Ништо страшно, се случува, нормално е времетраење од менст. до друга менст. да е 24-28 дена, зависи кај кого како. Еве кај тебе се 26 дена што е ок, немаш потреба од никаква грижа (обично во пролет знаат хормоните да лудуваат )
Нормално е и јас имам слушнато, но сепак јас на твое место би посетила гинеколог и еден преглед за секој случај, затоа што 2 пати во месецот крварење може да социра и на нешто друго, некоја циста на пример, бременост .....така да, мој совет посета на гинеколог, сепак за здравје се работи
Denes bee.na pregled. Prvo ne mozese da vidi plod,vide tocka od 2mm,no ne e siguren deka e plod. Rece deka spored jajmicite nema znaci za vonmatericna,no ne ja iskluci ni taa moznost...mi prepisa da pijam dabroston. Treba da odam posle 10 dena pak za da vidi sto e rabotata. Ke poludam so ovaa neizvesnost!koj ke ceka 10 dena?pomognete mi so vs Vase mislenje. Odnapred fala!
драги феминки! бремена сум направив тест и излезе позитивен,ми доцнесе 5 дена,пресрекна сум им поссакувам на сите да ја осетат оваа радост
Честитам, ракче! баш се радувам што тргна работата...еве веќе две од феминките останаа овој месец. јупииии...ајде,дај Боже на сите.
Da, ne trebaat hormoni za vonmatericnata...samo nedaj boze da e toa... Bev na pregled vcera. Bremenosta mi e 4 nedeli i 5 dena, Na eho ne mozese da vidi plod, samo edna tocka ama ne bese siguren deka e plod...mnogu bilo rano. Me tesi toa sto spomna deka i na jajcevodite nema znaci kako za vonmatericno no za zal ne ja iskluci ni taa moznost. Mi dade dabroston tableti dva pati na den i mi rece da odam za 7 dena me ubiva neizvesnost!!!!!! Ako imate nekoja uteha pomagajte!!!!!!
^^ така е, се извинувам погрешно сум прочитала. Јас кажував за спонтан. Емче мој совет ти е да уживаш и да почекаш да помине времето. Премногу е рано за било каква информација е да дадат. За една недела веќе ќе знаеш точно на што си. Мислам дека нема потреба да се грижиш, остави да помине време, а до тогаш уживај и исполни се со позитивни мисли
Ама ич да не се секираш. се е во ред и си е на местото каде што треба да е. Ти кажав што треба да правиш, не замарај се. Слушај паталец!!!!! Нормално дека е мн рано да се види, ама набрзо ќе се покаже, не се секирај....Дабростонот ти е за да ти ја зајакне матката и се пие до 12 недела, ништо сташно. поздравче и бакнежички
Fala najeptenski za poddrdkata,so vasa pomos sum pooptimisticna. So gospod napred se nadebam deka se ke bode ok!
Здраво на сите и честитки на срекните идни мамички И кај мене се појавија две цртички Само едно нешто ме загрижува - уште на вториот или третиот ден откако правевме бебе јајниците почнаа силно да ме болат, како да сум настината и на секое станување имав болку како после силни спазми. Последниве денови не ме боли толку многу. Дали е ова нешто нормално? Ако некој имал слично искуство молам споделете. Мислев да отидам на лекар, но си реков ај да почекам да видам и тестот што ке покаже. Е сега веќе откако покажа уште утре сабајле трчам И крстот исто така ме боли, ама јас сум многу осетлива и ревматична и коските ме болат често како и карлицата.
Louisa не се секирај многу е нормално. Јас незнаев дека сум останата, па и апчиња за менструални болки пиев, од што беа неподносливи Многу нормална работа е, немај гајле, кога ќе ти потврдат прашај си го докторот, ќе ти каже, ако евентуално има нешто проблем ќе се види на ехо. Искрено сумњам дека е проблем ,зошто истото го чувствував
фала нана ти посакувам сто поскоро и ти да ги здогледас твоите две црти,верувај ке биде скоро и кај тебе
Девојки мили и јас вчера направив тест и ми излезе позитивен , додуша едната црта е побледа ама ја има. Ми доцни 2 дена. Ќе одам на лекар деновиве и тест преку крв да направам. Многу сум возбудена, како во сон мие . Ви посакувам на сите што посакувате и очекувате две цртички да ви се исполни желбата што побрзо. Сега останува да видиме како ке се одвива понатаму. Се надевам се ке е во ред. Ве поздравувам сите девојчиња, девојки, жени, мајки и идни мајки
Што убаво....ти честитам.со среќа понатаму. ајде,кажувајте рецепт..секој ден ли,преку ден..плодни денови...итн. ги пиеше тие апчоњата за регулирање на циклус и овулција или? многу прашања.. поздрав и честитки уште еднаш.