Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. StefIII3

StefIII3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki imam edno prasanje..Na 08. 05 mi dojde mi traese 5 dena..a denes so de4ko mi imavme nezastiten odnos no od pregolema vozbudenost toj nekolku pati penetrirase vo mene(kratki penetracii po 3-4 pati i se trgase). Potoa so masturbiranje svrsi nadvor od mene ..me faka panika dali e mozno da ostanam bremena od toa sto penetrirase vo mene ili..? ve molam pomos.. :sweat:

2. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Загрижена си само затоа што односот бил без кондом,а не ни свршил во тебе или јас не те разбрав добро???? :(
    за шанси,како што читам за забременувањето на феминките,секогаш има,ама сега не би требало баш од неколку пенетрации без свршување да останеш бремена ;)

3. Girl159

Girl159 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Здраво имам прашање до вас ние со мојот партнер 4 месеци настојаваме за дете но никако не фаќа :( мене претходната менстурација ми беше на 18 април и послемто имавме односи и пробувавме за дете но за жал мене ми дојде на 12 мај неочекувано немав никакви знаци освен мали болки кај јајниците кои ни најмалку не очекував дека ке ми дојди и од ко ми заврше осеќав болки кај јајниците... стварно незнам дали има нешто или не бидејки менструацијата ми дојде 6 дена порано а нон стоп ми идеше нормално, но вчера и денес осекам многу апетит нервоза знаци како да ми иди пак а ко ми дојде не осекав ништо незнам дали да направам тест или не ? дали некој може да ми даде мислење, совет ? ФАла

4. natalie.17784

natalie.17784 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    jas gi imam skoro site simptomi.Mi kasni veke 24 den.Pravev 2 pati test se pokaza negativen... neznam sto da pravam... :(

5. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Единствен совет во случајов е да одиш на гинеколог! Ако ти доцни 24 дена мора да има некоја причина што само доктор може да ти ја каже... :)

6. bebi4

bebi4 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo potrebno mie mislenje ako moze nekoj da mi pomogne :sweat: Vaka posledniot ciklus mi bese na 26 april i trebase da mi dojde ovoj mesec na 27 i poslednive meseci rednovno mi doaga no ovoj mesec mi kasni vcera pravev test i bese negativen dali moze testot da e netocen i da bidam bremena :( a nemam nikakvi sintomi na doagjanje ve molam za sovet

7. betty-boop-bt

betty-boop-bt Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    ве молам за совет.....веке 2 месеци ми касни но и претходно ми има каснето по неколку месеци бев на гинеколог и ми рекоа дека тоа ми се слуцувало на некоја нервна база....но ова бесе пред година дена...сега последниве месеци 3 месеци добивав редовно....а овие два не...немам некои симптоми на бременост вртоглавицА,гадење...освен со немам менструација....ве молам дали е мозно да сум бремена....се мислам да земам тест десега не сум правела....и незнам кој тестови се онака посигурни најтоцни....девојки помогнете ми...ви благодарам однапред

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    bilo koj test da zemes ke ti pokaze tocno zastop dva meseci ti docni!!!

9. betty-boop-bt

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    лелееееее колку се плашаааааааааам......:/ ајде ке собирам храброст утре да направам тест.....се надевам дека една линија ке биде.... :С

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    lelee bre devojce, ja kolku sakam da zabremenam pa nemozam, a ti sakas edna crtka...raduvajte se site na dve crtki, decata se bogatstvo, bez deca zivotot nema smisla, covek nema za sto da raboti,za sto da se bori!!! nego aj mozebi si premnogu mlada ...no bi trebala da imas nekoj simptom ako veke stvarno si bremena, zasto dva meseci i ne se bas malku!!! napravi test nautro koga ke stanes, bilo koj test ke ti pokaze tocno! nemoze da ti pokaze sekoj tocno ako go pravis testot mnogu rano, mislam od zacnuvanje, denovite, no kaj tebe dva meseci pominale! aj neka ti bide kako sakas pa pisi utre rezultat:)))

На betty-boop-bt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. betty-boop-bt

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    да Лори многу добро знам дека децата се најголемото богатство....и не познавам ниту еден кој не би сакал да ги има....но имам 19 години не сум мажена студирам....животот ми е супер....секогаш сонувам за тгоа да имам многу дечиња...но мислам дека сеуште имам време за тоа....не би сакала од 19 години да станам мајка...кога би била малку повозрасна сигурно дека би сакала тестот да е позитивен....ајде утре ке се дознае со е со мене....

12. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Девојки можно е да сум бремена на 25 април имав односи со дечко ми, а на 1 мај ми дојде но ми траеше 5-6 дена а обично мене ми трајт многу подолго,,ПОвраќав но мисев дека повраќам од тоа што неможев да се искашлам, а сега пред 1 недела заприметив на гаките дека имам црвено како бледо кун на кафеавко,а многу јадам само што мислам дека е рано за овој симптом, а и некогаш ми се врти утре ке правам тест:D Некој совет Фаллаа :D

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Лори не си во право ама ич. Друга е твојата ситуација, ти сакаш да имаш деца, во брак си и годините ти се таман. Зошто ја осудуваш што сака да и се појави една цртка?
    И јас сега кога правам тестови се молам една линија да е. Се во свое време. Ти сакаш да имаш дете, се молиш за две линии, јас и таа не сакаме на пример, се молиме за една. Едноставно.
    Ти на 18 19 20 години си сакала да имаш дете? Како една девојка да се радува ако забремени непланирано на тие години. Те молам.
    Богатство се кога сум во брак и посакувам да имам дете. Сега богатство ми е факултетот, уживањето во младоста (пред брак), и понатака наоѓање работа. После тоа ќе ми се богатство децата.

14. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Izvini mlada damo, no mojata poraka ne e osuduvacka kako sto si ja razbrala!!!, da bese takva nemase nitu da pisuvam, nitu da kazuvam mislenje, ja si imam maka i ja kazuvam preku nekoi poraki,i imam dadeno odgovor na devojceto kakov i sto pobarala vprocem! a druga rabota za razlika od tebe imam pominato i mlado i eve postaro doba od vremeto za radjanje prvo dete i znam kakvi koga se cuvstvata za razlika od tebe sto uste treba da pominuvas, i da svakas!! izvini ama taka e!

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Да, и баш ми е мило што сум во дваесеттите години од мојот живот. :wasntme: Во времето кога треба да уживам. :wasntme:
    И ако не сум спремна за дете, не ми се чита коментари од типот :"радувај се ако имаш 2 црти, зошто да плачеш" Ептен ме нервира тоа. Ако некој сака, не значи дека и другиот би сакал. Секој со својот живот и спремност за дете.

16. sksandra

sksandra Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за мислење :) пред 20тина дена имав незаштитен однос со партнерот ама само неколку пенетриранја и потоа веднаш продолживме со заштита се тргна и сврши надвор.мене сега ми касни 9 дена,дали би можела да биде бременост,? но имам и доста бело прање (густо и бело) изгледа како кандида, дали е можно да ми касни поради инфекција ?

17. betty-boop-bt

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Девојки да ве известам само дека тестот беше негативен.....премногу сум среќна...но тие 5 минути чекајки го тестот незнам како ги преживеав....мислам дека беа како цела вечност....но сепак се излезе како што посакував....

18. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    super za tebe:))pozdrav

19. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Што се случи :o :o :o
    те нема да кажеш :hai: :hai: :hai:

20. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Se izvinuvam za latinicata no kompjuterov na koj sedam nema kirilichna poddrshka!

Vaka....izminatiov mesec imav nezashtiten seks vo plodni denovi bidejki sakame dete :) Sega imam simptomi na bremenost, povrakanje, vrtoglavici, umor, gradite me bolat, zgolemen apetit no me buni toa shto pochnuva da me boli dolniot del od stomakot kako pred da dobijam. I isto taka imam dijarea, a nekade procitav deka vo rana bremenost se javuva zapek. (no si mislam da ne e od promena na klima bidejki momentalno sum na odmor vo druga drzava)
    Pred edna nedela pravev test, bese negativen, no seuste bese rano spored sekoja moja procenka da pokaze pozitiven rezultat _a jas bev nestrpliva.
    I dali e neophodno kaj sekoja zena, vo rana bremenost, da prokrvari za vreme na implatacija (jas seuste sum nemala nikakvo krvarenje)