Форумџика на годината

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.757
    Допаѓања:
    114.237
    Да си чекаш да си добиеш и следен пат без кондом јок ако нејќеш бебе.

На Gorjan miz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Gorjan miz

Gorjan miz Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ohh , do 13 ti treba da dobijam , samo mnogu mi. e stras od celava situacija baska od pocetokov na godinava mnogu stres i mnoguraboti se slucija

3. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Не си бре трудна опушти се. Така се затруднувало, со вода шампони и туш. Не си трудна. Направи си кафе и уживај :)

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gorjan miz

Gorjan miz Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Se nadevam stvarno deka taka ke bide , samo strav me fakja , ama imavme i dve partii so kondom + vadenje nadvor , i odma posle toa se istusiravme i bukvalno traese odnosot pomalce od 10sek . Samo mnogu se plasam od toa

5. Gorjan miz

Gorjan miz Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Baska ne znam dali on se izmoca pred da se sluci cela situacija

6. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Хахаха се приметува дека си се преплашила ама шанси нема верувај, не си праи стрес дополнителен. Ич не го мисли, ќе си добиеш циклус.

7. Gorjan miz

Gorjan miz Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2026
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Dali moze na privatna poraka da ti pisam?

8. Ketrin Blue

Ketrin Blue Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Ајде и овде да пишам, зошто изгледа темава е поактивна. Имав втора биохемиска декември. После тоа 3 декември ми е последна менструација со циклус кој траеше малку подолго, една недела. Од тогаш не сум добила, ми доцни негде 10 дена, тестови негативни. Од симптоми не премногу, освен што ме болеше стомак изминатите 5-6 дена прво ко во јајниците, сега некоја сензација на средина ниско ко преблаги грчеви, не ко менструални. Можно ли е да сум имала подоцна овулација или уште телото не е ресетирано од биохемиската?

9. ans__

ans__ Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво! Доста ме мачи нештово па морав да прашам и тука. Циклусот ми е секогаш редовен. Претходниот циклус ми заврши на 24ти декември. Имав незаштитени односи на 1ви јануари, на 4ти јануари и на 6ти, со тоа што според календар ден на овулација би ми бил 7ми јануари но не знам колку е тоа точно. Следна менструација треба да добијам на 21ви јануари. Ме интересира кои се шансите за нешто да има :)

10. Ketrin Blue

Ketrin Blue Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Со секој незаштитен однос има шанси за бременост. Ако знаеш со сигурност дека овулација си имала на 7 јануари, и со сексуален однос на 6 јануари може да зачнеш. Спермата може да живее до 5 дена во репродуктивниот систем кај жената. Ако треба да добиеш на 21 јануари рано е да знаеш дали се случило, ден два пред очекувана менструација направи тест.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.