Форумџика на годината

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. kolibra-1

kolibra-1 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,

Znam deka mozebi ke postavam glupavo prasanje, no koga ti docni se i sesto ti ide vo glava :worried:

Znaci vaka: Vo Maj mi dojde na 12, posle vo Juni na 6. Mi podrani nekolku dena.

Potoa imavme odnosi so decko mi dva pati vo juni i dvata pati koristevme kondom i plus se trgase da ne svrsi vo mene. Znac koristevme dva metodi protiv nesakana bremenost. I go proverivme kondomot ne bese ni skinat ni niso. Ovaj mesec ocekuvav da mi dojde na 6ti ili porano..na 28 dena ama eve mi kasni, vejke sme 9ti. Znam deka mozebi e glupavo prasanjevo mejgutoa nemam mn iskustvo, samo godina dena sum vo odnosi i toa neredovni zatoa sto nemame mn sansa da sme sami so decko mi. Ali sepak jas sum golem panicar i sakav ova da go spodelam so vas i da ve prasam kolkavi se sansite posle sevo ova da sum zabremenila ?!?.....

Fala odnapred....

2. izi13

izi13 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Mislam deka nema zosto da panicis...ova so zestinite mislam deka mnogu vlijae, sepak ako vo narednite 2-3 dena ne dobies, kupi si test.

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    значи вака последна менстр ми беше на 15 јуни, овој месец треба да добијам на 13, ама денес имав како бледо розеникав исцедок, дали е знак за добивање, 2-3 дена порано, или може да биде знак за имплементација? Симптоми како и обично, немам никакви. Инаку се обидуваме да забременам, но до сега ништо

4. kolibra-1

kolibra-1 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Znam, ama ne mozam...celo vreme na to mislam....panicam, ladna pot me oblevat, se tresam od pomislata deka mojt da sum bremena....ne sum spremna za takvo nesto a tolku se pazime so decko mi......celo vreme.....samo se tesam deka neso mi e poremeteno so menstruacijata poso min pat mi podrani 6 dena, pa mozda sega zato mi kasni. Ne znam, mn mi e strav od test, od rezultatot dur go vidam ke mi puknit srcevo....a ako e pozitivien ke poludam :'( :'(

5. kolibra-1

kolibra-1 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

A nemam nikakvi simptomi ni na bremenost ni deka ke mi dojt ......niso..samo nervoza radi kasnenjevo.....inace posledniot odnos bese na 23 juni

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    од што мислиш и се потресуваш ти доцни, од ништо друго. Опушти се

На kolibra-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    8.082
    Дали во поцетокот на бременоста е нормално да имате слаби болки во долниот дел на стомакот слично на менструација и во која недела од бременоста ви го видоа плодот на ехо?
    Јас случајно останав тудна и сум во 2-3 недела и се нервирам плодот не се гледал на ехо а докторот вика дека е вонмареично оти последна менструација имав на 19 мај, ама нели може да сум имала овулација покасно оти имам полицистични јајници и ми довага на 2,3 или 4 месеци?

8. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Штом последна менструација ти била на 19 мај до сега треба да се гледа плодот на ехо, бидејќи се поминати два месеца одприлика би требало да си од 6 до 8 недела од бременоста, и мене ме болеше стомакот и мислев секој момент ќе добијам и ми каснеше некои 10 дена и направив тест и што да видам бремена и еве сега имам ќеркичка од 4 месеци. Нормално може да си имала овулација покасно но сепак би те советувала да побараш мислење и од друг доктор.

9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    8.082
    Да видам што ке ми кажат утре ми е последна шанса ако утре не се виде значи било вонматрично така кажа докторот ама пак ке одам на друг за секој случај

10. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    мислам дека нема шанси да си трудна сега од климава ти се пореметил циклусот ама почекај ќе видиш,секако ти самата кажа дека се пазите,јас веке се трудам неколку време да останам трудна се е во ред па тоа самото кога сака да фати ке фати мене ми доцнесе 2 нед и добив, почекај па ке видиш ако не земи направи тест позз

11. kolibra-1

kolibra-1 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0

Направив тест, собрав храброст .....негативен беше...се надевам дека е точно....уште не ми е дојдено ама се надевам за скоро ке биде....затоа што сум посмирена :worried:

12. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    немој да се нервираш,тестот е точен јас секогаш кога ми покажува тестот негативен и вистина е позз и уживај :)

13. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    здраво сакав да прашам дали е време да направам тест ми доцни веќе 4дена имам болки мали во долниот дел на стомакот и градите ми се отецени....и незнам дали да почекам уште некој ден :?:

14. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Штом ти доцни време е за тестче ;) Ако се обидуваш да забремениш со среќа, тоа е тоа =)
    Ако не, во спротивно, може да е хормонален дисбаланс, или од стрес, нервоза или едноставно горештинава... :?: Како и да е, трчај до аптека, мочкај, почекај 5-10 мин, види резултати седни на компјутер и извести не =)))

15. clock.sk

clock.sk Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    Оф девојки зошто мене овој проблем сега кога ни најмалку ми треба.... ;( Страв ми е по 30 пати се јавував овие 3 дена на дечко ми да го прашам што мисли дали сум бремена или не сум, сега незнам дали овие симтоми се ми дека ќе ми дојде или пак дека сум бремена ми доцни 4 дена, обично пред да ми дојде ми излегуваат неколку мозолчиња сега ги имам, стомакот одвреме навреме ме боли како жар да имам во него незнам што може да ми се случува дали е нормАлно да ми доцни вака :?: дечко ми вика нема шанси ќе ти дојде а мене се повеќе ме страв.... Што мислите вие ? :sweat:

16. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    истото ми се случува и мене останува само да си провериме....

17. bonnie19

bonnie19 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Оф тантела и клок.ск и мене истото ми се случува, ми доцни 4 дена, ме болеа градите и ми беа отечени и потоа ништо, сега ми се нормални, и ненормално многу ми се јаде. Други симптоми немам, ама почнувам да се загрижувам, или на сите ни е од времево или редно е да направиме тестови :(

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.754
    Допаѓања:
    107.220

штом не свршил во тебе , тогаш не си бремена
    од стрес сигурно ти доцни ;)

19. xxdolcevita

xxdolcevita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    jas da ne zemev test od aptekata nemase ni da znam deka sum bremena .. nemav nikakov simptom ama bas nikakov .. posle edna nedela od kako mi docnese kupiv test i vidov deka sum bremena ..

20. bonnie19

bonnie19 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Неможев да издржам, направив тест, негативен беше :D Е сега ме мачи прашањето, дали е можно да не е точен тестот или многу е рано да се открие, зошто сепак ми доцни и ме јаде јанѕа и дури не добијам неможам да седам мирно...