Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Не е неопходно да се крвари во рана бременост, одностно пожелно е да НЕ прокрвариш. Крварењето не секогаш значи и имплантација.
    Запек да се има но не во така рана, туку после 7-8ма недела.
    Нормално е во бременост да боли стомак како за добивање, мене и многу повеќе ме болеше, а тоа траеше до 10та недела.
    Уште еден тест, ден два после терминот ќе ти ги реши дилемите.

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Досадна станав со симптомите, веќе многу години ги имам :D , веќе се смеам не плачам, но ова ме загрижува имавме односи на кај 15-16 мислам ( маж ми беше отсутен некое време), оттогаш јас имам болки во долниот дел на стомакот, и многу често имам потреба за мокрење. Вчера имавме односи (јас бев од одозгора) и почнав да имам нагон на повраќење ( инаку не повраќам дури и кога треба :) ) и ми облеа жешка пот . Треба да добијам 9-10, 15,16 не ми беа плодни денови. Дали постои можност за бременост? Што мислите

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    sorry za latinica,pisuvam od mobilen
    ^ako odnosot ti bil nezastiten imas sansi...a toa plodni/neplodni,ne se potpirajte mnogu,ne sekoj mesec e isto...moze ovoj mesec ti e den dva porano/pokasno ovulacija

4. sun-slim20

sun-slim20 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво, нова сум на форумов и би сакала да ве прашам за совет и мислење :) Пред точно 1 месец имавме незаштитен однос со дечко ми со кој што сега не сме во врска (а одевме година ипол). Ми доцни 14 дена и сеуште немам храброст да отидам во аптека да купам тест. Во последно време немам апетит ослабната сум премногу и сите забележуваат, под стрес сум постојано мислам на тоа, од време на време осеќам болка кај јајниците и се молам да добијам ама ништо :( и она што ме загрижува е што имам изразен секрет, па би сакала да знам дали доколку имам проблеми со белото прање значи дека не можам да останам бремена или... Не знам веќе, навистина сум збунета не дај Боже да сум бремена, не знам што ќе правам... Па би сакала да слушнам некои мислења искуства или совети :)

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Можно е да си бремена, ти доцни 2 недели што не е воопшто малку за да си анправиш тест или проверка преку крф што најдобро би се видело. Бело прање го имаат сите жени во светот и не е пречка за забременување, грешно ти кажал некој, така да мој совет, земи си тест и мирна ти глава, ќе знаеш на што си, тоа е што е :!:

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Можно е заљубена111 да си бремена, но секако и те како е рано за да дознаеш сега, почекај го датумот кога треба да добиеш и ако ти касни неколку дена па и недела дена ќе си направиш тест. Со среќа и да Боже да ти се оствари сонот овој месец :$

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    760
    па 14 дена не се малку да ти касни а башка и односот бил незаштитен така те советувам да стиснеш заби и одма во аптека земи 2 теста и направи ги или ако немаш храброст тогаш оди нека ти испитаат преку крвта од седенје дома фајде нема да нзаеш и да си ида не си бремена седенјето дома нема да ти помогне затоа прво види на што столче седиш па после ке размислуваш за што и акко поматаму несакам да те плашам ама имаш големи шанси да си бремена

8. sun-slim20

sun-slim20 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    да навистина не се малку, ми се има случувано и порано да ми доцни толку време, немав редовен циклус но тогаш не се грижев затоа што немаше место за паника... ама сега навистина мора да стегнам заби и да проверам.. :(

9. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site :) molam za pomos panika me fakja .... Imav odnos vo sabotata i nekako ovie denovi se osekam kako da se slucuva nesto ... vcera osetiv nekoi cudni bolki vo stomahot , a denes nekoja poduenost ..... ve molam za pomos dali e mozno da sum zabremenila???? fala vi odnapred

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^нема шанси после 5 ден да добиеш чувство.
    тоа што го чувствуваш е можеби овулацијата, или пак реакција на телото од промена на клима.

11. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Se plasam i nekako pametot mi e stalno tamu sto znam moze samo preteruvam

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^јас нема да речам претеруваш ;) туку безпотребно се оптеретуваш...како што реков нема шанси после 5 дена да осетиш

13. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Pa i se opteretuvam navecer ne mozam da zaspijam a od kaj idejata deka moze sum zabremenila ne znam .... pocuvstvuvas nesto vo stomahot od koe sto zbesnav a moze e samo obicna nastinka

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^истата болка јас ја почувствува недела/понеделник сега, и сигурна сум дека е овулација,евентуално промена на клима.
    а и со една пријателка вчера правев муабет и нејзе истото и се случило...што значи може да е до времево да ни влијае на сите

15. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    165
    што ти се вика психа еј.... и да си останала бремена по некоја случајност за толку кратко време не е можно да осетиш било каков симптом на бременост. Отпушти се деновиве..рано е за паника. А доколку си претежно сигурна дека си направила нешто што не сакаш- имајки секс незаштитена, и ако мислиш дека има реална можност од бременост зошто не си реагирала веднаш со таблетите ден потоа???

16. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Moze i samo izmisluvam , a ne reagirav zs nikogas porano mi se nema sluceno da pocuvstvuvam vekvo nesto posle odnos ..... Preterano se zamaram denovive i tocno deka e psiha ... a sto kako ke izleze mi ostanuva da cekam datata za menstrualen ciklus :)

17. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Devojkiiiii pomagajte breeee.... vaka nema ni nedela vreme od koga imav odnos so decko mi a mi se vrti nesto vo glavaav deka sum zabremenila....koga smeam da napravam test ili da posetam genikolg ??? brz odgovor ve molam zs ne mozam da spijam :(

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Имаше ли незаштитен? :?: Две недели од односот тест преку урина, за гинеколог има време, и да има сега нешто нема да може да се види преку ехо :D

19. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Pa nezasteten da :( znaci vaka poslednata menstuacija mi bese na 23maj odnos imav na 3ti a imam redovna menstuacija na 27 - 28 den sekogas mi doagja da cekam menstuacija ili uste edna nedela za test od koj sto se plasam iskreno t.e prerano e :(

20. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Уште нешто дали можам да спречам некако пред време ?????