Форумџика на годината

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.151
    Нема како да дознаете освен со тест. Може да касни и од бременост и од било што.

2. Gogo1726472

Gogo1726472 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Znam ama ona saka da cekame uste nekolku dena i da napravime test , baska sme raskarani vo momentov i na dvajcata ne ni e seedno .
    Ti blagodaram za odgovorot

3. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.151
    Според мене нека направи тест за да е сигурна.
    Нема друг одговор.. секој не заштитен однос е можност за бременост.

4. Gogo1726472

Gogo1726472 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Znam zatoa sakam da go napravi pobrzo da znaeme na sto sme ama ne saka ona bidejki nema da ni gi resi problemite sto gi imame ja citiram momentalno . Samo ednostsvni opcija mi e da ja cekam da se odluci koga, ne mozam nikogo prisilno da go nateram da napravi nesto . Zatoa tuka se izjasnuvam bidejki nemam kade na drugo mesto

5. babymaybe123

babymaybe123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    87
    Na 5 dena docnenje ke pokaze testot ne e voopsto rano,sansite skoro i da gi nema ako ste imale odnosi so kondom plus pull out,verojatno i docni od drugo

6. Gogo1726472

Gogo1726472 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Pa mesecov noem trebase umnik da izvadi i piese antibiotik(coalmacin ili amoksiklaf) plust nesto za protiv bolka , toj period odprilika se skaravme baska stres od rabota i drugi raboti ,6ti dek pocna da dobiva simptomi na prehlada . 8mi dek dodeka se simnuvavme po skali navecer zapali i cigara i i se slosi vo smisla vtroglavica i nagon za povrakjanje so voda i so mentol bombona se vrati nazad.
    A spored nejzina aplikacija treba da dobie na 7dek ,no na 10 dek pocna da pie antibiotik pak bidejki imase glavobolka ,omalaksanost ,zatnuvanje na nos i zatnuvanje na usi. Temperaturata i se dvizese odprilika 36,7 do 37,7 . Koga se vidovme na 8mi dek mi rece deka ja bolele gradite i prestanale da ja bolati deka bila pred dobivanje , i vo posledno vreme ne jade kako sto treba , do sega nemam nikakva nova informacija da ja spodelam so vas . Stvarno ne znam so da pravam eve uste nema dobieno i vika deka ke ceka a ja od koza se vadam
    Izvinete ali ne znam so da kazam i da pravam

7. Gogo1726472

Gogo1726472 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Da ama tuka imavme nekolku pati nezastiten odnos kade sto ne svrsuvav vo nejze , no povekjeto pati bese so kondom i go vadev

8. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.706
    А толку ти е страв ако таа е бремена?Еве ако е бремена што ќе правиш.Пополека не ја напнувај,сепак и таа можеби не се чуствува пријатно ако ти ја притискаш и гледа дека ти смета фактот ако се случи бременост.Можеби има направено тест,ама ти не знаеш.Па сега те тестира

9. Gogo1726472

Gogo1726472 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Strav mi e bidejki prvo imam 23 a taa 21 ne ni e zavrsen fakultet , nemame stsbilna rabota , znam deka ke kaze nekoj ako si mozel da go pravis mozes i da go cuvas no ne e bas taka denes . Baska zaedno sme 4 meseci toa e faktot

10. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.706
    Не си правел,едноставо не си внимавал ова нека ти биде поука.И опушти се,многу ретки се случаевите каде се останува бремена од предсемена течност.Едноставно не ја спомнувај темата ќе ти каже таа

11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.661
    И како имаш незаштитени односи, ако сметаш дека не си спремен за дете? Или дека си премлад? Мислиш ова е плукни залепи, ццццц..

Последна измена: 12 декември 2025
    На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    18
    Majki da ve prasham dali ste koristele folna kiselina na Novalac prenatal za zabremenuvanje za vtora bremenost i dali deluva dobro?

13. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    46
    Мислам дека доколку се сомневала и таа во бременост, до сега ќе имаше неколку теста напраено. Опушти се, искрено мислам дека ништо нема (ми делува на класично женско фолирање типично за таа возраст)

На Joanna28 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Ducka

Ducka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Здраво сакам да прашам кој тест за бременост да земам за да го направам веднаш?
    Треба да добијам на крај на месец но ги имам сите симптоми на бременост па за тоа сакам да знам кој тест би бил валиден бидејќи некои се препорачуваат за наутро до првата мокраќа?!

15. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.151
    Ниеден тест нема да ти покаже сега резултат затоа што ако треба да добиеш на крај месец, сега си барем 2 или 3 дена по овулација. Рано е. Да не си грешка?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    1.706
    Како на крај на месец треба да добиеш а имаш симптоми на бременост.Кој ден од овулација ти е?

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.661
    Не постои таков тест, и не може симптоми да имаш за 5 дена од зачнување, почекај да ти доцни неколку дена па направи тест, вака е џабе и да правиш, нема да покаже.

18. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    46
    Self Clear го рекламираат како тест кој дава резултат 8 дена по ризичен однос (јас не верувам, но така му стои во опис).
    Симптомите за бременост се исти како симптоми за овулација или симптоми за циклус, така да ако не си спокојна направи денес еден self clear, опушти се и повтори ден по редовен термин за крварење.