Najdobro pojdi si na doktor docnenjeto nema vrska so infekcii. Toa moze da bide predizvikano od stres klimatski promeni i sl. Testoto si go napravila rano nisto ne se znae mozebi si bremena.Po edna nedela ako ne dobies odi kaj tvojot genikolog zasto porano ako si bremena nema da se vidi nisto.
blagodaram mnogu za informacijata.no vo sekoj moment mislam deka ke dobijam bidejki me macat jajnicite i me bolat gradite a toa mi se slucuva sekoj mesec pred da dobijam ili pak toa se simptomi da bremenost . No ovoj mesec mi bese taka se pod stresovi i nervozi taka da mozno e da od toa da mi se slucuva vaka, i decko mi kaza deka ne se slucilo vnatre da svrsi.....
Anelija ne se sekiraj garant ne si trudna stom decko ti ne svrsuva vo tebe nema sansi, a da znaes deka ne se pravi bas taka lesno bebe. Jas minatiot mesec koga trebase da dobijam imav samo kafeavko pa dobiv posle dve nedeli isto kako tebe mislev deka mozebi sum bremena zasto so mojot svrsenik rabotime na slucajot okolu tri meseci.Uzivkaj i ne se zamaraj Bolkite vo dolniot del ne mora da se simtomi na bremenost.
Ovaa tapa bola kaj jajnicite me poluduva,cuvstvuvam kako da mi zeze mestoto odnatre. Kojznae dali ima nekoj signal na rana bremenost ili pak menstruacijata si go pravi svoeto
^^Сега веднаш на гинеколог да ти ја потврди бременоста, и ако е позитивно, да разговараш со дечкото да решите што понатаму. Немојте бе деца вака, аман! Сакате секс, а не се штитите... па мислете малку со тоа главите, немате пет години!
mie strav da ne mi se slucuva nesto loso oti pred dva dena mi tecese nesto kafeavo i vcera imav malku
E moram da go napisam ova sto go slusnav deneska najeftiniot test za bremenost vo domasni uslovi kojznae kolku e tocen,ama moze da go proveri nekoja trudnica Dokolku vo urinata stavite soda bikarbona,i ako vrie,znaci bremena ste... pa ako ima nekoja trudnica sto ke go procita ova,neka proba i neka ni kaze ve cekame pozz
леле разговарај со дечко ти па со твојте он ги има годините и баш е спреман за да се жени, ти малку ке скратиш од детвството но се што си започнала можеш со разбирање и желба да го завршиш. немој ама под никој случај да абортираш последиците се големи, а да бидеш во блажена состојба па и на 19 е благослов. а твојте дома ке те разберат и сватат мислам секако ако не ги удри шок еј јас сум трудна а тие да не знаат ни дека имаш дечко. а ако знаат дека имаш дечко и дека е толку постар верувај дека потсвесно знаат дека ќе останеш трудна.
mora da abortiram deckoto me ostavi i mi rece so sakas praj i sega mora da abortiram samo toa mi ostanuva
А дали си 100% сигурна дека си бремена? По симптомите веројатно си, ама оди на гинеколог, да ти потврди. А тоа што дечкото те оставил, нека му служи на чест. Тоа покажува дека и покрај годините што ги има (мислам рече дека 28 имал) целосно е незрел и неспособен да преземе одговорност за она што го направил. Немој да избрзуваш со одлуките, разговарај со родителите. Сепак родители ти се, и верувам дека ќе бидат на твоја страна, ќе те поддржат целосно. Сама не се впуштај во ништо ризично како што е абортусот, може да се јават многу несакани последици, дури и да не можеш да имаш деца подоцна. Не брзај, не паничи, мораш да зборуваш со твоите. Ова најдобронамерно ти го велам. Не ти ја знам ситуацијата и односите дома, ама родителите мора да го поддржат своето дете, впрочем, тие за него се тука. Така верувам дека ќе те сфатат и ќе ти помогнат, што и да решиш да правиш. Ама само со мирен и искрен разговор, никако со викање и паники. Среќно и кажи што си направила!
Срцка, твоите знаат дека имаш 4 годишна врска??????? Како тоа неможеш да им кажеш???? ако знаат тогаш верувај не пијат нафта....и јас така си мислев дека не можам да кажам, кога и кажав д амајка ми дека можеби сум трудна, плачев липтав, а таа што плачеш ми вели, убаво ти беше...ајде пак ке си го сакаме бебчето.....