Па кога беше на доктор не кажа ли дека сакаш да си бремена. Како така само ти дала терапија. Со овие капки ќе предизвикаш контракции за да се исчисти матката. Јас ги имам пиено за исфрлање на крв побргу зошто многу долго ми пробиваше и многу ме болеше.
Sekako ke odam i beta da ispitam do 17.00 sum na rabota inace nemam bolki ne me boli stomakot samo gradite me bolat i nekako cudno custvo vo stomakot kako minimalni grcevi koi traat po nekolku sekundi kako nekoja tiplina vo jajnicite neznam se osekam nekako cudno neznam kako da opisam izmesani emocii imam
Здраво добив циклус на 10ти октомври и ми траеше до 15ти. Од вчера имам повторно крв ама само кога ќе се избришам. Вчера ми беше светло розево, а од денес кафеаво. Дали е можно да биде импланациско крварење?
Здраво, вчера требаше да почнам со циклус ама не добив, а веќе скоро цела недела не знам како да ви објаснам ама едноставно чувствував дека сум бремена ги имав истите симптоми како и со првата бременост и едноставно знаев дека ако правам тест ќе излезе позитивен, и не ни чекав до денес за “официјално” да ми доцни - тест правев синоќа ( поточно 3 теста) и сите беа позитивни со послабо видлива втора црта (слика има долу). Е сега прашањето ми е, бидејќи очигледно е дека ептен е рана бременост (според мое сметање некаде 4-5 недела), дали веднаш да закажам преглед кај гинеколог за да ми потврди бременост или да почекам до следната недела?
Најрано десет дена од денес на лекар за да се види. Ти ако сакаш уште утре можеш да одиш ама нема да се види ништо на ехо па ќе си створиш стрес само. Со лесно мама.
Здраво од мене пак. Денес испитував beta hcg, покажа 42.96. Овулацијата ми беше меѓу 5-10 Октомври. Тогаш не пазевме. И во саботата не пазевме, ама тоа е премн рано до денес за да покаже било што. Докторката ми рече во вторник повторно да проверам beta hcg па да видиме дали расте.
Не во вторник. Треба четврток за да се види дали ќе се дуплира. За 48 часа треба двојно да е поголема од денешната вредност испитувано во истата лабораторија. Мојата прва беше 50