Па се, но овулацијата и имплантацијата се сосем различен дел од месецот. Освен ако немаш полицистични јајници па да имаш покасни овулации. Обично 7 дена макс после завршување на менструација треба да настане овулација, кај мене е на 10-12ти ден, бидејќи добивам на 24-26 дена. Значи кај мене е 3-5 дена после менструцаијата, а имплантацијата ми беше недела дена после тоа. Исто како Бубиш ја осетив и јас, неколку дена пред да добијам и не добив. После бременоста почнав да имам болки, претходно немав.
Јас имав бел исцедок и после почна болката и мислев дека е имплантација,не ми се случило досега така и затоа се надевав ама не било тоа зошто денес добив,повеќе среќа понатака
Јас имам болни овулации, секој месец можам да осетам кога доаѓа и настанала овулацијата, болката е присутна и при односи кај мене. Зависи од месецот, некогаш е благо, но некогаш на денот од овулација баш боли посебно кога сум седела неколку саати, па станам да одам. Нормално е, и не е ништо загрижувачки се додека не е јака и долготрајна болка. Од друга стрна пак, менструални болки јас не знам што се, дали 2/3 пати во животот ме болело при добивање. Единствено што може да осетам е многу блага болка во половината првите неколку саати кога ќе добијам.
Знаците за циклус се истите знаци за бременост. Имав болни гради а сум била бремена. Првата бременост имав мачнини не знаев дека сум мислев од климата ми е. Сега скоро секој месец имам мачнини, преку два месеци болни гради симптоми на ПМС. Додека не дојде ден за тест не си ставајте притисок на психата.
Здраво на сите. Со сопругот се решивме за бебенце и еве пробуваме изминатите 3 месеци но без успех. Знам дека можеби е краток период и е сѐ уште рано, но сепак секој месец кога ќе добијам циклус малку се разочарувам, а особено кога ќе слушнам како на сите му успева од прва… Пред да почнеме да пробуваме јас направив некои основни испитувања како пап, брисеви и хормони и сѐ беше во ред. Сега размислувам дека можеби и сопругот треба да направи некои испитувања, но бидејќи првпат пробуваме и цел овој процес е нов за нас, не знам што би можело да испита како за почеток. Би била благодарна доколку некоја ме насочи Праќам среќа на сите кои се обидуваат да забременат ❤️
Бидете колку што можете опуштени, имајте однос секој втор ден. Најчесто треба повеќе од 3 месеци, но ако ви е а мисла секогаш може да испитате што треба, сепак ова е краток период и верувам не е толку често од прва како што кажуваат.