Moementalno nemam nema nekoj simptomi mala slaba bolka vo dopnio del na stomako i slabi grcevi toa deneska I ne ni imav nekoj jaki simtomi
Женски загрижени сме од утре влегувам во 20та недела, бебчето денес не ми е воопшто активна и вчера , страв ме фаќа . Ви се има ли случено истото во тој период од бременоста?
Зошто веднаш ја паничите мајката.... Мајка прво напи се кока кола касни благо ... Можеби спие прошетај музика пушти кафе напи се почекај половина час до час и доколку не дај Боже не се активира појди на Итна... Јас мислам дека одмара времето е такво раздвижи го со ова што ти реков .... Без паники само. Пиши што направи душо @fana Зошто веднаш ја паничите мајката.... Мајка прво напи се кока кола касни благо ... Можеби спие прошетај музика пушти кафе напи се почекај половина час до час и доколку не дај Боже не се активира појди на Итна... Јас мислам дека одмара времето е такво раздвижи го со ова што ти реков .... Без паники само. Пиши што направи душо
Во тие недели сеуште не се осеќаат толку често, еден ден ги има еден ден не и тоа е нормално. Јас легнував на грб, ќе се напиев кока кола благо нешто и му тропкав чекав негде да го осетам.. верувам дека не е ништо не се плаши затоа што е нормално да не се осеќаат пречесто тогаш. Затоа не се ни бројат удари уште тогаш.
Ама јас така пишав под претпоставка дека тоа веќе го има направено... Огромна достапност на информации има во ова време и не би требало да се однесуваме ко во минатиот век нели...
Не ме сваќај погрешно... И јас сум паничар и знам како е кога ќе испаничиш за нешто..тие што знаат ќе и објаснат дека можеби е сеуште рано за толку често да мрда...
Гради никогаш не ме болеле, ни па ми биле чувствителни а и сеуште е така а сум веќе 37 недела бремена. Никаков симптом не сум имала на почетокот од бременоста освен понекогаш ко гадење од одредена храна од 8 недела до кај 13-14 недела од бременоста. Така да не си барај симптоми и не си создавај дополнителни стресови со тоа уште од самиот почеток туку уживај. Бременоста е долго патување и сите жени сме различни.
Нормално е во 20 недела да не го чувствуваш секој ден посебно ако плацентата ти е поставена на предниот ѕид. Тоа може и си мртка ама не е толку големо за ти да го чувствуваш секое движење и удар. Некои жени во 24 недела првпат почнуваат да го осеќаат движењето на бебето и тоа се смета за нормално, особено со предна плацента. Имам читано и дека некои првпат го осеќаат во 3 триместар па го раѓаат здраво право, само не можам да ги најдам тие мислења. Земи касни благо, и седни во мирна положба или легни на страна и протреси го стомакот лево десно големи се шансите да го почувствуваш.
Здраво едно прашање дали со тест на хцг ќе ми покаже овулација порачени ми се лентите за мерење на овулација ама по рачунање денеска треба да имам овулација благодарам
Нема. Затоа што тестот на хцг мери хормон кој се лачи од плацентата при бременост, а при овулација се мери LH хормон
Blagodaram mnogu se obiduvame za detence pa sakav da izmeram ama eve duri utre ke gi imam za ovulacija sepak ti blagodaram na odvoenoto vreme ♥️