Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Најпрво девојче нека ти е со лесно! Да си ја износиш бременоста онака школски без никаков проблем ! :inlove: Болките се нормални , јас ги имав цело време и се уште ги имам . Се додека не се неиздржливи и се без крварење ,се сметаат за нормални. Сепак кога ќе одиш на доктор нагласи му што чувствуваш . Со оглед на тоа што си имала спонтан обавезно доколку докторот не знае ,нагласи му ,можеби ќе ти даде прогестеронска терапија и клексани.
    А за белиот исцедок додека нема мирис и не е многу густ нормален е . Доколку има мирис и е густ повторно нагласи му на лекарот може ќе ти земе брисеви чисто за да се осигурате дека нема ништо страшно.

Fenix05 and Цветче6754 like this.
  2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Девојки, пишував на тема имплантациско крварење но еве и тука бидејќи крварењето вчера престана. Јас вообичаено имам циклуси на 25-26 дена. Овулацијата овој месец ја потврдив со мерење на bbt вагинално, Feritility friend првин ја детектираше на 12-ти ден, потоа на 14-ти ден. Од 18-тиот ден до 21-виот ден (вчера) јас имав spotting, на бришење, ама убаво видливо, баш онака како што го опишуваат на интернет, од бледо розево до кафеаво. Првин мислев дека ќе ми пробие, бидејќи баш наликуваше на spotting пред циклус, за да вчера престане. Од вчера попладне еве и денес немам ништо.
    На 7-ми ми е датум за недобивање, се обидуваме за бебе 2 години. Од други симптоми немам ништо, градите се нормални, можеби само некое чудно чувство долу ниско, не е болка туку одвреме навреме како некоја тежина.
    Не знам дали и тоа е симптом :inlove:
    Тест немам дома, се мислам дали да се стресувам сепак имам уште 5 дена до циклус кој и така е пократок, 25-26 дена.

3. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Epa .. devojki eve me pak mene :$
    Mozebi na nekoi sum mu dosadna ..
    Ama jas da si pisam :wasntme:
    Eve me mene 14ti den posle rizicniot odnos.. 3 dan kade sto mi kasni ..bez nikakvi simptomi za doaganje na taja vesterka:devil:
    Se nadevam deka nema ni da dojde ..
    Prege imav malce blagi bolki i iscedok kako belka od jaje.. ali e taka na brisenje ...
    Se nadevam deka bebushot si nasol mestence vo moeto mese ... pisuvam od vozbuda znam deka poveketo od vas ke me razberat :P utre drugiden ke pravam uste eden test i se nadevam deka ke si vidam dve crtki.. :D(fingers)

GoldddGrlll, Vinyl and Joanna28 like this.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеш и сега да направиш сепак 3 дена ти касни и плус 14дена се поминати од тогаш. Дај боже да се израдуваш со 2 цртки(fingers)

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Денес проверив b-Hcg, резултатот 1.2 miU/ml :(
    Дали избрзав? 23ти ден од циклус, 4 дена до недобивање, 2 дена откако ми сопре крварењето за кое мислев дека е имплантациско.

6. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Не верувам дека си избрзала. Ке покажеше барем 5/10 јас 2 дена пред НЕдобивање направов 155.9 беше бетата. Не се секирај ке биде следен пат ти посакувам многу среќа и те гушкам :l:

Selenopile___ and Joanna28 like this.
  7. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Ke pravam utre sabajle ... mn se plasam dane e negativen .. ama .. ete nekoja nadez vo mene veli deka ovaj pat ke ima neshto ... dosega nikoas mi nema kasneto .. (ednas dodusha ama samo eden den i sledniot mi probi) .. ova sega e neshto drugo

Ceci16 likes this.
  8. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Izgleda nishto od mojata sreka;( ... sega odam u vc .. i se brisam i gledam sosem malce krv .. ligava kako kafenko ..
    Se izbrisav ubavo .. i na kraj brisenje epten malku bleda rozeva .. da povtoram .. denes e 14 den od rizicniot odnos
    Neznam so da mislam a bas si rekov ee super utre ke kupam test ke napravam sega neznam sto da pravam .. a si zedov i folna kiselina (facepalm) si se napiv denes edno mislejki deka imam nesto vo meseto .. mn sum razocarana ..

Ceci16 likes this.
  9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Жал ми е, но нема разочарување. Инаку фолна треба да се пие и пред бременост додека се обидувате.
    Ти посакувам две цртки што побрзо

10. Viveki

Viveki Истакнат член

Не се разочарувај, затоа и претходно ти пишав, вака само повеќе стрес си правиш...душа...пробај не мисли опушти се и ќе биде од лично искуство ти кажувам и јас моево бебе го чекав 4 години и на крај кога се опуштив и си реков нека биде што ќе биде не се замарам веќе и оп! Две цртки ❤

AlchinovaR1979 and DragonA420 like this.
  11. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Fala vi na poddrskata ... znaci sepak sega treba da odam na ginekolog posto mi kasnese eve veke tri dena denes 4 ti mi dojde .. znaci ne e vo red neshto cim kasni ..
    Citam neshto implantacisko krvarenje bilo takvo ama ... sto znam .. :?: mozno e biohemiska ? Ako napravam test utre i ako e biohemiska ke pokazi li ? Opasno e ?

12. Viveki

Viveki Истакнат член

Оди на гинеколог најдобро

Selenopile___ likes this.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

За биохемиска ќе добиеш прво позитивен резултат па после тоа негативен.

Hopeeee likes this.
  14. kikkki

kikkki Популарен член

Не сум бремена, ама не знаев кај да пишам.
    Дали при ПМС ви се случило чешање,голем оток и болка во градите?
    Како ги смирувате симптомите и што користите?
    Не ми е првпат ама овој пат е стварно лошо.
    Испитано се, и ехо освен фиброаденом ништо посериозно.Хормоните се исто ок

15. Lavce 1

Lavce 1 Активен член

Јас имам фиброаденоми и тоа повеќе до сега не ме чешаа а приметив дека едната града по зголемена ми е , за оток земи зелка истуцај ја малце и стави на градата и ако можеш спиј со неа ке ти помогне многу ја правев и стварно помага

kikkki and Anyshka like this.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Исто и јас со зелка, мене стварно ми помага.

kikkki and Lavce 1 like this.
  17. Renixxx

Renixxx Активен член

Здраво девојки, пред година дена имав биохемиска бременост.
    Минатииот месец добив на 18.05.
    За 5 дена треба да добијам, но веќе 10тина имам болки во градите,болки на допир и отеченост , пред 3 дена на бришење имав мала капка крв (да напоменам имав и зголемено количество на исцедокот кога забележав крв) за тест ми е сеуште рано, па сакав да прашам дали од вас имала некоја ваква случка, а притоа останала бремена.

Bubica1812 likes this.
  18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Јас, пред 6 месеци. Кај мене тој крвав исцедок беше имплантациско. Тогаш направив тест со прва утринска и беше многу бледа. Само што како наближа ден два пред датумот за не добивање, така тогаш градите престанаа да ме болат.
    Инаку и јас добив на 18 мај :)

19. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Здраво,ако може некој да сподели искуство имав циклус на 2 јуни до 6,ми заврши се најнормално,денес темна крв само на бришење,што значи тоа,направив тест,позитивен е,дали е точен

20. Viveki

Viveki Истакнат член

Оди на гинеколог.

Iki lepi likes this.