Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    13
    Zenski dali e vo red gradite da prestanat da bolat i da se custvitelni vo krajna 6 nedela?

2. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.010
    Може денес да не те болат, утре да почнат или сабајле да болат вечерта не. Дали имаш други симтоми?

3. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    13
    Moementalno nemam nema nekoj simptomi mala slaba bolka vo dopnio del na stomako i slabi grcevi toa deneska
    I ne ni imav nekoj jaki simtomi

4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    495
    Женски загрижени сме од утре влегувам во 20та недела, бебчето денес не ми е воопшто активна и вчера , страв ме фаќа . Ви се има ли случено истото во тој период од бременоста?

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.026
    Допаѓања:
    117.504
    Не. На итна оди.

6. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    325
    Зошто веднаш ја паничите мајката.... Мајка прво напи се кока кола касни благо ... Можеби спие прошетај музика пушти кафе напи се почекај половина час до час и доколку не дај Боже не се активира појди на Итна... Јас мислам дека одмара времето е такво раздвижи го со ова што ти реков .... Без паники само. Пиши што направи душо
    @fana
    Зошто веднаш ја паничите мајката.... Мајка прво напи се кока кола касни благо ... Можеби спие прошетај музика пушти кафе напи се почекај половина час до час и доколку не дај Боже не се активира појди на Итна... Јас мислам дека одмара времето е такво раздвижи го со ова што ти реков .... Без паники само. Пиши што направи душо

На anggell и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  7. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    554
    Во тие недели сеуште не се осеќаат толку често, еден ден ги има еден ден не и тоа е нормално. Јас легнував на грб, ќе се напиев кока кола благо нешто и му тропкав чекав негде да го осетам.. верувам дека не е ништо не се плаши затоа што е нормално да не се осеќаат пречесто тогаш. Затоа не се ни бројат удари уште тогаш.

На liliput22, *sisi* и Nuny им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.026
    Допаѓања:
    117.504
    Ама јас така пишав под претпоставка дека тоа веќе го има направено... Огромна достапност на информации има во ова време и не би требало да се однесуваме ко во минатиот век нели...

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    325
    Не ме сваќај погрешно... И јас сум паничар и знам како е кога ќе испаничиш за нешто..тие што знаат ќе и објаснат дека можеби е сеуште рано за толку често да мрда...

На *sisi* и fana им се допаѓа ова.
  10. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    651
    Гради никогаш не ме болеле, ни па ми биле чувствителни а и сеуште е така а сум веќе 37 недела бремена. Никаков симптом не сум имала на почетокот од бременоста освен понекогаш ко гадење од одредена храна од 8 недела до кај 13-14 недела од бременоста. Така да не си барај симптоми и не си создавај дополнителни стресови со тоа уште од самиот почеток туку уживај. Бременоста е долго патување и сите жени сме различни.

Последна измена: 26 мај 2025 во 00:53
    На Nina007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    651
    Нормално е во 20 недела да не го чувствуваш секој ден посебно ако плацентата ти е поставена на предниот ѕид. Тоа може и си мртка ама не е толку големо за ти да го чувствуваш секое движење и удар. Некои жени во 24 недела првпат почнуваат да го осеќаат движењето на бебето и тоа се смета за нормално, особено со предна плацента. Имам читано и дека некои првпат го осеќаат во 3 триместар па го раѓаат здраво право, само не можам да ги најдам тие мислења.
    Земи касни благо, и седни во мирна положба или легни на страна и протреси го стомакот лево десно големи се шансите да го почувствуваш.

12. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    17
    Здраво едно прашање дали со тест на хцг ќе ми покаже овулација порачени ми се лентите за мерење на овулација ама по рачунање денеска треба да имам овулација благодарам

13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.026
    Допаѓања:
    117.504
    Нема. Затоа што тестот на хцг мери хормон кој се лачи од плацентата при бременост, а при овулација се мери LH хормон :)

14. Macence27

Macence27 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    17
    Blagodaram mnogu se obiduvame za detence pa sakav da izmeram ama eve duri utre ke gi imam za ovulacija sepak ti blagodaram na odvoenoto vreme ♥️

На fana му/ѝ се допаѓа ова.