Сингл, како да се промени непријатниот статус?

Discussion in 'Сингл' started by Strajder, Jun 30, 2015.

?

Зошто сте сингл ?

1. Карактерни особини

70 vote(s)
    34.7%
  2. Културни разлики

5 vote(s)
    2.5%
  3. Без другари и другарки

42 vote(s)
    20.8%
  4. Физички непривлечен/а

28 vote(s)
    13.9%
  5. Финансии

10 vote(s)
    5.0%
  6. Хомосексуална ориентација

2 vote(s)
    1.0%
  7. Физички недостаток

7 vote(s)
    3.5%
  8. Дебелина/екстремна слабост

21 vote(s)
    10.4%
  9. Етничка припадност

3 vote(s)
    1.5%
  10. Сингл сум бидејќи ми е најубаво

49 vote(s)
    24.3%
  11. Социјално потекло

2 vote(s)
    1.0%
  12. Останато ...

51 vote(s)
    25.2%
  13. Непреболена љубов

37 vote(s)
    18.3%
Multiple votes are allowed.
  1. N0NamE

N0NamE Популарен член

E kako ne ako site taka razmisluvame znaci treba da se podavime vo Vardar odma, nikogas ne e kasno ne znaes zivotot sto ti nosi ke se sluci koga najmalku ocekuvas e toa e toa najslatkoto koga mislis deka sve e gotovo imalo svetlina na krajot od tunelot zatoa glavata gore i nasoci gi mislite kon nesto drugo.

RainbowButterfly and poenta like this.
  2. macencef

macencef Популарен член

Непријатен статус?? Аууу ова е боље од шпанска серија....А да прашаме некои што се во непријатна врска како им е а? Сосила држат нешто што е парада, фарса, што сите мислат дека е супер....ајде бре, озбилно мислите?

3. GDE DA IDEM

GDE DA IDEM Истакнат член

Познавајќи ја добро психологијата,за некои луѓе кои се сингл ова е непријатно чувство за нив,од околината општетсвото пријателите,роднините.За да го променат овој статус кои мислат дека за нив е непријатен тие прават сосема погрешни потези,како прво докажувајќи им на околината дека нивниот статус се променил,ти само наоѓаат некој било каков партнер,т.е. тој партнер е само погрешен партнер.Колку само да не се сами.Овие луѓе во ваква ситуација се само карактерно слаби личности.

Yeeah, Tanjamm, Amelia and 2 others like this.
  4. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Ај тоа што е безврска насловов на темава океј, али како тоа хомосексуална ориентација е во избор на зашто сте сингл?
    Ниту пак дебелина/екстремна слабост не е причина да се биде сингл, мава на комплекс на голема група на луѓе кои ви ја читаат темава.

5. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Сингл сум зашто така се викам.

6. tatjanasakalieva

tatjanasakalieva Истакнат член

После две неуспешни и несериозни врски решив да одморам подолг период.

7. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

јас сум сингл, со дечковци одам за провод и за озбилна врска сум немала никој, после некој период што се решив конечно да се заљубам се заљубив во погрешен и оттогаш решив да уживам во статусот сингл за дечко и онака да се заебавам без да се заљубам дека јас не мислам со дечковциве да се заљубувам онака претерано, згрешив еднаш така и никогаш повеќе.. освен тоа јас и сум сингл- без другарки и другари но и во тоа до некаде уживам само се поздравувам со луѓе без да ги сметам за најверни другарки дека и НЕМА!

8. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Како се одлучува да се заљубиш?

LoneWolfGuy likes this.
  9. grunf

grunf Истакнат член

Тоа првото во анкетата - Карактерни особини.
    Цел живот барам девојка која е мирна и повлечена, интроверт, затоа што и јас сум таков. Со поинаква не би можел да функционирам.
    Моите се такви и имаат совршен брак и јас истото го сакам, мирен живот без расправии и проблеми.
    Да не завршам со некоја која ќе ми ја вади душата. :) . Што можеби и ќе морам на крај, сепак подобро тоа отколку да се остане сам.

10. poenta

poenta Форумски идол

Животот е пред тебе и не размислувај за понатаму. Посвети се на сегашноста и верувај во тоа што го бараш.
    Ништо не мора ако не сакаш. Подобро сам, отколку погрешен избор на личност.

11. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Нема ништо попријатно од сингл, посебно после токсична врска. Сингл е најубавиот статус, најубавиот период од животот кога најдобро се запознаваш самиот/самата себе. Не е само да се биде во врска онака чисто за да не чуствуваш осаменост. За врска треба силна желба, силна љубов и трпение кон една личност. Подобро сингл отколку во досадна бесмислена врска што ни го троши времето.

P.S.love, faye, Ники. and 5 others like this.
  12. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

90% се пронајдов. Незнам зошто така и се случува, не знам едноставно незнам што да правам и до кога вака ама се тешам со тоа шо сум многу млад и дека еден ден се ќе биде како што треба ама ме фаќа страв.

Evaa_19 likes this.
  13. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Сингл е прекрасен статус, ако знаеш како да се носиш со него. Секој човек треба да знае како е да си сам и како да си направи уживање во сопствената самотија а не да биде дефиниран од друг. Само така сметам ќе искусиме како е вистински да сме среќни а и нема поубаво да си среќен со самиот себеси.

14. Mr.Lover

Mr.Lover Популарен член

Јас сум повеќе за старата изрека подобро сам него во лошо друштво. Истото важи и за сингл статусот, не е само да имаш и не е битно што другите мислат битно е да знаеш шо сакаш а јас уште и не знам шо сакам :D Ако има таква нека се каже може и ќе се погодиме :P

15. faye

faye Истакнат член

Прекрасно е да си сингл. Се додека не најдеш пленче, па во поход по нов мажјак. Прекрасно е и кога флертуваш со повеќемина потенцијални партнери. :inlove:

Herrera and minne992 like this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Најлошата услуга која може човек да си ја направи на себе, е да биде зависен од туѓа поддршка.
    Мора сите да се научите да бидете самостојни и да знаете да се потпирате на себе, колку пати и да паднете.

Иначе, се' нешто ќе ви фали.

Знам шо зборам.. Откако почнав да фаќам дечковци, само година дена сум била сингл.. и не знам како поинаку, освен со партнер.
    Станува збор за скоро 30 години.

17. LITIUM

LITIUM Истакнат член

Секој статус си има свои предности и маани дали било сингл или во врска. Едноставно е глупаво по секоја цена да бараш да фатиш дечко. Само треба да знаеш што бараш. А за да се смени статусот треба да е дојдено подогното време и личноста сама ќе се појави пред тебе. Најздодевно е да си во врска со некој што не ти одговара карактерно, само затоа што сите другарки имаат некој. Као да сме престарени на 20 години, па мора по секоја цена да се фати дечко.

Јас сум сингл, па навистина сум хепи и уживам во слободата. Се уште не сум сретнала некој образован со уметничка душа што сака да е присутен на културно уметнички настани и журки. Се разбира ако сретнам некој таков не би одбила и да променам статус:D

candy.cane, Lunadeeztac and TeonaZ like this.
  18. macencef

macencef Популарен член

На темава - толку сум сингл цел живот, заборавив сокче и за дечко ми да купам еднаш кога бевме излезени. Не сакав да биде со било кој, затоа направив една погоооолема пауза и ревизија на моите критериуми за некој со кој би била во врска.

P.S.love, Izdrzliv and INNERBEAUTY like this.
  19. grunf

grunf Истакнат член

Преку Speed Dating. Во Западните развиени држави ова е нормално, овде не. Србија исто го има.

20. Decibel

Decibel Истакнат член

Смеат мажи вака со повеќе партнерки да флертуваат или по дифолт се идиоти?

Роберт 7 likes this.