Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452

Kje ti pomine i toa so vreme kje se pomiris i so toa, ti barem ne zivees so strav deka nema da mozes nikagas da zabremenis!!!
    Vaka sekogas mislis deka nema da ostanes trudna sekogas mislis deka nesto ne e vo red so tebe, nema objasnuvane za toa uste potesko e veruvaj mi.ti ne gubu nadez deka vo idnina kje uspes, misli samo pozitivno ;)
    Pozdrav,

2. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    Таман работа...Тоа се случува денес многу често..Воопшто не треба да бидеш очајна...Не размислувај и релахирај се..Бебето ќе си дојде кај сите нас што си сакаме и чекаме...
    И Лори не смее да очајува...Па денес се е можно....Братучетка ми ја имаше истата ситуација..Со години се обидуваа, па сопругот испадна дека неможе, пробаа неколку пати со ин витро и на крај остана бремена.Па сега имаат две дечиња

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Bidi srekna sto si mozela da zabremenis, zasto ova cuvstvo sto ja sega go imam- nedaj Boze nikoj da go pocuvstvuva, no pak sum pozitivna i mislam pozitivno, ni rekoa deka ima resenie da se obrabooti spermata i samo da se ubrizga vo mene, i deka sansite za uspeh se pomali koga vo zenata e problemot, no koga so zenata e vo red a problem ima kaj mazot- togas sansite za uspeh se mn pogolemi! taka da znam deka i jas nabrzo ke vi pisam za dvete crtki:)ise smeam so maz mi, si mislam , nemoram posle toa nikogas da se pazam i da koristam kontracepcija:))) ete malku da se nesmeeme ima i vo ova nekoja pozitivnost:))site ke bidete mamicki , a i jas , samo mozebi Bog misli deka ne e momentot , Bog ne veli NE, tuku samo CEKAJ:) :inlove:

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ми се допадна позитвното мислење на Лори30 и така треба сите феминки да бидете оптимистички расположени и само напред да гледате бидејќи Господ гледа и на сите ќе ви помогне и затоа е жената создадена да роди и да ја продолжува тредицијата тоа ни е во корените затоа не се секирајте сите ќе имате по едно бебуле и сите ќе бидете мамички па потоа само ќе ви останат лошите сеќавања.
    Јас со мажот ми се обидувавме 3години да зачнене детенце и никако да се случи и без никави испитувања без никави стимуланси јас забременив, ама тоа се случи оној момент кога најмалку се надевав и кога ја изгубив волјата за се и ете бидна и еве сега има ќеркичка која ќе направи три месеци на 21 мај. Затоа најлош непријател е стресот бидејќи сите вие секој месец чекате да не ви дојде па пресметките за плодни денови па мерење на температура итн итн сето тоа е стрес за организмот и нормално дека нема да биде само опуштете се и водете љубов без да размислувате дали биднало или не само така ќе имате успех. Ви посакувам среќа и што побргу да не израдувате со најубавата вест.

Штом толку чекате нека бидат близнаци!!!

На nana2112 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  5. EmCeee

EmCeee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здраво зенски позздрав и од мене.Да си го казам мојот проблем сега.На 28 правевме свадба и таа вечер имавме незаштитен однос но јас на 27 и 28 пиев апчиња за да не ми дојди но само 2 и на 1ви ми дојде и од кога ми заврши имавме уште 5 пати незаштитен и од тогаш ми е мисла да не сум бремена зашто нешто чудно ми се случува имам нагони за повраќање многу често вртоглавица исто како да лебдам се осекам како да ме турка нешто,поспаност,главата многу често ме боли,нон стоп сум гладна.Направив два теста негативни се ама да не е рано да ми показе и на тестот пишеше неколку дена од кога ке ти закасни значи рано е,а јас само на тоа мислам не знам дали сакам зашто сакам прво да одиме на меден месец да помини летото, а некогаш сакам а и сопругот сака мислам засто пред тоа никогаш ми немаше свршено внатре а после свадбата секој однос.Со проверување на крв ке ми покази точен резултат?Фала ви и поздрав до сите :)

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    ако дошло до бременост тест со крвта сигурно ке показе
    оди у понеделник направи си и реши си ја дилемата

На EmCeee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Prvo so sreka neka vi e, a drugo, akodojde -dobredojde:)) za bebeto mislam, sovet ne cekaj nisto, pa i so bebe vo stomak moze na meden mesec da odite, toa ne e nikakva precka, bidi srekna ako se fatilo, zasto ako citas redovno na forumov ima mnogu sto cekaat de ova da pomine de ona pa na kraj koga sakaaat ono ne doadja, pa se nervirame, toa e slucaj i so mene, isto kako i ti, cekaj prvo ona posle ona i sega ops problem! nemoj da se nerviras, raduvaj se i se najubavo

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Prvo so sreka neka vi e, a drugo, akodojde -dobredojde:)) za bebeto mislam, sovet ne cekaj nisto, pa i so bebe vo stomak moze na meden mesec da odite, toa ne e nikakva precka, bidi srekna ako se fatilo, zasto ako citas redovno na forumov ima mnogu sto cekaat de ova da pomine de ona pa na kraj koga sakaaat ono ne doadja, pa se nervirame, toa e slucaj i so mene, isto kako i ti, cekaj prvo ona posle ona i sega ops problem! nemoj da se nerviras, raduvaj se i se najubavo

9. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Епа и ние го зацнавме во моменти кога не мислевне на бебе,туку водевме лјубов и се нервиравме и спремавме за свадба ,и на свадбата сум била трудна ,и дознав во истиот ден кога дознав и дека го губам ;( ;( ;( и немозам да се помирам и да размислувам позитивно,дали да се сеќавам на свадбата по добро или лошо!!!!!!!!

10. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Иленце ич да не се нервираш! Нечини!
    Штом било еднаш ќе биде пак.
    Млада си, плус сега во брак ќе се стабилизирате ќе си се зближите уште повеќе и само ќе си дојде бебчето.

На ilence му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Дај Бозе

12. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Незнам дали го разбра постот кој го напишав сакав само да ве охрабрам и да ви дадам поддршка и би те замолила да го прочиташ уште еднаш, а секако дека свадбата еден убав чин и секако треба да ја паматиш како најубав момент во животот, а некои работи ни се случуваат без да сакаме но ете така сакало да биде, но тоа не значи дека треба да очајуваш и да не се обидуваш за дете.

13. Emilija-Emce

Emilija-Emce Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    158
    Zdravo na site, nikako nemam mir i posle sekoj pregled ima nekoi nedoumici. Sega bev na pregled 6 nedeli i 2 dena sum bremena. Od minatiot pat e porasnata gestaciskata kesa od 7 na 18 mm i sega ubavo se gledase vnatre plod od 4 mm. Problemot e vo toa sto ne vide srceva akcija. Ne me panicese, rece da dojdam za edna nedela, da vidime dali ke ima togas. Od toa sto vitam po forumi se slucuva vo 6 nedela da ne ne se gleda plodot i da nema srceva akcija, ama vo tie slucai pokasno bila ovulacijata i pokasno se zacnalo... Ova moevo, plodot e porasnat srazmerno so dolzinata na bremenosta, ima embrion od 4mm, a ne mozr da vidi srceva akcija ???!!! Poludev od nervoza, sakam da bide se ok a pak eve se nesto izleguva. Ve molam za mislenje imal li nekoj slicno iskustvo?

14. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Нормално е да бидеш нетрпелива ама не се нервирај за џабе, не чини ни за тебе а ни за бебето... Сеуште е рано за срцева акција, дури во 7ма или 8ма недела ќе го слушнете срценцето. Ако плодот се развива нормално во мешето (како што кажуваш) уживај си и радувај се на животот кој расте во тебе :)

На Emilija-Emce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас мислам дека неможе плодот да расне а нешто да не е во ред со него. Штом си напредува, немај гајле, и јас знам дека срцева реакција има таму 7-ма или 8-ма недела. Уживкај си...

16. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Мислам дека штом докторот не се испаничил нетреба да се секираш. Во случај да е страшно сигурно нема да те остават така да чекаш една недела. Точно е дека срцевата реакција може да се види на таа воздраст ама не е ниту правило. Мене докторката ми во покажа срцето на 6 недели и 2 дена ама машината и беше стигната во ординацијата пред 3 месеци. А плус и ме искара што сум дошла толку рано требало да почекам до 7-8 недели. Значи може да се работи и за квалитет на екографот и различна резолуција.
    Олабави се и уживај уште малце зошто мачнините би требало наскоро да започнат :lol:
    Со среќа :emo:

17. Gaabbii

Gaabbii Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Женски мои ве молам за мислење. Имам цисти на јајник и менструација со задоцнување од неколку дена, минатиот месец добив на 14 и одма штом ми заврши имав незаштитен секс и сврши во мене. Е сега ми доцни некои 10 дена, со тоа што градите ме болат ама не толку интензивно како кога треба да добијам, јајниците ме болат ( претходно кога требаше да добијам ме болеше и долниот дел од стомакот заради цистите, таа болка сеа ја нема), де сум расположена де ми се пlаче незнам веќе што да мислам и плус пред една недела на гаќите имав како малце кафеавко-црвенко како една точка поголема и после тоа ништо. Во план сум утре да направам тест, но би сакала предходно да слушнам ваше мислење. Заборавив да пишам дека поради цистиве пијам капки фемисан и земам витамин е.

18. Emilija-Emce

Emilija-Emce Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    158
    Обично плодните денови не се веднаш по задоцнувањето на менструацијата, односно овулацијата се слуцува околу 14 ден од денот на менструацијата.
    Но во секој случај тоа е индивидуално кај секоја жена, сум слушала за примери за подранета или задоцнета овулација.
    Симптомите за бременост се слични со тие за добивање. Исто така се чуствува поспаност, почесто мокрење, болки во кичмата....
    Тоа кафеавкото....доколку се работи за бременост мозеби е од имплантирање на плодот во матката, сум читала дека кога ќе се вгнезди плодот во матката се случува да има мало крварење, баш такво - накај кафеавко.
    Направи најубаво тест и според резултатот ќе знаеш на што си.

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Веќе се поминати 10дена па со оглед на тоа можеш слободно да направиш тест, ќе добиеш сигурен резултат

20. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Таман си за тест,и печена си да си бременка. И мене ми беа овие симптоми, и оп две цртки...Ајде по тест и чекаме резултати...