Здраво девојки ! Пред добивање дум ама чувствувам симптоми како вртоглавица , надуени гради , ми се гади утриново … Направив тест не со утринска урина туку сега навечер и ми го покажува овој резултат . Дали сум бремена ?
Здраво на сите активни на формуов и темава кои не себично споделувате совети и давате искрена поддршка, ве поздравувам… Имам прашање до вас, ако знаете да ми ги утешите мислите. Никогаш не сум гледала плодни/неплодни денови, но оп дојде момент Последен прв ден од циклус 28 јануари, не заштитен однос на 12 према 13 февруари. Е сега од кога се случи не планираниот не заштитен однос кои го посакавме силно двајцата во момемтот кога се случи, почнав да се имтересирам и гледам по портали за плодни денови… некаде ми даваше 8/9 февруари, а некаде 12 февруари - high chance of getting pregnant… на кое да се држам што мислите? Не планирав да останувам трудна но некако еве ми се роди желба дека сакам, и како интиуициски да ми кажува дека нешто се зачнува (ете може ради желбата). Осекам болки во брадавици при допир и почнав да осеќам денес болки како за добивање во долем дел на стомак и половина… Мерам базална темп овие денови се движи помеѓу 36.5-37. Ако сметам дека се е во ред со мене и со него и без проблем би се фатило, што мислите кои се шансите според она што ви го кажав со плодните денови? А да и да не заборавам, до декември пиев Јаз контрацептиви 4 месеци… Поздрав до сите ❤️
Незаштитениот однос ти бил пред 2,3 дена, рано е за било какви симптоми. Секој незаштитен однос има шанса за бременост. Две недели после ризичниот однос би покажало на тест дали си бремена. Со среќа.