Не само што си бремена, туку и бременоста оди со перфектен тек. Ќе ти објаснам и зошто. Во неделата имаше бледа розева на лабоквик тест. Со оглед на тоа што минималната концентрација која ја детектира тој тест е околу 30, тогаш hcg ти бил околу 40тина. За бременоста да се смета за нормална, потребно е бетата да се дуплира правилно во рок од 24-48 часа. Конкретно кај тебе: Недела: околу 50 пример Понеделник околу 100 пример Вторник: околу 200 пример Среда: 400 пример Денес: 600 Совршено. Јас бројките ти ги пишав ориентационо и точно на 24 часа а нормално е дуплирањето да се случи за подолго, односно за 48. Заклучок: Со лесно
Девојки, не знам прашањето дали е за тука, но ми треба хелп. Во понеделник сум на ехо, а воедно и треба да се вратам на работа(да напоменам тешка физичка работа е, останувам сама на смена). Е сега за боледување, дали може првично да ми даде општ матичен лекар(а да не и направам проблем и неа), пошто гинекологот ми рече дојди во понеделник,па ќе видиме дали ќе останеш на боледување.
Дека сум бремена и настината,валда може да ми даде. Ради тоа што се плашат и тие од инспекции, ама да се надеваме дека ќе ми отвори, барем 2 недели
Се слушнав со матичната(општ), една недела ќе ми даде таа, до среда ќе земам денови од работа, и веќе по Велигден ќе ми отвори гинекологот
Devojki minatiot mesec imav dobieno 23.04, imavme odnosi vo plodni denovi, probuvame za bebe vekje godina i pol. Ovoj mesec trebase da dobijam na 21.05, cel zivot dobivam ciklus na tocno 28 dena itoa sekogas nautro, no na 22.05 vecerta pri brisenje na hartijata imav minimalno rozev sekret so mnogu slabo rozeva boja. Mislev deka dobivam no osven toj sekret ne dojde do menstruacija, rekov ke pocekam ke dobijam. Denes 24.05 nemam seuste dobieno no imam bolki vo dolniot del od stomakot i kicmata kako i pred sekoja menstruacija isto imam bolki vo zeludnik sto nikogas vo zivot sum gi nemala, sto mislite vie?