Здраво Сакам ваш совет... Ми се пушта еден дечко многу е згоден ама слушнав муабет не знам колку е точно дека има излегувано со една не знам како да е наречам покултурно распуштеницаа која што мене ми е одвратна од порано заради наши семејни недоразбирања, со тоа и тој ми стана одвратен а од друга страна ми се допаѓа преубав е, не знам дали да излезам со него и дирекно да го прашам Што мислете вие?
Остави муабетите. Излези со него и гледај како се однесува со тебе. Тогаш се ке знаеш, дали треба да продолжиш, со него или не.
Сигурно и на него твоите бивши не му се најдраги. Точно е дека понекогаш можеш да заклучиш каков е човекот според изборот на партнери, ама според мене не треба да ти биде примарен критериум. Дај шанса, види како ќе се понаша. * што и да правиш, понатака со заштита прави, зошто ако не- автоматски со сите нејзини си била
Па не е баш предрасуда. Битни се круговите во кои се движел човекот, луѓето со кои се дружел. Не мора да значи, ама најчесто така е.
Toj sto vas vi se pusta, ima sansa i da im se pusta i na drugi devojki, deneska ne e slucajnost toa. Od druga strana, najloso iskustvo davaat sovetite od drugarkite koi ne se vo vrska, tie poradi konkurencija ili ljubomora svesno ke vi dadat sovet za da ne uspeete da si fatite decko so razni zacrnuvanja. Moj sovet, probajte si ja srekjata i izlezete so nego, bez golemi ocekuvanja. Ne bidete premnogu teski, no ne bidete nitu sprotivnoto, toa ke vi dade rezultati. Vsusnost uzivajte dokolku prifati, inaku kako bi go zapoznala podobro? Od rekla kazala muabeti?
Јас лично повеќе би сакала на муабет прво.. Ако имате можност барем денот пред концерт на кафе да отидете.. Сепак ако и двајцата сте океј со тоа, зошто да не?
За 6 месеци не успеавте ниту еднаш да се видите во живо и да направите 3 реда муабет? Барем досега ке имаше слика, дали дечкото ти одговара, и сакаш да продолжиш со него или не. Вака дирек на концерт е ОК, ама подобро да имавте еден кафе дејт претходно.
Предолго е 6 месеци текст. Ама ваљда го знае релативно ок. И јас мислам подобро е кафе...малку е прегужва на концерт но и тоа е ОК.
Зошто вакви реакции за 6 месеци пишување и што не се виделе за тие 6 месеци? Секое момче/девојка има различен период по пишување кога смета да излезе на прв дејт. Некои со неколку дена пишување одат на дејт, други после недели, трети после месеци. Се е тоа во ред бидејќи во секоја потенцијална врска различни фактори се во игра и нема потреба од чудење и осуди. @Stayy W да си одите на концерт и да не се замараш дали е во ред или не. Не значи дека воопшто нема да зборувате, пред и по концертот сигурно ќе имате комуникација. А и сигурно убаво ќе си поминете, ќе ви биде забавно и необично, а и повеќе ќе се опуштите еден спрема друг.
6 месеци да губам време со допишување и ниеднаш да не се имаме видено?! Нема шанси. Па каква сака нека е комуникацијата, ако во 6 месеци не најде време за да се видиме, нема зашто да го сметам тој човек за сериозен.
Не реков дека не е во ред, кој како сака. Мене ми е долго но зависи од што како нема осуда. Се е ок. Јас преферирам пократко малку и на кафе. Но дека е лошо и за осуда не мислам.
Девојки Синоќа се видов со еден тип (прва средба), се беше океј и двајцата бевме заинтересирани за сериозна врска, такви муабети правевме, изгледаше навистина заинтересиран, но од кога тој ми рече „дали може да те гушнам“ и јас прифатив. Потоа ми вика дали може да го избришеш разговорот што пишевме до изговор дека некоја девојка го објави разговорот со него и пак ми кажа дека сака да биде со мене, типот после 10 мин го смени мислењето за мене и ми кажа (ти можеби си лесна девојка, испадна полесна од што мислев) и ми кажа дека не сака веќе да се гледаме, не сум за него и не бил тој за мене. Верувајте ништо не ми оди, многу ми е тешко!!
Е баш ваков не ти треба! Среќа што си го покажал сељачкото на прв дејт засмисли да губеше време со него? Ептем среќа си имала. Нема што да правиш. само напред, ќе си најдеш милион пати подобар, На него ќе заборавиш за недела две и тоа е тоа.