Na 10ti mesecov odnos na 12ti ovulacija treba da dobijam denes ili utre vcera napraviv test labo negativen ...stomak me iskina kako da ke kapne ...da kupam uste nekoj da napravam ili da pocekam
Може да е и касна овулација во прашање. Колку дена ти касни? Ако ти касни еден ден може е рано, пробај пак за 2 дена. Е ако и тогаш испадне негативен на гинеколог оди да види што е маката. Не се разочарувај предвреме
Здраво Пред околу 2 недели, неколку денови имав темнокафеав лигав секрет, кога се бришев само еднаш забележав и како темнкафеави парчиња како оние што се исфрлаат при мензис, требаше да добијам мнструација пред 6 дена, мене скоро никогаш не ми доаѓа навреме, се случило да подзадоцни 4-5 дена, сега веќе ме фаќа паника. Имав заштитен однос на 03.10, би сакала да чујам ваши мислења? Да нагласам пред некоја година имав и цисти, паничам дали да правам тест за бременост, сум читала дека и во случај на цисти може да излезе лажно позитив.
Pa velis odnosot bil zastiten, ne bi trebalo da ima bremenost no za sekoj slucaj test napravi i na ginekolog. Od cistite a i od red dr raboti znae da se poremeti ciklusot.
Лажно позитивен тест не постои. Неможе и од цисти лажно позитивен. Хцг се лачи во бременост и тоа детектира тестот.
Направив тест surechek чекав 5мин беше само една цртка, после 4 часа го погледнав повторно и имаше и втора многу бледа цртка, во упатсво пиши дека после 30мин резулт се невалидни. Мислење??
После 10 минути веќе тестот е невалиден, најверојатно втората цртка е евапорациска линија ама ако ти доцни повтори го за некој ден пак, со среќа и дај Боже да се израдуваш
Невалиден е после 10минути, ако ти доцни за 3 4 денови повтори го, но најдобро е да отидеш на гинеколог
2 направив, еден попладне, другиот со прва мокрача. Ми каснеше 10 дена, градите многу ме болат, ми се спие, немам ич енергија. А и стомакот некако почнава да се познава, на 22.9 добив последен пат. Во среда сум на доктор, па ќе видам, може ќе каже близнаци.
Здраво на сите. Јас добив позитивен тест на бременост. Веќе како што сметам сум втора недела останата бремена,прашањето ми е ,дали за време на имплантација имавте болка во матката? Мене еве веќе 3/4 дена ме болеше… Пред да дознаам дека сум бремена. Мислев уринарна инфекција дека е ,оти предходно имав и такви ми бес симптомите и сега излезе дека сум бремена.. Фала и поздрав!
Во обиди за забременување сум се чувствувам исцрпено ептен. Цели денови лежам. Некоја со слични маки?
Isto i jas , vcera i denes isto.Si mislev ajde vcera od vremeto ama denes povtorno ne mozam da se pomrdnam