Ако си во паника иди купи си тест или пак иди си на гиниколог ние не можеме да ти помогнеме, ние само ќе нагаѓаме
девојки помогнете ми преплашена сум!! ми заврси на22 март и после тоа имавме однос но несум сигурна дали се тргна на време осетив нешто ладно но еве после 6 7 дена добив некое крварејне како кафеавко и малце крв се плашам ако нее тоа дали е нешто сериозно зосто крварам по малце.пред една год ми открија цин 1 и се плашам дали е нешто од тоа дали ке имам некаков проблем понатака...?иначњ пред 1 месец праев пап тест и беше исто немаше промени...да почекам ли уште некој ден или да одам на гинеколог? се плашам иако сум верена за него на лето ке правиме свадба несакам нисто да ми се деси!!!!!
шансите да забремениш за време на менс.па дури и последниот ден, колку што сум информирана јас се многу минимални, речиси не постојат, сите само прашувате, и се туфкате, на 95% од жените во светот плодните денови му се околу 14 15 ден од добивање на менструација, е сега ако си ти во тие 5% почекај некоа ден земи тест и провери се, и плус информација за cvetlina ако ти сврши внатре нема да почуствуваш ништо ладно, оти спермата доаѓа од жив организам, што значи топла е исто колку и твојата вагина, и плус дека си навлажнета ти не се осекаш како спермата влегува, туку од кога ке станиш ке видиш дека постои откако ке ти падне на гаќичките. И поука за сите ако сакате да спиете мирно, и да не се тресите дали ке ви дојде или не KORISTET KONDOMI, не се скапи
vaka kako shto procitav na femina sex za vreme na menstruacija ima shansi da se zabremeni ako od ednata do drugata menstruacija ima do 28 dena a jas imam 20 dena od ednata menstruacija do drugata strav mi e a rano mi e za test vo sekoj slucaj blagodaram
denovi ja citam temava i malku me zagrizi pa bi sakala vase mislenje imav ciklus na 21 fevruari a za vreme na najplodnite denovi imave odnosi so decko mi nezastiten ali sekogas svrsuva nadvor na 17 mart imav nekoe krvavrene ali samo nautro ili navecer po 2 kapki jas si mislem deka toa e ciklus iako malku me zacudi trasese 3 dena ali tretiot den povorno imavme odnosi ali ovoj pat iako svrsi nadvor pocustvuvah nesto ladno.po edna nedela gi imam siptomite skoro site na bremenost znaci zamor gadenje mi se jade ali vdnas stom probma veke mi se povraka.ne podnesuvam kafe od pred nekoe vreme bev zavisna od kafe mokram mnogu cesto,i ima nekakov bel izcedok cusvuvam bolka vo jajnicite i dolniot del od stomakot a isto taka i poduenost,custvuvam nekoj nepodnosliva macnina i sega vaka koga ve citam vas pocna da razmisluavm dali i pokraj toa mozebi sum bremena? dosega mislev nema sansi pa taka lesno bebe ne se paravi ali sega nekako se zacudiv ve molam za vase mislenje odnapred blagodaram
LAURICKA tie navistina se znaci za bremenost,ama se javuvaat posle 5 -6 nedele,najcesto.Znaci ti moze si ostanala bremena posle fevruarskata menstr,pa ne e rano da si napravis test,ke pokaze rezultat.pozzz i pisi
Дали зголемен исцедок е симптом на бременост ? ајде феминки ве молам за одговор , пошто ми доцни една недела и имам мн зголемен исцедок
Не мора да значи. Зголемен исцедок може да биде и знак дека ќе добиеш. А што не си направиш тест штом ти доцни?
да ке направам тест , ама работата е што претходно пред да добијам менст. имав бел исцедок ама малку , два три дена пред да добијам.
да прашам нешто можно ли е да сум бремена пред малку повратив и ми се вртеше а пред 2 недели направив тест и ми покажа негативен а менструацијата ми касни 5 дена можам да добијам одговор
мислам дека многу рано си го направила тестот, оди купи си сега, можно е да си бремена, 5 дена ти доцни и плус имаш вртоглавици и повраќање.за сигурно купи си тест, можеш и сега да го правиш да не чекаш до утре
Fala vi za mislenjata inaku da napraviv test mi izleze negativen ali za zekoj slucaj si zakazav narednata nedela na ginikolog
мило ми е ако тоа беше она што го сакаше,па за следен пат ке си знаеш.... нели,на сопствените грешки се учи...кисссс....
Здраво девојки, Ќе може некоја од вас да ми каже дали има шанси да сум бремена во 23 март добив менструација иако ми каснеше 7 дена, и имав само 2 дена менструација а обично ми трае 5 дена.Сега многу ми се гади и ми се повраќа.Инаку веќе 7 месеци се обидувам да забременам.Стомакот ме боли веќе една недела како да имам менструација сега.Очекувам одговор од некој што може да ми помогне. Поздрав
хмм а најпаметно нели е да купиш еден тест и да го помочаш и да видиш м? и што си чекала за тест кога веке ти каснела 7 дена, може си бремена, а може и не си за тоа оди купи тест и види и кажи ни дали е за радување работата гуд лак