Zdravo Posledna menstruacija imav na 20juli, na 25-26 imav nezastiten odnos posle 11 saati ispiv escapello apce za den potoa od crna gora bidejki bev na odmor. Dali ima sansi da zabremenam ponekogas kako da osekam gadenje so tecna stolica dali moze toa da bide od apceto ili bremenost e vo prasanje. Odnapred blagodaram
Ama toa pred edna nedela 2-3 dena mi bese taka i eve deneska pak virus ako e jas mislam nema da bide so prekini
Немаш ни месец од последна менструација. По некоја пресметка, си после овулација. Па и да си бремена, сеуште не е ни закачен плодот, па да имаш симптоми.
Здраво сакам да прашам ако има некој со искуство требасе да ми дојди за 10 дена јас добив на 2.8 и денеска 8.8 направив тест испадна позитивен но јас уште крварам дали е тоа нормално или загрижувачко и во 2019 имав вонматерична бременост и во 2020 спонтан абортус и за тоа се плашам
Не е нормално позитивен тест и да крвариш, иди на лекар да те видат, може треба терапија ако си бремена да се заштити плодот.
Толку рано најчесто не се појавуваат симптоми на бременост. Што се однесува до апчето, иако пишува дека има рок 72 часа, не значи дека со сигурност ќе спречи бременост ако го испиеш во тој рок. Познавам случај на девојка што после 12 саати испиено апче за ден потоа пак остана бремена. Најдобро е да направиш тест за да ги отстраниш сомнежите.
Кај тебе ситуацијата не е за чекање, што ќе правиш до 01.09 ?? Зошто не кажа дека е итно и дека не е за чекање или пак кај друг доктор што ќе може одма да те види.
Se kazav jas sum vo Hrvacka Mali losinj na ostrov tuka ima 1 ginkolog i toa e toa kazqv deka imam edna vonmatericna i eden spontan i se i taa mi vika ke dojdis na 1.9 sega uste e rano da se vidi nesto i kazav deka krvaram samo mi rece ako imas bolki ke odis vo rijeka a jas nemam ni bolki ni nisto krvaram pa ke prekini pa pak i taka vo inervali a koga imav vonmatericka krvarev nonstop
Нема опција да следите бета хцг? Нема лабораторија таму? Ако е рано за ехо нема што да ти прават, терапија без ехо веројатно не се дава
немаш можност да одиш на итна?Нема на островот итна помош?Ти си знаеш најдобро,ама да крвариш на почеток на бременост не е баш добар знак.
Devojki zdravo, Prosliot mesec dobiv na 28, ovoj mesec na 10 11 i 14 imav zasiten odnos, deneska pri brisenje imam svetlo rozeva krv a uste 10 dena do dobivanje Vase mislenje dali ima nekoja sansa za bremenost ?