Форумџика на годината

Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Macence27

Macence27 Активен член

Dobra vecer devojki posledna menustracijata mi bese 29 January mi transection do 4 ti poldni denovi mi beja 10 11 i 12 February inaku pred da dobijam 10 dena pred menustracijata imam napnati gradi bolki vo grbot vo momentot toa go nemam inaku imam kako zolt vodinikav secret a nemam nikakva bolka od vnatre so me cesa samo odnadvor dali e toa normalno inaku se obiduvame za detence seuste nemame ni edno dali toa moze da znaci nekoj symptom za bremenost inaku treba da dojdam na 23 February ima uste 12 dena do dobivanje

2. mom to be

mom to be Истакнат член

Па денеска е 12ти.Значи сеуште си во овулација,како можи да имаш симптоми за бременост?

Feniksgirl likes this.
  3. Macence27

Macence27 Активен член

До вчера ми беше грешка ми е последната дата

4. nice-girl

nice-girl Популарен член

Без разлика и да ти е до вчера, рано ти е симптоми да имаш воопшто опушти се и не читај и не барај така дополнително стрес си ствараш сама на себе.

Rozevata and Macence27 like this.
  5. Macence27

Macence27 Активен член

Ти благодарам па што бог даде убава вечер♥️

nice-girl likes this.
  6. mom to be

mom to be Истакнат член

Сеедно дали вчера или денеска.на јацеклетката и требаат 5дена да се оплоди и да се подели,и уште неколку дена да се вгнези да се имплантира во матката.Па потоа да почне да се лачи хормонот за бременост.

7. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Дали некој почуствувал промена на симптомите во рана бременост. Бремена сум 5 недела и имав така по малку болки и грчеви во долниот дел на стомакот и градите ме болеа повеќе, почнав со прогестерон вагиналитети и незнам дали има тоа некако врска но како да исчезнаа симпомите.
    Има некој искуство и дали би било ова во ред ?

8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Не се секирај симптоми ќе има, ќе варираат. Ич не мислев тоа, си реков ау супер се осеќам како да не сум бремена и од 6та до 13 се истурив од повраќање, вртоглавици, главоболка, низок притисок... ослабев 5 кг. Така да уживај колку можеш. Сега се спремам за 7ми тоа што следи викаат се враќаат тие мачнини.

wonder woman5 likes this.
  9. jabi

jabi Истакнат член

Od vaginaletite ti imaat pominato bolkite i grcevite.
    No i da se povtorat neka ne te plasi ke menuva,
    jas cela bremenost imam grcevi i bolki normalni a se si e vo red celo vreme eve vejke 9ti sum

10. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Skoro 9,ta nedela sum imav strasna glavobolka, trpev cel den cekajki da pomine, piev se na prirodna bazar I veke ne se izdrzuvase se napiv paracetamol, I'ma li nekoja steta?

Ladyme likes this.
  11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Нема штета пиј кога имаш мака не трпи. Во денот можеш 3 парацетамоли ептен ако има мака на 6-7ч разлика ете чисто да знаеш.

*sisi* likes this.
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Мене некаде 12, 13та недела имав мигренозни главоболки по цела недела не се смируваше никако, а парацетамол не ми делуваше затоа што веќе главоболката беше јака не поминуваше со парацетамол. Среќа помина со ибупрофен 200мг и лежење во темно, од тогаш имам траума кога ќе ме заболи глава. Подобро земи на почеток парацетамол додека не е толку јака главоболката, отколку да трпиш, па да не ти мине и со парацетамол.

13. Macence27

Macence27 Активен член

Screenshot_20250312_174144_Chrome.jpg дали некоја членка го има користено чајот за забременување ви благодарам на одговорите

14. Babygirlll1

Babygirlll1 Истакнат член

Zdravo,
    Na petiot den od ciklusot imavme zashtiten odnos so partnerot (na pochetok nezashtiten i veli deka nema svrsheno vo mene) i od toj den imam postojani bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata. Jajnicite me bolat kako pred dobivanje i cuvstvuvam poduenost. Momentalno sum vo ovulacija i od togash do sega sme nemale odnos. Sakam da prasham dali ima mozhnost za bremenost ili e nekoj drug problem?

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Osven ako ne vi puknal kondom pri seks, ne gledam kako bi ostanala trudna so zashtiten odnos.

16. MINA1195

MINA1195 Истакнат член

За чајот не знам, но јас би ти препорачала елова да си пиеш кај мене имаше позитивен после 2 ипол години.Секако и голема верба во бога тоа е најважно. ❤️

Nuny likes this.
  17. Macence27

Macence27 Активен член

Што е тоа Елова чај ли е или некоји таблети можеш да ми кажеш ако сакаш благодарам инаку треба да добијам за 6 дена а јас денеска имав болка како за добивање мензис ама не ми дојде денеска искуство инаку еве се обидуваме и ние скоро 7 месеци ама безуспешно

18. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Елова се прашок во кесички и се пијат по две на ден, содржат мио-инозотол и ја подобруваат овулацијата.
    Јас пиев Елова и за 8 месеци останав бремена. Мислам дека мене ми помогнаа :inlove:
    Те молам пред да земеш нешто на своја рака прво консултирај се со лекар :l:

Ladyme likes this.
  19. MINA1195

MINA1195 Истакнат член

Елова се прашакчиња кои го подобруваат квалитетот на јајце клетката. 7 месеци не се многу не се секирај ќе биде, уживај и ќе биде. ❤️

20. Macence27

Macence27 Активен член

Каде може да се купат