1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    28
    Јас читав дека симптомите за овулација не се со болки ама може да ги има

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.527
    Допаѓања:
    15.933
    Па се, но овулацијата и имплантацијата се сосем различен дел од месецот. Освен ако немаш полицистични јајници па да имаш покасни овулации. Обично 7 дена макс после завршување на менструација треба да настане овулација, кај мене е на 10-12ти ден, бидејќи добивам на 24-26 дена. Значи кај мене е 3-5 дена после менструцаијата, а имплантацијата ми беше недела дена после тоа. Исто како Бубиш ја осетив и јас, неколку дена пред да добијам и не добив.:D
    После бременоста почнав да имам болки, претходно немав.

На sunka и DaniDaniela1802 им се допаѓа ова.
  3. DaniDaniela1802

DaniDaniela1802 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2025
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    28
    Јас имав бел исцедок и после почна болката и мислев дека е имплантација,не ми се случило досега така и затоа се надевав ама не било тоа зошто денес добив,повеќе среќа понатака:)

4. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    722
    Јас имам болни овулации, секој месец можам да осетам кога доаѓа и настанала овулацијата, болката е присутна и при односи кај мене. Зависи од месецот, некогаш е благо, но некогаш на денот од овулација баш боли посебно кога сум седела неколку саати, па станам да одам.
    Нормално е, и не е ништо загрижувачки се додека не е јака и долготрајна болка.
    Од друга стрна пак, менструални болки јас не знам што се, дали 2/3 пати во животот ме болело при добивање. Единствено што може да осетам е многу блага болка во половината првите неколку саати кога ќе добијам.

На DaniDaniela1802 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    19.376
    А сеуште не добив, еве ми касни.
    Здравје ќе биде, не се оптоварувам.

6. Fokus

Fokus Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали сте имале рани знаци на бременост пред очекуваниот циклус?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.440
    Допаѓања:
    15.366
    Знаците за циклус се истите знаци за бременост. Имав болни гради а сум била бремена. Првата бременост имав мачнини не знаев дека сум мислев од климата ми е. Сега скоро секој месец имам мачнини, преку два месеци болни гради симптоми на ПМС. Додека не дојде ден за тест не си ставајте притисок на психата.

8. Melon

Melon Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Со сопругот се решивме за бебенце и еве пробуваме изминатите 3 месеци но без успех. Знам дека можеби е краток период и е сѐ уште рано, но сепак секој месец кога ќе добијам циклус малку се разочарувам, а особено кога ќе слушнам како на сите му успева од прва… Пред да почнеме да пробуваме јас направив некои основни испитувања како пап, брисеви и хормони и сѐ беше во ред. Сега размислувам дека можеби и сопругот треба да направи некои испитувања, но бидејќи првпат пробуваме и цел овој процес е нов за нас, не знам што би можело да испита како за почеток. Би била благодарна доколку некоја ме насочи
    Праќам среќа на сите кои се обидуваат да забременат ❤️

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.487
    Допаѓања:
    193.394
    Спермограм за сопругот

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.552
    Допаѓања:
    27.013
    Бидете колку што можете опуштени, имајте однос секој втор ден. Најчесто треба повеќе од 3 месеци, но ако ви е а мисла секогаш може да испитате што треба, сепак ова е краток период и верувам не е толку често од прва како што кажуваат.