Ако не свршил во тебе и ако сте немале повторен однос, шансите за забременување се скоро никакви А, спречување нема, касно е веќе
Фала ти за одвоеното време ..... Мислам дека не сврши во мене ама мислам??? А може и само претерувам а повторн однос немаше .... Ама мислите ми се таму пред ден два осетив болки некои во стомавот кои што ми се познати при настинка т.е измрзната кога сум ... ама сум опседната деновиве па некако сакам да дознаам што точно е ама тешко ке чекаме менус да добијам па потоа што биде тоа фала ти уште еднаш
Нема тука мислиш не мислиш, или свршил во тебе или не, па побогу се осеќа тоа прашај си го и дечкото за сигурно
Истото ми се случува и мене... не можам да спијам со денови и собирам храброст да купам тест а одговорот не сакам да биде позитивен Ми доцни речиси 20 дена... ми се има случувано и порано но овојпат ми е навистина загрижувачко. Сакам да се надоврзам дека навистина веке ми влегува во психата преоптеретена сум со тоа.. Осеќам благи болки во делот на јајниците и ме интересира дали доколку една жена/девојка пред да остане трудна треба да го има излечено белото прање, или може да го има и во текот на бременоста...И ако има некој искуство кои симптоми се јавуваат во првиот месец од бременост..Освен задоцнета менструација и отечени гради...
Ова го имам спомнато во една друга тема но јас си ги препознав своите симптоми во тоа ти што го напиша кога се двоумев дали сум бремена. Очекував да добијам бидејќи имав благи болки во јајниците, од ич никаде ми се појави бело прање ( што сега го снема)а ја на секој минут трчај во тоалет леле сум добила кога лажна тревога , болки во половината и болни и отечени гради. Воопшто не ми се гадеше нити пак сега ( а бремена сум веќе седма недела ) Препорачувам тестче.. Веднаш и тоа со однос на деновите на доцнењето.
Mi docni menestracijata veke tocno edna nedela. Ne sum imala odnosi so nikogo. Ova mi e 3-ti mesec sto trebase da dobijam menestruacija od pocetokot. dolniot del na stomakot mi e malku izduvan mozno li e da sum bremena?
Kostadinska , ako ne si imala odnosi togas nema nikakvi sansi da si bremena. Menstruacija sto ti docni najverojatno si pod stres ili nervoza. Pozdrav
Bi sakala da prasam znaci decko mi ne svrsil vo mene , no gradite gi osekam poduveni i stomahot.... sto moze da e ????
Не е возможно после толку кратко време од односот да имаш такви симптоми на бременост. Или си умислуваш или дека треба да добиеш те болат градите и ти е подуен стомакот! Сигурно нема по 1 недела одма да почнат да ти растат градите и да ти се пунат со млеко! Олабави се, не си трудна. Почекај види прво дали ќе ти доцни менстурацијата па после направи тест. А за другото девојче што прашуваше, без сексуален однос неможеш да забремениш, освен ако не си Дева Марија!
Сум слим зголемено бело прање е еден од првите симптоми на бременост како и болки во долниот дел на стомакот. Мислам дека не треба да чекаш повеќе, земи си тест и не се измачувај. Или џа или бу, барем ќе знаеш на што си.
Па како така чекате долго време. Ако не сакате да сте бремени, дознајте го тоа по со време,па да можете да реагирате(не дај Боже, абортус и сл).
ти по тоа што го имаш како да си бремена па тоа се симптомите а и гадење и повраќање или пак зголемен апетит. абе дознај си во скоро време не чекај
Fala za mislenjeto.... Pa moze i izmisluvam samo zs deneska gledav menstruacija dobivam nekade izmegu 21 den pa se do 27den ... pa tuka nekade sum moze i predmenstrualni simptomi se...ama nekako se plasam ... sepak fala za odvoenoto vreme .... ostanuva da si cekam pozz