Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    17.118
    Ништо не се знае. Ретки се случаеви ама може да се случи.
    И од предсемена ретко кој забременува, ама еве другарка од тоа остана. 1:10000 се може тие случеви.
    И јас бев сигурна дека не сум бремена, глава ставав дека ќе добијам, ама за една недела 5 ти месец ќе сум.

На 5678m, blablaabla и Lima24 им се допаѓа ова.
  2. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Јас ти сум пример дури за две деца. Првата бременост и оваа сега третава се за време на менструација зачнати

На Lima24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Имаш следено плодни денови?

4. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Сум следела да по апликацијата што си ја имам на тел

5. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Ти се поклопуваат кога имаш менструација. Мене според апликацијава ми се после 14 дена од завршување иако не верувам.

6. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Исто и мене на 14 ти ден ама сигурно не е точно кога две деца направив хахахах
    Со првото реков ајде феномен сум валда редок некој дотогаш немав слушнато некој да забременил за време на менструација ама со третово се потврди изгледа дека сум феномен за правење деца за време на циклус

7. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Некоја надеж ми даваш со ова. Ќе почекам до петок ако не дојде и правам тест. Од време на време како некои минимални болки имам во јајници. Незнае човек што да мисли:wasntme:

8. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ти ја пуштам сета среќа на светов да биде позитивен. Можеби јас и ти сме во тој мал процент жени да забремениме за време на циклус значи феномени :D:D:D

9. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Дај боже:inlove::)

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emilijag

emilijag Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки,имав менструација на 06.04 а на 14.04 имавме незаштитен однос и веќе неколку дена осеќам во долниот дел на стомакот болки како пред ПМС,често одам во тоалет ,на моменти гадење,грчеви,исто главоболки.Мислам е рано за тест.А на гинеколог имам закажано во среда.
    Дали е можно да сум бремена?

11. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Јас кога останав бремена немав симптоми на добивање за разлика од претходно, сите пмс ги имав, овој пат ни болки во стомак ни гадење.
    Сепак кај сите е индивидуално

12. panda666

panda666 Нов член

Се зачлени на:
    8 мај 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zenicki jas dobiv na 03.03.24 traese 4dena posle dobiv na 30.03.24 traese normalno 5-6dena i eve uste nemam dobieno pravev test negativen e inaku imam redovna menstracija 27-29 dena ..

13. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zdr devojki aj vase mislenje ve molam posledna menstruacija imav na 4ti ovoj mesec i mi trease do 10 ti..no od 21 toest vtornikot navaka imam kafeav iscedok i bolki vo stomakot i grcevi i oteceni gradi i bolni mokram skoro na sekoj 5-10 min naredna treba da mi dojde na 1vi juni ve molam za mislenje se plasam neznam sto bi mozelo da e inace ne sepazime so soprugot izvinte za dolgiot post

Последна измена: 26 мај 2024
  14. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    17.118
    4 дена имаш континуиран кафен исцедок и страшни болки и не отиде на преглед?
    Друго не се пазите со сопругот, претпоставувам сакате бебе. Но, што ако еве си останала бремена и може е ванматерично и од тоа да имаш болки? 5 дена седиш со болки?
    Извини вака ако звучам безобразно, ама не те разбирам како немаш отидено да те прегледаат.

15. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    539
    Zdravo devojki. Posledna menstruacija na 2 maj. Nezashtiten odnos na 14, 16 i 19. Dali dokolku ima neshto ako napravam domashen test ke pokaze? Treba da dobijan na 1vi Juni. Prethodno dve bremenosti od koi ednata zavrshi mnogu losho radi lekarska greshka so trajni posledici i smrt na bebeto. Sega dokolku sum bremena treba da pravam nekolku zafati vkucuvajki i serklaz za da uspeam da go zadrzam plodot pa bi sakala da doznaam shto e mozno pobrzo :)

16. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.567
    Допаѓања:
    8.156
    Иста ситуација и кај мене со денови на циклус и односи .
    Денес тест негативен.
    Или е негативен или е рано. Така да мислам да почекаш. :)

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mala panda

Mala panda Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Здраво со дечко ми имавме 3 пати не заштитен однос во 3 различни денови но не сврши во мене ниту еднаш, но последниот пат после односот мене ми беше толку мачно и имав болки во кичмата и стомакот дури и по враќав…Последната менструација ја имав на 8ми мај сега треба да добијам на 5ти јуни но не знам имам некој страв не знам што е со мене заради тоа што последниот пат не ми беше добро. Секој пат кога добивам имам огромни болки не можам да станам од кревет, повраќам така ми е секој прв ден од кога ќе добијам, но сега имам дамо болки како боцкање во кичмата повеќе на десната страна знае да се јави и на левата но повеќе на десната и онака малце стомак ме заболува на минута. што да правам, некој совет, нешто??? Дали болката во кичмата е симптом дека ќе добијам или не дај Боже да не сум бремена затоа што не сум спремна на тоа. Рано ли е да паничам или…?

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.354
    Допаѓања:
    8.288
    Одма да повраќаш од бременост, не можеш.
    Ама дека има ризик да си бремена иако не свршил во тебе има и тоа голем. Види до крај на неделава направи си тест, ако не добиеш и после тоа повтори го после некој ден, на рана бременост знае да е лажно негативен.

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    17.118
    За повраќање како симптом на бременост ти е рано. Дали може да си бремена? Секој незаштитен однос е ризик, иако не свршил во тебе. Другарка со две остана бремена од предсемена течност. Причекај уште некој ден и направи си тест и ќе знаеш на што си.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mala panda

Mala panda Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Јас денес направив тест затоа што не можам да чекам и негативен е но не знам дали многу рано го направив тестот навистина… иначе по калкулатор за месечен циклус треба денес да добијам но немам никакви симптоми… Дали е можно ради стрес, паника да не добијам?