pa togas koga sakavme da zatrudnam bese pred 3 moze i 4 ned.nz tocno ama moze togas i ne fatilo sekako deka i posle toa sme imale odnosi ama na sekoe naredno ne sum obratila tolkavo vnimanie sepak . a sega sepak mi docni i toa ne mi bese jasno deka i prethodno koga ne sum mozela da zatrudnam poveke od 2 dena ne mi docnelo,a sega nedela ipol,i testot negativen ne mi e jasno nesto, osven da cekam ne mi preostanuva a sepak toa cekanje e mn nervozno a simptomi nikakvi za nisto samo denes imav golema vrtoglavica :'(
Na 12 juni imav dobieno ciklusot mi trae 28dena od 20 ti do denes imame redovni odnosi da zabremenam a na 10,11 treba da dobijam do sea imam napraveno 2 testa Self Clear i dvata negativni na samata opakovka od testot pisuva deka pokazuvaat deka za 5 dena posle odnosot pokazuvaat mozno zacnuvanje ja imam nekakvi simptomi na bremenost mislam veke neznam teski gradi apetit zgolemen mnoogu promenlivo raspolozenie ovie simptomi gi imam za pms no ne vaka izrazeni mozno li e da sum bremena pokraj testovite ili stresot e toj sto si igra uf se molam za dve crtki pozdravce do site feminki
pa mislam tebe tie seuste i rano treba da dobies na 10 pocekaj ako ne dobies napravi test neme mi docni ned i pol pa testot e negativen i seuste nemam dobieno a nemam simptomi ke se molime i dvete zdravje boze da si imame bebuvcinja [mod-kirilicauux1mm1][/mod-kirilicauux1mm1]
Daj boze da ne izraduvas naskoro so ubava vest!!!! Da ni kazes deka na testot imas dve crti i deka si bremena. Ti stiskam palci za sreka!!!!
Istoto i na mene mi se slucuva..... Sekoj mesec menstruacijata mi docni po 6 dena, a moze i poveke i koga ke pomislam deka sum bremena i gubam nadez. ili ke dobijam ili testot ke izleze negativen. Naverojatno ke treba da se opustime, da ne mislime na toa ednostavno da uzivame. Sigurno ke se iznenadime togas koga najmalku ke ocekuvame. Pozdrav
daj boze da e taka,ama kaj mene najzalnoto e sto uste mi docni i neznam na sto sum,dali uste da se nadevam ili e problemot vo drugo drugite mi velat da napravam test za nekoj den ali sepak ke moram da pojdam i na ginekolog pa ke vidime sto ke kaze ti ja posakuvam seta srekja i tebe pozz
po dve nedeli docnenje jas dobiv, veke ne e fer neznam sto da pravam i doktorot veli deka e se vo red a ne sum trudna,sto da napravam sovetttttttttttttttttt )))))))))))plzzzzzzzzz samo negativni testovi se redat :'(
Znam deka e tesko no ne ocajuvaj, Bog ne veli NE, tuku samo CEKAJ! ja sum vo ista siuacija kako i ti, cekav i cekav i se bese vo red so mene i na kraj go otkrivme problemot kaj sto najmalku ocekuvavme! neka se proveri i maz ti, mozebi spermogramot ne e kako treba! no i za toa ima resenie, jas sum pozitivna, i znam deka site ke uspeeme, samo treba malku da pocekame, i opusti se, ne misli na bebe , ke dojde i toa! Ti posakuvam pobrgu pozitiven test) [mod-kirilica:3mtjji8x][/mod-kirilica:3mtjji8x]
Повторно добив , ништо и овој месец, ајде со Господ напред нареден сите што сакаме да си дочекаме две цртки.. бакнежички
ти благодарам срц па ај белким наредниот месец ке се пофалам да се надеваме ако не здравје боже и тоа што велиш бог не вели не туку чекај сосема си во право позз
Само со Господ напред ,Тој кога ќе рече тогаш...после двете загуби, еве веќе 10/11 месец никако не сака да се фати, ми треба опуштање, и не само мене, сите треба да го пуштиме мозокот на пасење, само ние сме мн лесни, се замараме за ситница ....Ајде Јули месецот на двете цртки
ajde , сите да се израдуваме со добри вести... јас очекувам викендот да добијам, и дури и не се ни надевам дека нема да ми дојде после толку разочарувања...
Само со Господ напред ,Тој кога ќе рече тогаш...после двете загуби, еве веќе 10/11 месец никако не сака да се фати, ми треба опуштање, и не само мене, сите треба да го пуштиме мозокот на пасење, само ние сме мн лесни, се замараме за ситница ....Ајде Јули месецот на двете цртки [/quote] ajde , сите да се израдуваме со добри вести... јас очекувам викендот да добијам, и дури и не се ни надевам дека нема да ми дојде после толку разочарувања... [/quote] Да даде Господ да НЕ ти дојде, ти ја пуштам најголемата и најсилната среќа ...
Ајде не се секирај ќе дојде и нашиот ден кога и ние ќе се израдуваме со тие долго очекувани две црти! И јас ги посакувам тие цри одамна, ама никако не ми се појавуваат! Поздрав
Zdravo devojki, nova sum vo forumov, pa sakam da spodelam neso so vas pa o da dobijam sovet/mislenje. Znaci posleden ciklus mi bese na 13.06, kopj traese 3-4 dena. Veke 5-6 den imavme nezastiteni odnosi. Pocnuvajki od 28.06 pa se do denes imam nekakov kafeav iscedok koj poleka preminuva vo neznacitelno rozevo krvava boja. Na pocetokot bese dosta gust no veke denovive preoga vo svetla rozeva boja. Naredna ocekuvana menstruacija mi e slednive 2 dena, no simptomite se nezabelezitelnki pa i skoro da gi nemam. Ima li sansi da se ostane bremena na 5 den od cikus?! sto e so kafeaviot iscedok sto me macese cela nedela?!
Да,можно е да си имала овулација на 5-6 ден, а може и покасно ти била овулацијата, знаеш дека сперматозоидите можат да опстанат во телото и по неколку дена, така да све е можно. Инаку кафеавиот исцедок се јавува при имплантација на оплодена јајце клетка ( секако немора во секој случај да ја појави), и јас го имав, но чудно ми е што веќе 12-13 дена ти трае, обично трае по 1,2-3 дена а ова некако многу долго ми изгледа. Па можеш и тестче да си направиш утре, би требало веќе да покаже ако има нешто. И после обавезно на гинеколог. Ти посакувам да го добиеш резултатот кој го сакаш, па пиши што си направила. Поздрав
Silk, fala ti na odgovor, no malce mi e cudno za ovolacija na 5-6 den, no pa koga ke razmislam i da bila 6 den , a spermat. ziveat do 72 h , ima logika. Sabajlevo osekav bolki kako pred dobivanje, i povtorno malku krv na hartijata, pa mozno e i da dobijam,ako ne sleden cekor e test. Pozdravce, i ke pisam.