Форумџика на годината

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Најмалку 10 до 14 дена тестот може да покаже точен резултат, затоа не брзај почекај уште малку.

На LolitasLola му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Нееее , треба барем 2 недели да поминат од односот за да покаже точно тестот, 5 дена се пре малку за да дознаеш дали си бремена, почекај нека поминат 2 недлеи барем или неколку дена од каснење на мензис, па да не израдуваш со убави вести. Среќно! ;)

3. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Прашувам бидејќи сум нестрплива.... Сакам да дознаам!!!!
    Ќе мора да почекам до 4 август

4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а јас до 14... :( и се плашам дека не се ни надевам дека нема да добијам...ако не ми дојде уште на 10 :@ веќе се навикнав, така да изненадена ќе сум ако не ми дојде ;(

5. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    А оној тест за бременост self clear? Тој покажува порано, не мора да чекаш да ти касни..

6. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    така велат, ама кај мене не покажа порано :(

7. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    тантела извини не ти честитав, се занесов со недоличните коментари на другите... честито нека ти е и со лес, имај најубава бременост :inlove: се надевам дека и јас ќе се радувам за брзо :/

8. sun-slim20

sun-slim20 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Pocituvana mlada idna majko :) znaci potpolno ja poddrzuvam vasata zelba za malecko, so moevo prasanje ne pobarav osuduvanje ili nesto sl, tuku ednostavno nekoj da spodeli svoe iskustvo. Za svoite godini mn dobro znam dali sum spremna ili ne za toj cekor i koi se okolnostite. Znaci veruvam deka ima i dr koi se ili bile na moe mesto. I najmalku bi sakala da vlijaam negativno, a vie so vasata frustracija i ne bi mozele da se opustite da uzivate vo sexot, pa oploduvanjeto da bide sto polesno, i najprvo pobarajte ja pricinata vo vas a potoa vo partnerot. I dodeka vasata negativna energija ja isfrlate na mesta kade sto mozebi i ne treba, izlezete malku na svez vozduh prosetajte, opustete se smejte se, najubavite raboti ke vi se slucat koga najmalku ocekuvate ;) Pozdav!

9. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
    Како прво никој не ти се обрати тебе. Второ точно е дека ти си знаеш кога си спремна и какви ти се околностите, ти не си ме разбрала што сакам да кажам! Значи ТИЕ што НЕ САКААТ да раѓаат деца, а нон стоп имаат незаштитени односи и после доаѓаат тука и плачат за помош што да правеле зошто не го сакале детето, нека се преиспитаат малце што прават и кај грешат! Прочитај уште еднаш УБАВО што сум напишала и обидисе да го разбериш тоа, немам намера да се преповторувам. Тука нема место за негативна енергија, бидејќи НИЕ што се обидуваме да забремениме не сме како ОНИЕ кои МОЖАТ а НЕ САКААТ да раѓаат деца и со тоа да ги вознемируваме бремените жени. Негативните коментари од типот „не го сакам бебето;ќе побудалам итн“, нека ги сочуваат за друго место или нека има тема „СИТЕ НИЕ ШТО НЕ САКАМЕ ДА СТАНЕМЕ МАЈКИ“ па тука нека си ја шират нивната негативна енергија. Мислам дека ќе сватиш што сакам да кажам... :) Поздрав

10. wake

wake Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира... честото мокрење уште од почетокот се јавува? мислам уште од 1-2 недела??

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    1,2 недела никоја до сега не дознал дека е трудна, од 4 недела па нагоре почнува да се сумја за бременост, што се однесува до мокрењето јас имав на почетокот многу често мокрење, по 5 пати нокеска станував, но тоа беше во 6,7,8 недела од бременоста ;)

На wake му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.754
    Допаѓања:
    107.220

често мокрење исто така се јавува и кога почнува да притиска бебето на бешиката..значи таму 8-9 месец :) кога влегов 9 месец буквално на секој пола саат одев во тоалет :D

13. wake

wake Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    мхм.. дека од последниот однос поминаја скоро 2 недели и нешто.. ама скоро 1 недела имам често мокрење.. и ми касни 2 дена а стомакот во долниот дел ми е потечен малце немам до сега вака забележано.. и срав ми е многу и можи од то да ми касни..ама ова со мокрењето кога го прочитав уште толку :o останав ://

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.754
    Допаѓања:
    107.220

па и некогаш немора да значи дека си трудна , можеби ти е психичко т.е. од стрес.. ако не ти дојде уште 5-6 дена направи си тест да си знаеш , да не се измачуваш залудно

На wake му/ѝ се допаѓа ова.
  15. wake

wake Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    океј фала :)

16. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Девојки бидејки не најдов по сосдветна тема решив тука да ве прашам. Една од мојте другарки имасе вртоглавица повраќање и омалаксанос затоа јас вчера ја натреав да неправи тест и излезе позитивено , но се појави проблем бидејќи кога мѕ каза на дечко и тој негираше и рече дека не е негово а таа сака да го роди бидејќ го сака и бебето и него. После долго размислување ни јас ни она не најдовме решение како да го убедиме него да прифати бидејќ ако каже на нејзините можно е да ја натераат на абортус бидејќи има само 17 год а таа несака да абортира ве молам за помош и ви благодарам однапред

17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^ Јас сметам дека е најдобро да разговара со нејзините дома, па со нив да одлучи што ќе прави, дали да го задржи бебето или не.
    Јас мислам да абортира, во некоја современа клиника, каде што шансите да остане со трајни последици се мали.
    Таа е мала има само 17 години и плус без дечко и‘ покрај неа, многу тешко ќе и‘ биде понатака во животот.
    Ако е спремна да се одрече од многу работи тогаш ОК, ама вака... сложена ситуација, за која сум 100% сигурна дека неможе сама да донесе правилна одлука!

18. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    и јас и го реков истото но она е убедена дека е спремна да стане мајка многу пати се обидов да ја убедам да им каже дома дури и јас сакав да разговарам со нив но не ми дозволи така да ке ја оставам она да одлучи се надевам дека еден ден нема да се кае за сегашната одлука

19. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Ако си и вистинска пријателка советуваја да разговара со нејзините родители мислам дека тие сега во овие моменти и се најпотребни и да одлучи да абортира ќе и треба согласност од родител бидејќи не е полнолетна така да најголеми другари најблиски ни се родителите само тие може да ни помогнат во одредени ситуации. Што и да ти пишам како совет нема да и помогне во одлуката таа е која треба да размисли што сака од животот и какви оврски или последици ќе има од сето тоа. Тоа е мојот најголем совет до тебе да разговара со своите родители, бидејќи ако ти и сугерираш што треба да прави може тебе утре да те обвинува за одликата која ќе ја донесе и утре да ти рече ти си виновна што сега неможам да забременам ти ме натера да абортирам или ти ме натера да го родам што да му правам сега итн.... сеуште е премлада да ги свати последиците од сето ова, а ова нека ти е памет и на тебе сексуални односи со заштита и нема потреба од несакани бремености низа други проблеми.

20. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Се обидов неколку пати да ја убедам да им каже дури и реков ако неможе она сама и јас ќе зборам со мајка и ама она бидејќи не ме слуша ми рече ако си ми вистинска другарка ќе ќутиш и ништо нема да и кажеш а ако не заборави ме. А за секс без заштита јас никогаш не би прифатила затоа што несакам дете на овие години