Бев денес на преглед, нема никаква циста, нема знак дека ќе ми дојди за брзо, а сабајле имав така пак малку крв па мо зеде крв за да проверат дали има нешто
Секогаш пред добивање ме болат градите, а сега имам околу една недела за да добијам и немам симптоми кои обично ги имам во ПМС. Дали некоја од вас имала бременост без болни гради. Јас имав незаштитен односи баш во плодни денови
Јас. Имав само пецкања во стомак кога останав трудна, ништо друго, немав ни имплантациско крварење, баш претходно кога сум се надевала со триста симптоми сум добила. Може да немаш симптоми и да си трудна, нема правило. После 2-3 месеци имав болни гради и гадење, се зависи од хормони и кај секоја жена е различно.
Zdravo imam edno prasanje treba da mi dojde na 6ti utre po kalendaro pisuva na 8mi ama mene gradite ne me bolat stomakot imav jaka bolka nekolku dena ja snema sea taka blaga bolka ali mene koga mi dovaga pred edna nedela me bolat gradite i posle toa mi dojde sea cudno neznam dali da napravam test ili da pocekam ne se pazeme so maz mi vekje edna godina se obiduvame nisto nema
Почекај да ти задоцни па направи тест, за да се заштедиш себеси од разочарување, ако е негативен. Бидејќи тоа што го опиша не е само по себе силна индикација за бременост; и пмс симптомите знаат да варираат. Тоа што цела година се обидувате, ако сте биле во активни обиди и нема бременост, почни со подетално следење на овулациите и консултирај се со гинеколог, по можност и специјалист.
Zdravo femunki ovulacija imav na 20 21 22 okt imav odnosi na 22 okt dali od 22 okt do sega ako bev bremena ke pokazese testot ili seuste e rano pravev test vo ponedelnikot na 4 noemvri izleze negativen gradite me bolat 5 dena ne mi doagja dali da napravan uste eden test ili da pocekam 12 dena pominaa od odnosot sig ke pokazese barem bleda linija so shurchek pravev test sto mislite vie iskustva
Како знаеш дека тогаш ти била овулација? Само еднаш однос имавте? Другите денови не? Ако не добиеш направи за два дена пак тест.
И јас исто. Два дена порано. Така силна чудна болка имав во стомакот, од едната страна, и наеднаш кафено. Сега пак немам, ама верувам дека утре ќе си пробие. Се надевам дека наредниот месец ќе биде наш месец. Ќе пробам да се изрелаксирам максимално и сериозно да се посветам на ова (оти мислам дека до сеа несериозно си ја сфаќам работава) затоа што почнувам малку да се секирам. И некако околината почна да ми прави многу притисок.
Исто чувство и јас. А најмногу од околината премногу притисок што имам. Не се сеќирај, ќе биде се. Мислам дека кога ќе се опуштиме на макс ќе биде.
Не знам дали би покажало толку рано, веројатно зависи од хормони, кај мене во вториот месец се јави поспаност. Веројатно и за акните истото важи. Како и да е почекај барем 1 недела за посигурно да знаеш оти слични се симптомите со пмс. Јас кога не очекував симптоми и немав никакви освен боцкања во матката тогаш уствари и бидна. Можеш и никакви симптоми да немаш и да си трудна.
Мене ми се појави поспаност една недела пред очекуван циклус, односно недела дена после овулација. Ама заклучив дека сум имала рана овулација тој месец. Јас не бев поспана бев кома. Од човек што не можеше да се успие до 3 сабајле јас во 19:00 веќе бев у длабок сон.
Здраво на сите.Веке 2-3пати пробуваме за бебенце но залудно….Искрено мислев дека е лесно и ке се фати одма.Според вас после колку обиди е во нормала да се фати? И неможам да разберам како кај некои се фаќа после еднаш двапати..
Istoto i mene mi se slucuva celo vreme sum pospana i pokraj toa sto navecer spijam fazla od 10h preku den celo vreme imam dremka
Секој е различен, секој има различни репродуктивни органи и хормони, колку години имате со партнерот? Дали сте биле на дополнителни испитувања? Инаку и кај нас бидна после 9 месеци со дополнителни проверки, бев и стимулирана 3 пати со кломифен следена овулација со фоликулометрија па примив овитрел и не бидна 3те пати, но бидна природно после х месеци без никаков стимуланс така да не се оптеретувај зошто не биднало одма.
2-3 пати не е ништо. Под 35 год нормално е до година да се пробува. Над 35год 6 месеци. Ако после тој период нема бременост почни со испитувања. Сега следен месец следи овулација со тестови или фоликули ако не го правиш тоа до сега. И знам дека звучи клише ама опушти се не мисли дали се фатило.
Дали некој од вас ги имал истите симптоми на бременост како пмс? На пример во пмс најчесто имам акни и потечени гради, дали некој истото го имал но сепак имало бременост?