Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. girl2

girl2 Истакнат член

Prethodnio pat nisto .. sega ke vidime (fingers) mi zavrsi na 12 juli ... na 18 imavme odnos a na 19 mie ovulacija ... deneska sme 23ti... otidov vo vc . I vidov bledo krv mnogu malce krv kako pomesano so neshto zoltenikavo ..
    Hm nz so bi mozelo da e :tmi:

2. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Zdravo zenicki, na 20 mi bese ovulacija pravev test za ovulacija bese pozitiven , imavme odnosi i sega
    Imam bolki vo karlica, i muskulni bolki dali e mozno da se simptomi na bremenost bidejki e seuste rano ❤️

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Ако имало овулација на датата кога претпоставуваш, тогаш си околу 6-7 дпо и допрва ќе настане имплантација на ембрионот.
    Симптомите на бременост не се јавуваат пред да се случи тој процес.

Bjanka1992 likes this.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Првиот пат кога останав бремена баш на 6-7 дена ги имав првите болки во кичма јас, така да мислам дека е можно не знам..

Bebence29 and Bjanka1992 like this.
  5. Red Rose

Red Rose Истакнат член

Здраво девојки, веќе 3 месеци пробуваме за бебенце, се надевам дека овој месец ќе биди. Последна менструација имав на 29.06, обично ми доаѓа на 28-30 ден, требаше да добијам на 26.07 а сега од симптоми имам како за добивање: градите ме наболуваат од време на време, во стомакот чуствувам грчеви, болка во половината па по некое време не чуствувам ништо, имам густ леплив исцедок што не ми се случило до сега за пред добивање, ...мислам дека сеуште е рано за тест. Дали сте имале некое слично искуство, ве молам за мислење ❤

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

По ова што го кажуваш ти доцни еден ден, така што не е воопшто рано за тест.

Red Rose and fana like this.
  7. Saba08

Saba08 Популарен член

Грчеви можеби, кај некои и слабо крварење при самата имплантација, другите симптоми се должат на прогестеронот.

Bella_Stella likes this.
  8. ^mila^.m

^mila^.m Истакнат член

Zdravo sakam da prasam dali testot za bremenost pokazuva tocni rezultati za vreme na vaginalna infekcija

9. girl2

girl2 Истакнат член

A ako e pazusno ... 37''''4.. ili 37'''6 .. bi mozelo da znaci deka doslo do bremenost ? Implantacija .. (fingers):inlove::?:

10. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Би можело да е. Претходно како се движеше базалната? Ти посакувам 2 цртки во секој случај. (fingers)

girl2 likes this.
  11. girl2

girl2 Истакнат член

Denes stanav od spienje merev 36 '1 mi bese . Neznam sto da mislam na 18ti imav ondosi na 19 bev plodna ... na 23ti nesto kako edna tocka krv so neshto belo ligavo ama bukvalno krv kako konče edna kapka i toa bese toa za 3 .. dena 4 treba da ne mi dojdi ... nz sto da mislam

12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Температура ретко кој може да измере точно, не се базирај на неа. Тест напрај си за 2 дена. Ти држам среќа.

Bejb15 and girl2 like this.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Температура се зема во предвид само ако ја мериш секој ден, не само еднаш одвреме навреме.

girl2 likes this.
  14. girl2

girl2 Истакнат член

Uste dva dena ima duri da ne mi dojdi ..ama ne sum strpliva ... sakam da napram test utre .. ama od druga strana si vikam da ne e dzabe ne me bolat gradite tuku pupkite ... iii od sabajlevo osekam blaagi bolki vo dvete strani kaj jajnicite :?::?:

Flooora96 likes this.
  15. Angella7

Angella7 Истакнат член

Не е рано, можеш да направиш утре. По можност Be safe. (fingers)

Makimaki93 and girl2 like this.
  16. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

И те чекаме со убави вести :l:

girl2 likes this.
  17. girl2

girl2 Истакнат член

Fala vi srcki da se nadevame deka ke bidat dve crtki .. pa da dojde uste edno bebule na svetov :l::l::l::l::inlove:(fingers)(fingers)

Angella7 likes this.
  18. girl2

girl2 Истакнат член

Hmm i sega osetiv kako zesko vo leviot jajnik isto kako da me prpbode nekoj so slabo žesko železo ... ama bez bolka samo zestina ...:| kolku li sum dosadna sorry dečki :P:envy::rofl::x:x

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Мереше сабајлево?
    Ако си имала овулација кога си ја забележала сукрвицата, тогаш вчерашната температура не би имала значење и почекај за тест уште бар 4 дена. Освен ако не била и сабајлево вака ниска.

girl2 likes this.
  20. girl2

girl2 Истакнат член

Iskreno ne ni ja izmeriv sabajlevo .. posto ne sum ni legnata ... ko coek da spijam .. me maci nesonicata ... pree vo 17h legnav i eve me sega tuka .. spijam na mese i osetiv kako zestina vo edniot jajnik kako dame probodi nekoj so dooolga igla zeska ... ama bolka icc ne osetiv samo zestinata a od vreme navreme me naboluvaat dvata jajnika ama mnn slabi bolki ... gradive ne me bolat a prethodno pred da dobijam me bolea ... denes samo bradavicite gi osekav bolni na dopir i toa e toa ..treba ne denes UTRE da NEmi dojdi.. i sakam vecer da zimam test pa koa ke stanam so prva mokraca da go napraam .. eden den pred dami dojdi ..ali eve bubulica izlegla i mie dane pram testoj za dzabe a od odryga strana sum netrpeliva.. eve sega merev temp .36'1. ama dzabe nemozam na toa dase baziram koa ne ja meram redovno ...

Last edited: Jul 31, 2022
    Flooora96 likes this.