A bolka vo dolniot del od stomakot od desna strana? Samo malku gadenje ni bolni gradi ni nisto denes plus grcevi po malku. 8 den posle stop inekcija ili rano e?
Рано е се уште, мене се сеќавам кога останав бремена имав симптом како да добив менструација на два пати ми се случи и знам влошки дури си ставив, такво чувство е.
Takvo cuvstvo imam iskreno na sekoi 10 min se proveruvam. Ama bolkata ko ke miruvam ja nema samo ko stanuvam osekam.
Здраво на сите . Нова сум сакам да си прашам дали е можно да ти дојди мензис а да си бремена .. Прашањево звучи глупаво но еве ваква е работат ... Секс имав последно на 7ми март 6дена пред следна менструација .. имавме секс сврши надвор ама ни отиде по мала нужда ниту се истушира после 10 минути повторно имавме секс .. се на се три пати ама имам читано дека во каналот н пенисот може да останат сперматозоиди ... и сеа мене ми дојде али не како шо ми трае по 6 па некогаш дури и 7 дена туку само 4 дена .. а то не се случува кај мене никогаш . .. е ајде тоа дојде што дојде .. од кога ми заврши почнав да имам зголемен исцедок некогаш е како белка од јајце некогаш е млечно жолтеникав без никаков мирис.. и почесто ми се оди во вц и понекогаш осекам како менструални болки во долниот дел ама не толку изразени..преге отидов по мала и на бришење имаше мала точкичка крв помешана со исцедок како белка од јаје далии е можно да сум бремена ? Има уште 9 ден до следна менструација а и не напоменав јас си бев на гинеколог пред 4 дена чисто онака рутинска проверка ... на ехо коа ме прегледа докторот не кажа ништо
Po toa sto mi go kazuvas mene mi lici na ovulacija, i ovulacisko krvarenje, a ne na bremenost. Ovulaciski sekret e kako belka od jajce, a ako ima i malku kako krv niz nego e ovulacisko krvarenje. Ama za da si bides sigurna napravi eden test. Mislam deka ke bide negativen.
Дечки здраво. Јас сум 6та недела одам накај 7ма. Тазе сум ептен но тоа што ме мачи е влажноста на моите гаќи…како да сум подмочана секој ден буквално, некогаш помалку а некогаш повеќе. Дали е тоа нормално? Што треба да направам? Нема ни боја ни мирис течноста. Сега читам на нет дека е мн опасно и дека може и до спонтан да дојде и само молам бога да не чува. Поготово што не сум во мојата земја отидов на патување и сега додека да се вратам ќе си пукнам од секирации. Кога бев на прв преглед сега во петокот и кога докторката ми го пикна тоа внатре во вагината со кое гледа на ехо, откако го извади некако бајаѓи ми потече воде, цели гаќи ми беа мокри тогаш и јас заборавив да и кажам и сега жива се јадам за тоа пошто ми е прва бременост, а одам накај 31 год и ич не ми е сеедно…
Ако мислиш дека е нешто предизвикано од вагиналната сонда тоа нема никаква поврзаност во малите недели мора прегледот да е вагинален мене преку неколку дена на почетокот во двете бремености ме гледаат со вагинално ехо и кој и да прашаш исто ќе ти каже . Со абдоминално ништо не се гледа тој период . Инаку за воденкастиот секрет мислам дека знае да се јави кај некои жени и не е опасен .
Не се плаши, е нормално во бременоста да се има повеќе исцедок сепак посети си гинеколог кога ќе си во можност за да си посигурна.
Zdravo devojki, imam prasanje mi docni veke 3 dena pravev test negativrn malku imav vaginalen iscedok so krv mislev deka sum dobila ama podocna vidov deka nema nisto i eve sega nema nisto imam bolki kako za dovivanje ama nisto mozno li e da sum bremena a da ne e tocen testot
Можно е. Земи си лабоквик и ќе видиш. Мене ми се имаа 3 негативни по ред појавено и 4от позитивен во 1 ден.