прво честитки од мене да тоа е тоа , мене само што не ми се гадеше ниту повракаше , но за спиење мислев дека цел ден можам да спијам јас пиев фолна киселина , калциум ( поради тоа што забите полесн о се расипуваат во бременоста), и железо и сето ова го пиев 9 месеци и +3 од кога се породив. емав никакви проблеми и баш си поминав добро што се вика школска бременост.
Ве молам за одговор! Сексуално активна сум веќе 2 недели, дечко ми никогаш не сврши во мене, значи прво без кондом, ќе сврши, па со кондом, ама глава става дека никогаш не свршил внатре! Помина една недела веќе од таквиот однос, веќе два дена по ред кога станувам сабајле имам кафеав исцедок една-две капки, зголемен секрет, а сум и пред добивање, само што тоа кафеавото ужасно многу ме буни! Малолетна сум, имам преголем страв, немам каде на друго место да се обратам. ВЕ МОЛАМ за помош! Ме убива психава, веќе не можам да издржам. А други симптоми немам. Освен градите што ме болат, премалку. И имавме секс во стоечка положба, прочитав некаде дека така најтешко се забременува, но сепак..
треба да добијам за 4дена градите ме болат нормалоно како за пред добивање...сакам да прашам дали ако си бремена градите се тврди и имаш чувство како да те боцкаат...Или можеби кај мене психата има голем дел во ова многу сум напната страв ми е да не сум бремена постојано мислам на тоа Поздрав
Ако не свршил дечко ти внатре јас мислам дека нема место за паника, не се останува бремена така лесно, опушти се, и јас имав кафеав исцедок пре некоја ден па ми бил од многу јака овулација, секој организам си е различен а ти најдобро е да одиш на гинеколог и да не се плашиш од лекари и резултати и се да си испиташ. поззз
Здраво , Ми треба помош!!!! Минатиот месец добив на 19 Март, и еве сега ми доцни веќе 5 дена. Имам болки во стомакот исто како пред менструација, но тие болки поминуваат за 10 мин, што навистина ми е чудно. Бидејќи пред да добијам тие болки ми траеле со часови се додека не се напијам некоја таблетка. Имам исти симптоми како за менструација, а менструација сеуште немам добиено. Имам другарка кој ми има кажа дека кога останала бремена ги имала истите симптоми како за мензис, а сепак останала бремена. Ве молам кажете што да правам Ќе почекам уште некој ден и ќе направам тест за бременост. ПОздрав
Знам дека требам да направам тест, но сепак се плашам од резултат и додколку биде негативен ќе се растревожам . Често пати ми се случувало да ми доцни вака по 4 - 5 дена, но никогаш сум немала гадење а многу сакам да сум бремена бидејќи пробуваме веќе 6 месеци и никако да фати. А инаку за еден месец правиме свадба и би била пресреќа доколку ми биде тестот позитивен. Поздрав
zdravo iam dve menstruacii po red. i dva negativni testa eden po 21 den od odnos, drug po dva meseci ( no imam belo pranje i nastinata sum) dali moze radi belo pranje i nastinka da e lazno negativen. denoive iam pms ko da ke dobijam a treba . poslednata ts vtora menstriacija po odnos mi beshe malku pokratka.
Zdravo devojki, jas sum nova tuka i sakam da ve prasham: imam 18 godini i so dechko mi imavme seks ama so zashtita normalno, treba da dobijam negde okolu 2ri, ama mnogu se plasam bidejki imam sekakvi simptomi na bremenost, gradite mi se oteceni i me bolat, imam mnogu gasovi, premnogu mi se jade.. mozno e da sum bremena? ve molam odgovorete
Здраво девојкииии многу ми се плачеееееее Вчера си купив тест и сабајлево пред да го направам, одам во вц и кога ќе видам сум добила!!!! Не е феррррррррррррррр!!!
опушти се и уживај не треба да мислиш на правење дете опушти се и едноставно уживај во сексот на најубав начин без да мислиш на правење дете. Се што повеќе се оптеретуваш тоа повеќе си влијаеш негативно на организмот
Zdravo zenicki jas sum nova na forumov,pozitivn testovi vidov ama sakav da potvrdam i so beta taka da pred malce gi dobiv rezultatite i pozitivni se jeee. Simptomi nemam ama bas nikakvi,samo me boli stomak kako za dobivanje. Pozdravce
Добро ме интересира дали е нормално да те болат јајниците во првиот месец од бременоста исто како за пред добивање?
Значи вака девојки..дечко ми сврши надвор од мене а јас имам менстуација 7 дена а 6 ден беше тогаш..Малку ме боли стомакот а ждригнувам почесто..ми се спие а до сеа возев ролери и многу се уморив ..дали е можно да сум бремена?
Не ми се верува да си бремена чим имаш менструација а и плус не свршил во тебе . Умор може да имаш од се. А нормлано е да возеш ролери и да се умориш Ако не си воопшто сигурно , знаеш и самата „тест за бременост„ . Поздрав