1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене ми касни 4-5 дена,ме боли стомакот како да ке ми дојде,а минатиов месец не сум направила ништо,мислам не сврши во мене :wasntme:
    A стомаков ме боли вака веке една недела и не ми доага,плус многу сум изморена и нон стоп ми се спие, ма да што може и да е од времево,кога се менува јас нон стоп спијам :^)

2. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Денес е најсреќниот ден во мојот живот, ви посакувам сите да го осетите ова чуство, конечно ги видов двете цртки :party: :dance: :inlove: :* незнаев како да изреагирам кога го видов, се збунив цела, втората е малку по бледа но ете сепак значело бременост. Поука до сите што сте во исчекување, опуштете се и водите љубов :*

На stejsi2005, Annath, slimy и 9 други им се допаѓа ова.
  3. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Честито!!!
    Баш ми е мило.Којзнае колку е убаво тоа чувство:)...Ајде,со Господ напред за понатаму во бременоста.
    После колку време обидување ги виде?:)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Felicitación Senjorita...имај лесна и школска бременост :inlove:

5. vaskic

vaskic Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки..Дали може да имаш менсруација еден месец, а да си бремена и наредниот да не ти дојде..Ми доцни а тоа никогаш не ми се случило..Инаку предходниот кога добив имав незаштитени односи пред да добијам..Но добив, а сега овој месец ми доцни, немам никакви симптоми ко да добијам освен мали болки во стомакот, градите воопшто не ме болат, а предходно умирав од болка и неможев да ги допрам..:(

6. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    фала девојки, и на ваша глава :)
    како да ти објаснам.. не се обидувавме, туку се обидував, дечко ми сметаше дека е рано а јас не мислев како него, и и кога свршуваше внатре тоа го правеше само пред да ми дојде последната недела, и никогаш не се фати а јас потајно се надевав дека на неплодни ке се зафати :lol: и последниот месец го зезнав ден пред овулација му викам леле треба да ми дојде стомакот ме боли, изгледа заборави дека имав пред 2 недели :lol: :D и го сврши внатре, и еве денес си дознав дека од прва бидна на плодни денови :D а на неплодни не сакаше ни погрешка да се фати :D и денес му пишам порака Честитки ке бидеш татко, и мислеше дека се зезам после свати дека е вистина и убаво му дојде на душата :D

На stejsi2005 и efimija.t им се допаѓа ова.
  7. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Баш ме насмеа...:)))
    многу интересно си го извела ова..абе кога треба да биде и од еднаш ќе биде.тоа е..:)

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Cestitki od srce, i ti posakuvam lesna bremenost:) bas mi e drago i posakuvam od site sto ocekuvate pobrgu da gi vidite dvete crtki, a jas ke pocekam! pozdravvv :*

На slimy и senjorita.lombardi им се допаѓа ова.
  9. skorpija08

skorpija08 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Како точно да ги пресметам плодните денови? Би благодарам :)

10. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8
    овде рачунај, јас тука гледав :hai:

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451

12. Emilija-Emce

Emilija-Emce Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    158
    Zdravo na site.
    Posle mnogu loso iskustvo (minatata godina vo septemvri) so vonmatericna bremenost) ovoj mesec povtorno me izraduvaa dve crti. Nesto posebno i ne bev posvetena vo periodov da ostanam bremena, no se sluci. Minatiot mesec dobiv na 04-ti april, a sega na 2-ri maj testot bese ubavo pozitiven so izrazito crveni dve linii.
    Srekna sum, no sepak me maci toa sto se sluci minatiot pat.
    Sega e poinaku se custvuvam kako da se ke bide vo red. , Dodusa na 1-vi maj mi se pojavi kafeava tecnost koga odev vo wc i ja imase cel den.
    Mislev ke dobijam, no toa prestana istiot den i sega voopsto nemam nikakvo krvarenje nitu kafeav iscedok. Otkako prestana se posomnevav i utreto denta kako sto vi kazav napraviv test i bese pozitiven.
    Imam simtomi...gradite me bolat, cesto mokram, imam i bolki vo dolniot del od stomakot nekogas custvuvam i kako da mi se koci desnata noga....
    Na ginekolog zakazav vo ponedelnik.
    Dlaboko veruvam deka sega se ke bide vo red i najmnogu na svetot sakam da rodam zivo i zdravo detence.
    No pocnaa sega da me izmacuvaat nekoi misli. Nemozam da go docekam ponedelnik.
    Dali e se vo red???
    Ve molam ako ima nekoj da spodeli slicno iskustvo?
    Pozdrav do site

[mod-kirilica:2zaosfu8][/mod-kirilica:2zaosfu8]

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Bidi srekna i misli pozitivno,cestitki, ne znaci ako ednas ne bilo vo red deka i drugpat ke e taka, se slucuva, mora nekogas nekomu da se sluci i ona sto netreba , taka bilo so tebe, i sega veruvaj deka ke bide se vo red, i raduvaj se, misli kako ke bides dobra mamicka, i na se sto e ubavo, a minatoto zaboravi go, toa sto si imala kafeava tecnost sigurno ti bilo implantiranje, se ke bide vo red, jupiiiiiiii uste edna idna mamicka:)))) :inlove:

На efimija.t и Emilija-Emce им се допаѓа ова.
  14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Здраво Lori-30,

Што бидна со тебе, дали почна да го пијаш тој лек со вино и рен?Јас слушнав за еден чај мајчина трева marrubium vulgare, не знам се двоумам на своја глава да го земам да пијам без да се консултирам со доктор?А инаку веќе 3 месеци престанав не одам ниту на гинеколог ниту се занимавам со тој проблем зашто тоа уште повеќе ме убива, психата повеќе ми прави стрес и се малтретирам повеќе психички со тоа веќе 9 месеци, и на крај ништо не ми успева досега нема резултати.Ти почна со твоите испитувања како ти се хормоните?мене гинекологот ми вика све во ред е со хормоните ќе биде на свое време,ама тоа веќе стана кошмар 9 месеци.Се надевам дека Господ ќе ми се смилува и ќе ме изненади и мене како и сите други што чекаме да станеме мајки.

Поздрав ;)

На efimija.t и senjorita.lombardi им се допаѓа ова.
  15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Slimy blagodaram sto prasuvas, jas ne pijam nikakov lek, bev na lekar , se e vo red, no rezultatot pd hormonite ke go znam vo cetvrtok koga imam zakazano na ginekolog. me gledase na eho i vika se e vo red, ne pijam nisto zasto otkrivme deka problemot ne e vo mene, taka da prvo bev izbezumena od strav sto ke pravam, placev i placev i denje i noke, no sega lekarot ni rece sto i da e ima lek taka da se opustiv i ne brojam denovi, nitu mislam na toa, si vodime ljubov koga sakame, ne mislime veke na pravenje bebe( zasto znaeme deka slednive dva tri meseci e tesko) i da ti kazam pravo mnogu e poubavo, koga ne brois i ne mislis a vodis ljubov! ja osetiv razlikata! mozebi navistina sme bile mnogu stisnati, napnati i toa e problemot! i taka ja zaludno sum se nadevala i cekala osum meseci! sovet od mene, neka se proveri mazot ti! ja najmalku ocekauvav vakov udar, ama ete...! koga ke ima dve crtki ke napisam tuka site da vidite:)a ke ima, veruvam vo toa! ke bides i ti mamicka i ne pij sekakvi caevi, moze i da nasteti nekoj! podobro konsultiraj se so lekar i napravi si kontrola!ajde da ne izraduvas brzo:)) :inlove:

[mod-kirilica:2kn41p7s][/mod-kirilica:2kn41p7s]

16. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    dragi feminki,ve molam za sovet.Poslednata menstruacija mi bese na 5 april,sega ovoj mesec seuste nemam dobieno samo veke edna nedela imam bolki vo stomakot kako za dobivanje koi ne traat postojano a i pred nedela dena povrativ,osecam po nekogas i nekoja mancina koja ne trae dolgo,neznam dali se raboti za bremenost ili ne,totalno sum zbuneta....a edvaj cekam da si imame edno bebence,se nadevam deka sum.

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Твојот гинеколог сигурно е запознаен со тоа што ти се случило. Со оглед на тие податоци, би требало овој пат да ти даде хормони, кои би послужиле за поддршка на бременоста, за да не дојде повторно до истото. Доколку не ти препише никаква хормонска терапија, според мене треба да се консултираш и со друг лекар.

Џабе е да бараш симптоми на бременост така рано, зошто се потполно исти како за добивање. Тоа што си повратила не ти е од бременост 1000% . Вистинските симптоми за бременост, гадење , вртоглавици и сл. почнуваат после 6-7недела.

18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Како прво честитки за бременоста, ти посакувааам прелесна бременост и најував бебуш на цел свет. Јас исто како тебе бев вонматерично и сакам само да ти кажам да не се мислиш многу , многу како ќе е , што ќе е, верувај дека ќе е добро и ќе е како што треба, не мисли на минатото искуство и не се оптоварувај со тоа, знам дека е тешко и дека е многу болно но мораш, затоа што секоја негативна мисла ти патува до стомачето и делува доста негативно. Пази се, мази се, гали се,уживај додека можеш. Се надевам дека и јас овој месец ќе добијам две цртки!!!! Поздравче

На Emilija-Emce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emilija-Emce

Emilija-Emce Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    158
    Imas li napraveno test za bremenost? Taka najlesno ke proveris.

20. labebitola

labebitola Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo za femina na 3 april imav dobieno i pak imav na 29 april ova mi se slucuva veke dva pati vo ist mesec da dobija sto moze da se slucuva