За 48 часа треба да се дуплира, а ако повеќе од тоа е зголемено отколку што треба? На пример на 3500 бета, околу 7-8000, а ако е повеќе нешто не е во ред или? Не е проблем? Ако се намалува, веќе оди кон биохемиска ама ако е повеќе од дуплирање, нели е неправилно, членките нека не ме читат, кои се бремени, само гласно размислувам да не ги паничам. Затоа што јас со моите претходни бети не најдов н.з.с
Мојата бета беше 4 пати поголема кога требаше да се дуплира, па еве таа истата бета синоќа дежураше 4 саати
Девојки здраво на сите Се обидуваме за трето бебе.. Последна меструација имав на 17.07 Редовна ми е и ми доаѓа точно на ист ден, понекогаш ден пред или после ама ретко.. На 08.08, 09.08, 12.08 имавме односи.. незнам кога ми била овулацијата ама на 13.08 кога направив тест за овулација изгледаше вака: Тестој за бременост негативни вчера и денес.. Дали е можно иако блиску до менст да се фатило? А да е рано да покаже тестот ? Симптоми: темп 37 и не мрда, гради така така болат,поспана сум и уморна многу, забележав и мирис на ѓубре оддалеку ми пречи и го осеќам, исто така и менструални болки, ми доцни скоро 4 дена. Дали ако наутро извадам крв за бета ќе ми покаже тестот ? Ви благодарам унапред ❤️
Si ima referentni granici vo sekoja nedela od bremenosta .Dokolku ima namaluvanje na betata ima simptomi za toa isto i za zgolemuvanje obicno beta se ispituva na pocetok na bremenost ,ponataka ne se ispituva ako epten nemoze da se vidi na eho ili ima krvarenje pa davaat pak da se ispita
Тоа ми е јасно ако се намалува до што води. Прашував ако е многу повеќе од дупло зголемена дали е во ред? Членка пиша дека кај неа било во ред тоа ме бунеше. А доктор ми кажа дека понекогаш нема правило во медицината, што реално и така е.
Za zal mila nekogas ni doktorite nemaat objasnuvanje ,ima mnogu clenki so epten niska beta na granica pa izgurale do 9 ti mesec a nekoi so odlicna pa nesto trgnalo nizbrdo.Konretno clenkata e so invitro,moze 2 embrioni i vratile ,moze eden se podelil na 2 mnogu raboti moze a da e isto normalno
Баш така, нема правила, здравје кај сите што сакаат Господ нека полни раце. Јас само гласно размислувам, и ме интересира се нешто.
Започнавме со сопругот да се обидуваме за бебе во јули меѓутоа беше неуспешно со тоа што ми дојде менструацијата според планираното на 18 јули. По завршувањето на менструацијата повторно почнавме и последен однос ни беше на 28 јули и потоа тој замина во странство. На 31 јули бев на гинеколог и немаше ништо. На 13 август и јас се вратив во странство и пак почнавме со обидување иако плодните денови ми беа поминати. Планирана менструација ми беше на 17 - 18 августи и веќе помина една недела и сеуште немам добиено. Претходните месеци можам да кажам и години ми е уредна менструацијата со доаѓање од 28-33 ден. Никогаш ми нема доцнето толку. Почнав почесто да мокрам, ретко ми се врти свест и имам болки во стомакот како за доаѓање. Вчера и денес имам постојани болки во левиот јајник. Сабајлево направив тест и беше негативен. Што мислите дали е можна бременост иако резултатот е негативен. Се плашам од вонматрична бременост бидејќи ме боли само лева страна по изразено Инаку сум 28 години и немам деца, се обидуваме за прво дете
Вонматерична исто би покажала позитивен тест,најверојатно не е.Освен ако си имала доцна овулација па да не покажува сеуште тестот.А за симптоми е премногу рано.Мислам од искуство зборувам,кога си во обиди забележуваш и обрнуваш внимание,на се до сега што не си.
Девојки здраво, сакам да побарам мислење. Последен циклус на 05.08 со 11.08 односи активно константно со покриени сите денови. Треба да не добијам на 02 бидејќи имам циклус на 28 дена просек секогаш точно. Денес направив тест бидејќи не издржав на два дена пред добивање ама го направив поручек и пиев течности пред самото тестирање ама беше негативен. Дали сеуште имам можност за надеж? Од симптоми повремено болки во стомакот како за пред добивање ама со многу краток интензитет и се повлекуваат. Гради исто така болни и последната недела спијам константно после работа односно имам огромна поспаност. Последните два дена не можам ниту да јадам и не знам дали е поврзано некако или сепак нема ништо а не сакам лажно да се надевам. Што мислите вие?
Ќе мора да почекаш до ден на (не)добивање.За симптоми е многу рано.Ако имаш симптоми од бременост ќе имаш и позитивен тест.Ти почнуваат со лачењето на бета хцг.Со среќа
Симтоми баш баш за бременист добиваш од како веќе ќе знаеш дека си бремена, одприлика 6-7-8 недела почнуваат. Друго е исто како за добивање и не можи со сигурност да се кажи дали има бременост. Јас би почекала на ден на добивање со прва мокрача да направиш. Ако случано не биднало овој месец, на два дена имајте односи. Почнете од прв ден кога ти завршува. Сперматозоидите живеат до 5 дена внатре, по ок е мажот да собере повеќе да не се троши секој ден. Со среќа.