоми. затоа што денеска онака осеќам некоја тапа болка во едниот јајник и општо во долниот дел од стомакот (а тоа ми се случува секој месец кога влагам во ПМС) чисто имформативно прашувам, за да знам што ме очекува.
vaka bi sakala nekoj iskusen da mi pomogne i sovet da mi dade minatata menstruacija mi pocna na 28 februari a povtorno dobiv na 18 mart znam vikaat nekoi deka e normalno od stres i nervoza no sedmiot den mi bese isto kako prviot den voobicaeno i nemav nikakvi bolki i posledniot den imav odnosi so deckoto i mi svrsi vnatre a utre denta veke nemav ic dobieno mozno li e da sum trudna zbunka sum celata nekoi vikat moze a nekoi ne neznam shto da pravam pomognete mi !