Konsultiraj se so maticen. Sepak e mn rano za da se napravi pregled ama beta moze da ispitas i da sledis.
Може да е имплантациско крваерење, мене така ми се случи на денот кога требаше да добијам, отидов на гинеклог и ми потврдија бременост.
Имав и јас кафеаво на денот кога требаше да добијам, тест тек после некој ден правев и беше позитивен, на доктор тек после 7-10 дена бев.
shto potochno znaci toa bidejki jas posle 4 dena iskrvariv malku kafenasta boja i mnogu se uplashiv od bremenost...
Toa e krvarenje da receme po nekolku kapki zavisi kafeavo rozevo no prestanuva i se slucuva 1 2 pred dobivanje ili na den na dobivanje.
moze li nekoj farmacevt ili nekoj shto ima iskustvo so anti bebe apcinja kako ellaone brendot da mi odgovori na dve prasanja... koja e cenata na ellaone apcinjata? dali smee da se ispie apce na 16godisna vozrast?
Ellaone go ima vo zegin i e 1400, barem spored nivnata strana. Noo, ako si 16 godini podobro zbori so roditel bidejki nikade ne e naveden striktno age limit (za nekoi moze nad 16, nekoi ne, vo zbiren izveshtaj na lekot nema navedeno nishto posebno). Ovie apcinja ne se pijat tuku taka.
Овулацијата ја оаеќам секој месец, и секој месец тапа болка која трае и поминува некогаш пократко некогаш подолго најчесто од десната страна... пробуваме за бебе... никогаш доссга не сум осетила т.с не можам да се сетам да ми е било вака.. 4 5 дена после овулација јаа сеуште осеќам некоои cramps ке ги наречам , подуеност во стомак и гасови..некој што останал бремена а може да се сете на нешто вакво ? Рано ми е и за тест и А симп де со оглед натоа што со првото воопштонемав никакви симптоми
Здраво. Сакам да прашам нешто.. На последен ден од циклус имав ризичен однос, сега ми е рано за добивање имам уште 10 дена. Со првото детенце кога останав бремена многу ми се спиеше нонстоп спиев и осеќав повремено како менструални грчеви како кога треба да добијам . Сега се чувствувам исто но незнам дали е рано за симптоми во првата бременост пред да дознаам дека сум бремена се чувствував така. Прашањето ми е дали има шанси да останам бремена за време на циклус од само еден однос? И дали може толку рано а истите симптоми да ги чувствувам... Немам редовна менструација со пцос сум ..
Zdravo. Homozigot sum MTR I PAI, pravev inseminacija pred 7 dena, primam kleksani poradi mutaciite i metilirana folna i b12. E sega, mi dadoa i Utrogestan vaginaleti, ali pocnaa da me bolat bradavicite, da imam grcevi vo stomak i mi se spie premn Dali nekoj imal iskustvo eventualno od Utrogestanot da pravi vakvi simpomi ili da se nadevam deka e bremenost?
Утрогестанот доколку го пиеш предизвикува поспаност, а доколку го ставаш вагинално не. Јас го ставам немам мака, но неколку пати не бев во можност да лежам наутро и го испив, исто како нешто за спиење да сум се напила. А заморот беше еден од првите симптоми на бременост кај мене, многу ми се спиеше. Секако за 2-3 дена ќе дознаеш, ти посакувам две цртки
Хелоу. денеска 3 ти ден како ми касни,си имам апетит, ама и подуена сум во стомакот. на моменти чат пат ке ме подзаболи стомакот и си прекинува. Кога ми беа плодните денови, редновно имавме односи со мажми. Ама сеа ми е страв да не е негативен. зошто во последно време така знае да ми подзакасни ден два.
Jas da prijavam na 10ti den od inseminacija napraviv test od krv, beta e 0.5 Znaci bolkive vo gradi, zamor, i site simptomi mi gi pravel vaginalno utrogestanot sto go stavav…