Јас уште пред да ми задоцни имав мн болки во крстот, не знам дали е било сличајност или е симптом, сум била трудна тогаш
Фала @Secret.women , ке видиме. Може па и порано ке ми дојде нешто, чудно ми е затоа што немам ниеден друг симптом.
Zdravo da ve prasam jas sum bremena okolu 5 nedela i plodot mi e zacnat vo matkata gore na desnata strana skroz, doktorkata mi dade apcinja da pijam dobroston i mi rece po 2 nedeli da otidam ke se znae se , posle toa nekako uplasena sum deka mi e gore desno skroz kaj matkata, pa dali embrionot moze da se poodlepi i da pojde povcentralno ili dali imal nekoj slicno iskuatvo da kaze dali e epten strasno ili ne
Зашто ме идеш на лекар и не прашаш за мирна глава? Во 5 теми го постави прашањето , ама овде никој не е стручен како лекар и е секоја со своја приказна и организам. До сега 10 пати ќе отидеше на лекар и ќе добиеше соодветен и стручен одговор. Да ти каже некоја не е во ред дека изгубила бебе, ќе се нервираш и стресови, да ти кажат не е страшно а после недај боже искочи проблем членката ми рече така, зошто она нема проблем. Иди на Гак или Чаир и реши си дилема да бидеш мирна.
Јас лично претходно никогаш не станував навечер за во вц, а пред да дознаам дека сум бремена почнав да станувам по 2-3 пати во текот на ноќта. Тоа ми беше најсигурниот симптом дека има нешто.
Па јас никогаш не сум станувала навечер за во вц порано. исто и на работа пример ако сум имала многу работа да не се качувам до горе на спрат па сум можела да истрпам, да одам малку покасно. А сега не можеш да трпиш , мислиш во моментот ќе направиш беља.
А во текот на денот? Еве ако пиеш вода литар и пол два во денот, на секое одиш? @fana на секој саат се смета ко често? Леле јас не исцедоци не плодни денови, јас до мочката забегав @Erika.greeneyes да, навечер и јас трпам, пример во ептен рана бременост зошто толку би било зачестено никогаш не сфатив. Ај во напредна бременост сфаќам дека притиска, ама толку рано не можам да сфатам како симптом како изгледа
А јас само се надевам дека за брзо ќе стануваш и по 5 пати да си мочкаш, и во мешенце да си имаш едно мало зрнце, кое ќе дојде на свет за 9 месеци.
И во текот на денот и во текот на ноќта. Јас и не сум баш некоја пијачка на течности, ама и да пиеш повеќе, нетипично често е мокрењето така да не можеш да го утнеш.
Јас се водев по тоа дека станував два три пати навечер,а претходно не. Во прв триместар станував повеќе отколку сега. А рачунај, вода не пијам скоро ич
Фала ви на одговорите, друшки. Повеќе ми беше од љубопитност, отколку дека ми е некаков симптом. Можеби така се погоди вчера. Инаку, рано е премногу за било каков симптом, само 6 дена се поминати од овулација, фатена на тест во понеделникот подоцна вечерта. Нема шанси за никаков симптом. Ама за добивање имам симптоми booh, се осеќам напати како да сега ќе ми протече, значи матката се спрема за менструација. Имам онака бла болки слаби што исто е црвен знак. До добивање имам 10 дена по стар "календар" , а 8 по новиот, бидејќи овулацијата ми е малку порано, на 12ти/13ти. Ех, па сега тоа е, не му се сака бебето да дојде. Шта чеш
Нормално се чувствувам Мегле, немам никакви промени. Само како некој притисок чувствувам во долниот дел на стомакот, ама така се чувствувам и пред добивање така да ке видим.
До зголемениот притисок за мочкање ќе да е. Ништо веќе не можам да познам од симптоми. После една бременост и породување, не би знаела сега да кажам што е што. Едино градите ако ме болат, па тоа да ми каже, бидејќи после породување градите не ги осеќам при добивање, ништо ич, две лешничиња Ајде ако останам пак бремена, ќе видам што промена ќе имам, здравје Боже.