Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    После 10-14 дена иде до имплатација, 1 недела после однос нема шанса за симптоми. Можни се за време на имплатација благи како менструални болки или благо крварење кое нема да трае повеќ од некој саат можно е само на бришење. Труднички симптоми најчесто се добиваат од кога веќе ќе знаеш дека си трудна ( после 6-7 недела). Со првото имав симп на добивање отечени гради само, со второто немав ништо, со третово сега имав болка за време на имплатација и сега ми се спие многу ( дознав пред 3-4 дена дека имам позитивен тест)

На Mumoftwo30 и DragonA420 им се допаѓа ова.
  2. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    Преубавооо мајкаа лесна школска бременост да си имаш ме израдува и фала ти на одговорот:inlove::hug::*:l:

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    19.376
    Девојки, јас пак во темава, рано ми е за тест, а почна да ми се гади и повраќа и да ми сметаат мириси(кој ме знае од порано знае дека од старт па до 9ти месец повраќав нон стоп), можно ли е толку рано да имам симптоми?За 6 дена треба да добијам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    30
    И јас имав гадење пред да направам тест, уствари тоа и ме натера на направам порано, и беше бледо позитивен. Почнав да осеќам повремено гадење 10 дена по позитивен тест од овулација, а тест направив на 12 ден после овулација. Така и дознав уште пред да ми доцни дека сум трудна.
    Така да се е можно, пуштам среќа да е исто :)

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    19.376
    Ќе си почекам до денот на добивање, ама мн рано чудни симптоми имам.

6. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    Јас сум 7 дена до добивање или не...
    на 14ти овулација и незаштитен однос со ејакулација надвор од мене но после 2 минути продолжеток со повторен однос .. јас од вчера осекам некоја тензија долу во мешето не постојана од време на време кога ке постојам подолго пример .. кога ке станам од кревет, за време на лежење и во десниот јајник исто блага тензија а и кога овулирав исто десниот го осетив .. дали да правам тест вторник ? имам 3 Laboquick :lol:.. еден вторник па ако е премногу рано имам уште два во случај да не дојде вештеркава :wasntme::) некоја од вас имала симптоми некој необични дека ке се случи имплантација ?:?:

7. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    Шансите за ваква бременост се премногу мали.Една недела после ризичен однос е исто така премногу рано за симптоми.Оплодувањето трае неколку дена 5-6 дена додека се формира ембрион па да има што да се имплантира.

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vera-Olivera

Vera-Olivera Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2026
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    22
    :l:
    Јас имав исти вакви симптоми една недела пред добивање и баш пишав во темата што си броевме, мислев дека ја имам промашено овулацијата дека ми е доцна и тоа е тоа. Баш такви ми беа симптоми, болки, затегање исто на десна страна. Не знам дали има врска ама ете ме со позитивен тест :inlove:
    Во ситуација како твојата шансите се мали но не е невозможно.
    Ајде те чекам да се дружиме :l:

На DragonA420 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    19.272
    Шанса нема да се случи бременост при ваков однос, шансите се 99% спрема 0.1%

На mom to be и DragonA420 им се допаѓа ова.
  10. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    фала ви девојки на одговорите .. ке видиме каков ке биде исходот .. и јас мислам дека шансите се мали но колку од предсемена имаат останато трудни а и нели сперматозоиди остануваат во каналот кај мажот и после ејакулација ние веднаш продолживме со втора рунда иако првата тој заврши надвор од мене во неговите канали сигурно сеуште имало иљадници сперматозоиди кој со вториот однос и предсемената течност ги има внесено кај мене .. што знам па може си правам филмови со симптомиве .. останува да почекам до денот за добивање ваљда тоа е тоа .. сите што сакате да си видите две цртки во најбрзо време :inlove::hug::inlove::hug::l:

Последна измена: 21 јуни 2026
  11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    А зошто немате односи со ејакулација внатре кога сакате бебе.Вака е премногу мали шансите една на 1000 ако останала.

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    19.272
    Премали се шансите за такво нешто, 1 спрема 100000000000. Ако сакате бебе свесно правете го како што треба, не знам која е поентата на ова што го пишуваш и се надеваш на нешто невозможно. :)

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    toj ne e spremen veli zavrsi fakultetot prvo uste ziveeme na baska toj kaj negovite jas kaj moite .. jas sakam neznam sto da recam ostanuva da si pocekam sto i da bidne toa e i da jasno mi e deka sansite se premali ..
    fala vi na odvoenoto vreme za da mi pisete i odgovorite :*

14. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    А ти спремна си да имаш дете со некој што не е спремен и не сака?Ова е животна одлука не зафрканција.Претпоставувам дека сеуште се млади многу ако сте на факултет.Мислам убава желба е се надевам ќе ти се исполни.Ама пред тоа некои работи колку толку треба да се средат.Основно живеалиште.И најважно желбата да биде од двајцата.Со среќа

На MiloMalo, Panda00, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.487
    Допаѓања:
    193.394
    Не САКАТЕ
    сака ОНА
    не сака ОН

На Panda00, christinnn, Trxmx и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    taka ispajga ..

17. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    2.417
    Да,знам кажа девојката.Желбата и е убава.Начинот во моментов не е правилен,ама тоа е сепак на крај нејзина одлука и нејзин живот.

18. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    Nacinot definitivno ne e pravilen jas ubavo mu kazav cim ne si spremen ke si koristis kondom i nema ni jas vaka da se napnuvam i da mislam dali ke mi dojde ili ne vaka samo potesko mi pravi ..
    I sto ako se sluci a toj ne e spremen moze ke ispanici i nema da prevzeme odgovornost ne e samo ajde seks da imame oset da se nemalo za drigiot kako mu e kako ke gi pominam ovie 14 dena vo misli i iscekuvanje stvarno sum tazna a gledam razgovorot koj go vodam so nego e dzabe .. treba da si preispitam nekoj odluki zenski definitivno fala vi na site :inlove:(heidy):hug:

На mom to be му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.487
    Допаѓања:
    193.394
    Типот не сака деца и жена сега у моментот
    Ако се деси да забремениш ке си абортираш
    Или ке го напнат неговоте сражота е вака така ке те земе без да те сака и така промашен живот ке си живееш
    Седни чукни глава малце и преиспитај се

На Ouravanture, Trxmx и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. DragonA420

DragonA420 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    346
    ni cukam ni abortiram .. kako mozite taka da kazvate ke abortiras so koe pravo ? mozi nema da se omazam od kade znaete vie kakva e situacijata pa da donesuvate takvi zaklucoci cukni ja TI glavata .. kako mozes so takov komentar .. ke si abortiras ... ako ti nemas custva i sovest abortiraj prai sto sakas ama da kazuvas na drug da abortira NEMAS pravo .. bog da cuva .. ako sum samohrana majka sto? strasna rabota kako si dozvoluvate da pisete nekoj raboti