Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.159
    Сега прв пат читам дека чекаш второ. Честитки и лесна бременост ти посакувам. :inlove:

На Mumoftwo30, Malina@ и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.527
    Допаѓања:
    15.933
    :l:

3. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    Јас пишав во 3 теми ама сакам секаде да пишам од секоја да слушнам искуство и мислење ... според календар и според симптоми јас денеска овулирав дефинитивно од кога ги осетив симптомите се видовме со дечкоми се у ред имавме односи и пред да сврши се тргна надвор .. заврши се избриша добро со влажна марамица сето тоа траеше некаде околу минутка и пол две макс.. ии продолживме пак после неколку минутки он пак се тргна ама рече дека се сецнал па ајде реков да си продолжиме и повторно продолживме после две минути се тргна и повторно заврши надвор меѓутоа после првото свршување после две минути повторно продолживме не уринираше после првото свршување .. што мислите кои се шансите за бременост ?

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    Мали се многу ама теорија и пракса знаат да се покажат различни. Доколку не сте спремни за бременост зошто се добедувате во ризик? Па не е тешко да се измие и да продолжите

5. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    a koj rece deka ne sme spremni ili neshto slicno..? prasav za mislenje kolkavi se sansite nikade ne navediv deka jas ne sum spremna .. valjda ne e on ama mene samo me zanimase kolkavi se sansite golemi mali ..

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    Шо се пушташ одма? Од пишаното дојдов до таков заклучок, шанси секогаш има, па и со пред семена.

7. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    Ne se pustam samo nikade ne navediv ne sum spremna mozebi zvucelo taka mozebi ne se izraziv dobro samo sakav da znam dali nekoja od devojkive imala iskustvo i bas vaka ostanala bremena.. kako i da e nedobro sme se razbrale ubav den i fala ti na odgovorot :hug:

8. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.159
    @Bubish26 што бидна направи ли тест или доби?

9. zzdrpsrl

zzdrpsrl Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Поздрав имам мала недоумица, со маж ми 3 месец како се обидуваме да имаме бебе,претходни контроли 1 годишно се чисто последен пап и хпв типизација ноември.Последните 3 месеци ми касни од 3-5 дена но овој месец при редовно обидување, 1 или на 2 дена,ми касни 15 дена кога ми каднеше 7 дена направив тест негативен но го направив попладне не рано наутро. Од 10от ден наваму веќе 5 дена само спиам гради кај брадавиди болат и зголемени,мачнина и чувство на одбивност на некоја храна, и грчеви какп пред добивање кои траат веќе 7 дена. Јас пак ќе правам тест но сакам да ве прашам за ваше мислење

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    Ни едно ни друго, два теста предходно нели што беа благо позитивни и тоа е тоа, ќе бидам после ќе купам за утре сабајле со прва мокрча.

11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    Направи тест.Инаку на 7 дена каснење не е важно кога е направен тестот.Ако си немала прекасна овулација па да не покажал тестот.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    15 дена каснење е многу, во случај на бременост би била 7ма недела некаде што треба веќе и срцева реакција да има. Негативен тест во овој случај би бил точен, но направи си бета преку крв. Не знам кај други ама мене мачнини и одбивмост на храна ми беа тек после 8-9 недела.. не е битно кога правиш тест сега веќе ти кажа една членка, земи направи и види преку крв ако сакаш најсигурмо

13. zzdrpsrl

zzdrpsrl Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Можно ли е да била покасно овулацијата и затоа да не ми покажало на 7 дена доцнење?

14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    Можно е ако не знаеш точно кога имаш овулација.Направи тест сега на толку доцнење ќе покаже секако.Ако е негативен да се консултираш со доктор.

15. zzdrpsrl

zzdrpsrl Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Фала ви после ќе направам па ќе ве известам, можеби е и хормонално пореметување бидејќи ако сум бремена незнам колку е добро да имам грчеви..

16. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    Секакви симптоми може да се има.Ама со никој не можеш да си сигурна дали е од бременост или друго нешто.

17. sarki

sarki Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    24

Што испадна ? Поминаа 5 дена инаку мене најизненадувачки момент кога забременував ми беше што имав болки во стомакот како менструални и дотолку бев сигурна што и си пиев кафетин менструал мислев не може да пробие. Така што болки во стомак не се невообичаени како симпѕом за бременост но исто толку веројатно е и дека од нешто друго може да се болките

18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    Позитивен е :D па искрено ја со двете предходни не памта да имав болки, со второто почна кај 8 недела, а после 9та и повраќање, предходно се нормално

На Mumoftwo30, Miss_S, Malina@ и 2 други им се допаѓа ова.
  19. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.159
    Честитки со лесно :l:

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zzdrpsrl

zzdrpsrl Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Pozitiven, ve molam kzete sto ponatamu prva bremenost mi e

Прикачени фајлови:

• IMG_6854.jpeg
      IMG_6854.jpeg
      Големина на фајлот:
      209,7 KB
      Прегледи:
      68
    На Bubish26 и DragonA420 им се допаѓа ова.