Бремена можеш секогаш да останеш, не и давајте лажни надежи на дечишта што читаат тука, после ги читаме во несакани бремености. Точно е дека шансите се поголеми во плодни, ама не и невозможно дека во неплодни не можеш бремена да останеш. Другарка ми непланирано остана во неплодни, пријателка со поминати инвитра, со кажано од неколку доктори дека не може да има деца, остана природно бремена. Книгите едно зборат ама телото не оди секогаш математички. Ако не планирате бременост секогаш со заштита, а не после можам, не можам..
A od kade znaete zashto prashuvam?? sakame da se fati prvpat probuvame, zatoa prashuvam bidejki chitav razni mislenja i po forumi i po net Fala prijatno
Се што сакаат да ти кажат членките е дека нашето тело не е секогаш темпирано да има "тогаш и тогаш" овулација. Варира во денови, некогаш е рана, некогаш е доцна. Доколку не се тестираш со тестови за овулација, препорачливо е преку еден ден или секој ден односи. За најточно детектирање, на гинеколог каде што ќе се пратат како растат фоликулите и ќе ти каже кога ти се плодни денови. Епа среќно и те чекаме со позитивен тест!
Искрено тебе не те ни прочитав, зборев општо дека секогаш може да се остане бремена. Само се знае шансите кога се поголеми. На форумот има многу деца, плус апликациите не се точни, и прават грешки, претходно имам пишано за следење овулација само со тестови. Преточни се, со нив секогаш знам кога имам овулација и точно кога ќе добијам. Се надевам дека си бремена
Има во аптеки има и во ДМ.Можеш и да си ги порачаш.Од кога ќе ти заврши крварењто почни да мериш за да знаеш.
Јас од Зегин од Скопје земам на Овула, во помалите градови во Зегин го нема, барем јас не начекав. Тие што сакаат бременост, јас конкретно ги користам да знам точно кога ќе добијам. Некои читам и од Али и Тему земаат, ама мене ова како посигурно ми е.
Е сега не знам дали има во ДМ во Македонија на тоа не размисливИме незнам точно имам мн видови.Има и електронски што покажува смалји на екранче мало.Инаку јас и од али експрес имам порачувано и тие се добри
За какви болки прашуваш менструални болки?Широк е поимот стомачни болки за овде да поставуваме дијагнози
Miislam deka e najdobro 3 do 4 dana otkako ƙe ti završi menstracijata da pojdeš na ginekolog da ti gi vidi folikulite.Doktorot ƙe ti kaže najdobro koga ƙe ti bide ovulacijata.Ima. I vo aptekite testovi za ovulacija.
Napraviv test deneska i vchera i dvata bea negativni.. so ogled na toa shto imavme rizicen odnos na 14ti septemvri Pominati se okolu 7-8dena A treba utre-zadutre da dobijam..mislenje? Dali da pocekam da vidam dali ke mi kasni ili e mozno da e stvarno negativen testot?
Ако си имала покасна овулација може и покасно да ти покаже ако си трудна. Ако ти е цело време редовна, можно е и да е мала веројатноста да си трудна и да ти дојде утре/задутре,(според тоа што пиша погоре ако гледаме датуми) иако реално не можеш да си сигурна оти не можеш да знаеш кога ти била овулацијата. Ако не си трудна нареден месец следи си овулација и имајте почесто односи на 2-3 дена и отприлика ќе знаеш кога ти е овулација. Пожелно е ако пробувате повеќе од година да се консултирате со гинекеколог и додатни испитувања да си направите со партнерот. Можете и порано не е грешка. Сепак тука ти кажуваме наши искуства, не сме стручни.
Од мое искуство.. за првата бременост првиот месец не се фати ама затоа следните два буквално од завршување на циклус до следниот месец до ден додека добијам сме имале односи и за 2 месеци се фати. За вторава бременост цели 4.5 год избегнував плодни денови, гледајќи само по апликација кога се и беше успешно. Еден месец не пазев на плодни и се фати. Така да од мене совет од завршување на циклус до следниот циклус фрлете се на работа и ќе биде.