Јас пишав во 3 теми ама сакам секаде да пишам од секоја да слушнам искуство и мислење ... според календар и според симптоми јас денеска овулирав дефинитивно од кога ги осетив симптомите се видовме со дечкоми се у ред имавме односи и пред да сврши се тргна надвор .. заврши се избриша добро со влажна марамица сето тоа траеше некаде околу минутка и пол две макс.. ии продолживме пак после неколку минутки он пак се тргна ама рече дека се сецнал па ајде реков да си продолжиме и повторно продолживме после две минути се тргна и повторно заврши надвор меѓутоа после првото свршување после две минути повторно продолживме не уринираше после првото свршување .. што мислите кои се шансите за бременост ?
Мали се многу ама теорија и пракса знаат да се покажат различни. Доколку не сте спремни за бременост зошто се добедувате во ризик? Па не е тешко да се измие и да продолжите
a koj rece deka ne sme spremni ili neshto slicno..? prasav za mislenje kolkavi se sansite nikade ne navediv deka jas ne sum spremna .. valjda ne e on ama mene samo me zanimase kolkavi se sansite golemi mali ..
Ne se pustam samo nikade ne navediv ne sum spremna mozebi zvucelo taka mozebi ne se izraziv dobro samo sakav da znam dali nekoja od devojkive imala iskustvo i bas vaka ostanala bremena.. kako i da e nedobro sme se razbrale ubav den i fala ti na odgovorot
Поздрав имам мала недоумица, со маж ми 3 месец како се обидуваме да имаме бебе,претходни контроли 1 годишно се чисто последен пап и хпв типизација ноември.Последните 3 месеци ми касни од 3-5 дена но овој месец при редовно обидување, 1 или на 2 дена,ми касни 15 дена кога ми каднеше 7 дена направив тест негативен но го направив попладне не рано наутро. Од 10от ден наваму веќе 5 дена само спиам гради кај брадавиди болат и зголемени,мачнина и чувство на одбивност на некоја храна, и грчеви какп пред добивање кои траат веќе 7 дена. Јас пак ќе правам тест но сакам да ве прашам за ваше мислење
Ни едно ни друго, два теста предходно нели што беа благо позитивни и тоа е тоа, ќе бидам после ќе купам за утре сабајле со прва мокрча.
Направи тест.Инаку на 7 дена каснење не е важно кога е направен тестот.Ако си немала прекасна овулација па да не покажал тестот.
15 дена каснење е многу, во случај на бременост би била 7ма недела некаде што треба веќе и срцева реакција да има. Негативен тест во овој случај би бил точен, но направи си бета преку крв. Не знам кај други ама мене мачнини и одбивмост на храна ми беа тек после 8-9 недела.. не е битно кога правиш тест сега веќе ти кажа една членка, земи направи и види преку крв ако сакаш најсигурмо
Можно е ако не знаеш точно кога имаш овулација.Направи тест сега на толку доцнење ќе покаже секако.Ако е негативен да се консултираш со доктор.
Фала ви после ќе направам па ќе ве известам, можеби е и хормонално пореметување бидејќи ако сум бремена незнам колку е добро да имам грчеви..
Секакви симптоми може да се има.Ама со никој не можеш да си сигурна дали е од бременост или друго нешто.
Што испадна ? Поминаа 5 дена инаку мене најизненадувачки момент кога забременував ми беше што имав болки во стомакот како менструални и дотолку бев сигурна што и си пиев кафетин менструал мислев не може да пробие. Така што болки во стомак не се невообичаени како симпѕом за бременост но исто толку веројатно е и дека од нешто друго може да се болките
Позитивен е па искрено ја со двете предходни не памта да имав болки, со второто почна кај 8 недела, а после 9та и повраќање, предходно се нормално