Ако не го направив тестот на време можеби сега ќе немав моето дете,ќе мислев дека добив и тоа е тоа,со навремен тест добив терапија и спречив спонтан абортус,од 4 недела бев со лежење и прогестеронска терапија и фала му на бога имам бебе кое го чекав 5 години. Ако си немала проблеми не пишувај кај сите не е совршено. Еве сега друга бременост ќе морам да бидам со клексани од почеток и па ќе морам,побрзо да дознам за да почнам со терапија навремено.
А што ќе види доктор? Ехо се прави најмалку 2 недели по планираниот датум за добивање, порано е џабе. Две бремености, двете на ден доцнење и види 2 деца излегоа навистина. Тест се прави и пред датумот за добивање, ако е потребно. Постојат состојби кои бараат терапија уште од одма.
А па гледам ти колку си запознаена дека на гинеколог се гледа уште на 4та недела бременост Ај што сте глупи и без осет на темава па и уста отварате. Има тестови како Лабоквик сензитивни на 10мл, а тоа е од 10дпо. Ама кога немаш појма од борбата битно да се направиш паметен и да потценуваш некој што се тестирал на ден закаснување. Моли се да не го минеш патот и да не осетиш како е да направиш 50 циклуси негативни пред еден позитивен.
Pa ti prodolzi da bides vo toa vreme i ne komentiraj tuka gluposti i togas nemale tel i ne vleguvale po forumi da komentirat.... nemoj da igras i da komentiras so tuga bolka zs ne znaes kako e da cekac sekoj mesec da ostanes trudna
Здраво,еве сум јас денес,30ти ден од последна менструација,освен што на 22ри ден имав на бришење цели две капки крв и тоа многу премногу бледа и мислев дека ќе добијам денес имам само зголемена слуз,болката во градите сеуште не се смирува,болка во стомак немам но во кичма имам не се неподносливи но како и вообичаено за добивање,уште ја нема но со овие болки во кичмата веќе сум разочарана и мислам дека овој месец само така без врска ми доцни и ќе си дојде
Вчера вечерта на 31 ден направен Шур Чек и негативен,дали може да не бил добар или нешто со мене не е во ред овој месец,еве сум денес 32 ден и сеуште нема што ова никогаш ми се нема случено
Sure check се ужас и се најмалку сензитивни, земи селфклиар најсензитивен е или лабоквик. Не купувај селфклиар.
Женички Здраво Имав незаштитен однос 29 Април на 3 Мај добив(имам редовна менструација која трае 7дена,обилно и со болки во стомакот и грбот) Јуни исто така ми дојде на време За една недела треба повторно да добијам Ама овие денови имам преголеми болки во стомакот,грбот,грчеви,градите и дијареа Па читав како некои добиваат и кога веќе се бремени па ме фати паника и страв Ама еве од тогаш се поминати 3месеци валда не е во прашање такво нешто Слушнав дека има и некој стомачен вирус можда да е такво нешто?
Ако последниот незаштитен однос ти бил само тогаш , на 29 Април, шансите да си бремена се 000,1%. Тоа што си читала се преретки случеви. А да немаш паника, до аптека еден тест ќе ти реши мислата.
сакам да прашам , дали некој имал ваков случај. имавме sex после мендтруација два дена . сега овај месец добив само два дена менстрација а менструалната крв беше кафеава темно црвена и на крај беше нешто светла розе , дали е можно да сум бремена ?
so decko mi imavme seks na 14.07 toj zavrsi vo mene,kako i na 19.07 Slednata menstruacija treba da mi e na 27,28 ovoj mesec vekje gledam deka imam bolli fo dolniot del na stomakpotvrdi gradi,znaci kako simptomi na pms dali e rano so ogled deka imavmr odnosi na 14 ti da napravam test