Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. sun-slim20

sun-slim20 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Направив тест пред некој ден, ми покажа дека е негативен, најверојатно ми доцни поради стрес или можеби имам циста па тоа ја одложува редовната менструација... ако не добијам за некој ден обавезно посетувам гинеколог.

На ligla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kostadinska

Kostadinska Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Ti devojce kolku godini imas ako nee e tajna ??? Zs ne si bas jasna ??[/quote]

vcera puniv 12

3. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    vcera puniv 12[/quote]
    Vcera punese 12 a prasuvas za bremenost , a plus odozgora si nemala / imala odnos ??? :D
    Devojki edno prasanje do site vas beloto pranje se gubi pri zabremenuvanje ili si go ima pak ????

На sun-slim20 и Kostadinska им се допаѓа ова.
  4. one87

one87 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    дали ви се има случено после сексуален однос кондомот да заглави внатре и колкави се шансите при вадењето да остане семена течност во мене? :|

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    vcera puniv 12[/quote]
    12????????? Pa ti neси жена, не си ни девојка, ти си уште дете... незнам ни дали имаш добиено... не ли ти е сеуште рано за сексуален однос?Сега го прочитав твојот пост..,како тоа дечкото не сврши во тебе?? може сум грешка, ама мој совет ти е да почекаш барем уште 5 години пред сексуално да се активираш, ако веќе го правиш тоа задолжително користи кондом!!! во спротивно,последиците можат да бидат катастрофални...
    Девојко, 12 години си, околу 6 одделение, до женидба имаш барем уште 10тина години, кај ти е крајот, средно школо, па факултет... сигурна ли си дека сакас толку рано да започнеш со вистинските проблеми?

6. ligla

ligla Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Devojki znaci edna nedela veke imam cuvstvitelni gradi kako i sekogas pred da mi dobijam , nemam nikakov sekret a spored kalkulatorot bi trebalo da dobijam nekade kaj 20mesecov .... a imav odnos na 3ovoj mesec ???? ne razbiram sto se slucuvam pomisluvam na beremenos ama nema ni dve nedeli od odnost toa e simptom na predmenstuacija ili mozna bremenost ????

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.057
    Не е можна бременост, можна е овулација.

8. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    секако мозе даа се работи за бременост

9. slatka.malaa

slatka.malaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Пиев норлево после 44-45 часа од сексуалниот однос . Е сега после 8 дена откако го испив ми дојде менструација ако можам така да ја наречам бојата беше некако светло црвена и имаше и кафеав исцедок тоа траеше 4-5 дена последните денови малце имаше.. читав дека крварење се јавува кога се вгнездува јајце клетката ако е оплодена дали моето краварење може да е таквоо? :@ . има ли шанси да сум бремена ?? :@ :@

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.914
    Допаѓања:
    108.176

хмм не ми се верува дека си бремена , мислам дека тоа апче се пие до 72 часа по незаштитениот секс така да не си бремена. Не сум сигурна дали овие апчиња можат да го изпореметат мензисот..Нема ли некое упаство да прочиташ во врска со ова?
    Сега ништо неможеш да направиш,почекај па направи тест ако не ти дојде мензис. Но ти викам штом си се напила не ми се верува дека си бремена. И др. пат внимавајте , кондомите не се скапи штом не сакате деца ;)

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Имплантациското крварење не е такво, тоа е обично во вид на неколку капки кафеавкаст исцедок и трае најмногу до еден ден (иако нема правило). Твоето крварење поверојатно е предизвикано од апчето, тоа си делувало. Сега да си знаеш дека не смееш пак да пиеш Норлево минимум 6 месеци. И користете други методи на заштита - кондоми, апчиња или нешто трето - ама претходно мораш за било што да се консултираш со гинеколог. Така што, кондомите ти се супер решение за заштита, не само од бременост ;)

12. slatka.malaa

slatka.malaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    .. сега сум поспокојна .. ви благодарам, дај боже да делувало апчето ....

13. Kostadinska

Kostadinska Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    beloto pranje se gubi pri zabremenuvanje ili si go ima pak ??? :o

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Белото прање е постојано присутно, па и во бременоста, дури е и зголемено во последните месеци.
    А инаку, може да прашам, ако имаш навистина 12 години, зошто размислуваш за бременост? Мала си за односи, а не дај Боже бременост :x

15. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    да прашам за мислење.. последен пат имав менструација пред 1ви мај и од тогаш немам добиено, со дечко ми имаме незаштитен секс ама не се десило да сврши во мене.. можно ли е да сум бремена, со тоа што немам ниту ефен симптом на бременост.. што мислите вие? :/

16. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    ponekogas simptomite se pojavuvaat pokasno,dosega si trebala da dobies pa najdobro e da si napravis test moznoe da se raboti za bremenost

17. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    само што направив тест се покажа негативен.. па ако не добијам деновиве ќе правам нов тест..
    туку читам по другиве форуми дека можно е од циста да касни.. што мислите?

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Можно е, ако не прсне фоликулот, може да се формира циста и поради тоа да ти доцни менструацијата. Тие цисти се т.н водни цисти, и обично сами пукаат, па кога ќе пукне ќе ти дојде. Во секој случај, треба да одиш на гинеколог, тој најубаво ќе ти каже која е причината за доцнењето кога ќе те прегледа.

19. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Мене тек 3 тест ми покажа многу бледа линија после скоро 2 недели доцнење. Првите 2 ги правев после 4-тиот и после 8-иот ден како ми доцнеше. После 3тиот тест одма отидов на лекар и немаше ништо на ехо, така што чекав уште 10 дена додека званично ми потврдија бременост од 5 недели.
    Единствен симптом за бременоста беше недостатокот на менструација и тешки и осетливи гради. И едно време мислев дека само што не сум добила бидејќи знаеше да ме стегне некој грч во стомак, ама брзо поминуваше.Друго ништо од симптоми на бременост.

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    ме интересира оние кој веќе планираат бременост или се бремени да ми одговорат сакам да пијам фолна киселина која грамаза треба да се зима јас купив од 5 мг. но никако немозам да ја начекам докторката да ја прашам.