Едвај заспивам, а се будам многу рано . Никако не можам да се наспијам саглам, а се воздржувам да не спијам преку ден за да се комирам навечер, ама џабе . Еве денеска ме боли минимално половината. Ме загрижува болката, не знам може и нормално е. Овие денови сум на лекар па ке видиме.
Јас ќе заспијам на кратко и после ќе се разбудам па не можам да заспијам, па после ќе заспијам и пак ќе се разбудам и така цела ноќ, нерви кинам, никако не можам да се одморам како што треба а не одам на работа оваа недела и баш мислев дека ќе се изнаспијам и ќе се одморам. Сега ми е полесно кога знам дека не сум сама со ваков симптом Ќе издржиме, само сè да биде во ред со бебушите
Ке издржиме се, спиењето најмал проблем. Само лекарот да каже дека се е во ред. Читам сешто за вонматерична бременост па се вадам од памет ради болките .
Да, многу нормални се тие благи болки, се шири матката, се додека не се остри болки кои траат нема ништо за загрижување. Истите болки продолжуваат низ бременоста еве јас сум 15+5 и од време на време имам такви благи болки. Иако го знам ова, веднаш ја замарам матичната да ја прашам дали е страшно, чисто да ми е мирна главата
И јас се и сешто читам и се вадам од памет. Сите околу мене ме караат за да престанам да читам ама ајде де, посилно е од мене.
Јас на почеток многу спиев. И преку ден и навечер. Чекај тек допрва нема да спиеш. Јас сум 21 недела. Не ми текнува од која недела ми почна проблемов со спиењево. Буквално на секој сат се будам, и многу соништа сонувам.
Леле ме усреќи Претходно си спиев без проблеми, ќе ставев глава на перница и до сабајле не мрдав. Сега се побудалив со ова неспиење, многу ми е чудно. Плус маж ми ме нервира што одма заспива а јас не можам Како и да е, само да биде сè во ред со бебка друго сè се издржува
Здравооо јас сум 7ма недела и освен ууууужасни болки во градите немам ништо друго, па жена да направи филм одма мислам нешто не е добро со бебе зошто не повраќам иако се молев да не ми се лоши.. градиве во ноќ ме будат како да ми се шират ги осеќам ќе пројде ли тоа некогаш? маж ми вика де бре конечно имаш гради а не смеам да допрам
Здраво, јас направив досега 3 теста и се негативни, но градите ми се тврди и никогаш не ми биде додека сум била во периодни денови. Требаше да ми дојди на 26 Март, а однос имавме на 19Март и одтогаш се сомневам.
Женски кога ги почувствувавте првите симптоми на бременост? Јас имам недела до (не)добивање, но ужасно изморена се чувствувам преку ден, ми се спие, а навечер не можам да заспијам. Градите ме болат многу, веќе неколку дена, стомакот подуен. Знам дека е рано за било што, може и само изморена сум ама пуста желба, за бебе... И на моменти многу нервозна се чувствувам. Расположението ми е за никаде.
Јас немав никакви симптоми, циклусот ми беше точен ко швајцарски сат и кога ми доцнеше веќе неколку дена знаев. И по една недела направив тест позитивен. И мислам и дека помина некое време и од тогаш како почнаа да ми се јавуваат мачнини, подуеност, повраќања, несоница и тн.. Дај боже ако си сакаш да си забремениш ама да не е рано за симптоми.
Да, рано е за симптоми. Ама си правам филмови. Најверојатно прогестеронот ми е покачен и јавува слични симптоми.
Обично ме болат градите, ама една недела пред да добијам. Претходните две менструации воопшто не ме ни болеа. Други симптоми на пмс не сум имала. Но како и да е, има уште 6 дена па ќе видиме.
Јас прв симптом изразен беше болката во градите. Мене пред секое добивање ме болеа ама овој пат болката беше различна..ме болеа како скапани..на дм не му давав да ме допре а камоли да ме стисне... Така да верувај ке знаеш сама ...телото си кажува...
Ми касни 5дена веќе. Болки во половината и стомакот како за добивање. Направен прв ден шур чек негативен, па потоа 3ден селф клир негативен. Можеби и рано е да покаже последен однос на 08.04, два дена пред циклус.
Devojki vo Red li e vo rana bremenodt da se pie caj (kompot) od slivi... Imam zapek i ne sakam da napinam da ne ne cini inaku sum 5n+2d