- Знам дека не треба да се суди по корицата, ама то е прва работа шо ќе ја забележиш, дали во кафич или на Инста. Зависи шо објавуваш, од песни до слики. - После, зависи од тајмингот. Ако пишиш истата секунда кога ќе те прифатат делува малку како да демниш. - Зависи дали пишиш на цело друштво, често споделваме кој ни пишал. - Зависи дали пишиш само 'здраво' или 'здраво лепотице бела како ангел', 'здраво x 100 пати'. - Зависи дали е 'здраво' проследено со лајк на слики од 2009та. - Мислам колку повеќе следбеници, толку помали се шансите да ти вратат, значи зависи и на кој пишиш. - Ако има дечко, веројатно има и слика со дечкото. - Не се пиши на секоја шо диши, се познава кој сака само да фати некоја. Неколку причини зошто не би враќале. Некогаш сум во дилема дали треба да враќа чоек или не, долга и широка е, друг пат повеќе.
Verojatno spagjas vo onaa grupa na maski na koi profilot im e slab na sliki, lajkovi, sledaci, socijalen zivot i so toa ne izgledas dovolno "privlecno" za nekoja da ti vrati. Ako profilot ti e slab na sodrzina dobro ti preporacale nekoi od clenovite ovde edinstvena sansa ti e vo zivo preku zaednicki prijateli ili poznanstva na rabotno mesto, fakultet nekoi aktivnosti...batali socijalni mrezi. P.s. ako veke odis na varijanta na socijalni mrezi nikogas ne zapocnuvaj razgovor so ''zdravo" smisli nesto kreativno i najdi nekoja tema sto ja interesira devojkata i zapocni razgovor, nemoj so "zdravo" toa deluva tolku izliteno, ocajno, pateticno sto koga ke i pisis na odredena devojka taka uste od start ja demotiviras da ti vrati.
Затоа што фејсбук не служи за запознавање туку одржување контакт со оние со кои веќе се познаваме во живо. Тоа е едно од правилата на фејсбук, но многумина не го почитуваат. Воопшто комуникација преку социјалните медиуми која почнува со Здраво или Како си? нема многу смисла, бидејќи ајде стави се во позиција на оној/онаа што ја прима пораката: Здраво - што сака овој/оваа? Како си? - Што му е гајле како сум? Зошто би го интересирало непознат тоа? Па добро ете ајде добро сум, и што сеа? Најмногу што мразам коа некој/-а ќе пратат порака со содржина само: Здраво, како си? Дури и кога е од познати лица без да соопштат што сакаат конкретно, или онака само ради празни муабети без содржина.
Зашто не е веќе 2011 кога се пишуваше zdravo sp на фејсбук. Најди друг начин да стапиш во комуникација, не здраво од нигде никаде.
А ти седиш на фб и се женско што ќе додадеш и те прифати, ти се допаѓа? Или си трол или имаш сериозен проблем со себе
Прво би ти рекол да смениш платформа, оди на инстаграм таму е пододобро за запознавање, фејзбук веќе неколку години не е во шема, а за да ти вратат на здраво треба ептен да си атрактивен и убав, буквално Chad, така да ако си average или below само ќе си губиш време ќе се нервираш и ќе се чудиш зошто не враќаат. Земи среди си го профилот, стај слики од тебе, со друштво, различни места каде си бил нешто поврзано со хоби и слично, да бидат интересни сликите да видат дека имаш живот и не си некој дома само што седи пред компјутер, да им дајш импресии дека можиш да им го разубавиш животот. Како опенер нај безбеден бет ти е на стори да им реплајниш, да се надоврзиш на нештото што го постирала и од таму да развиеш муабет, оти со здраво ќе звучиш како некој без супстанца и најверојатно ќе те мафни, во случај да ви тргни муабетот и се заинтересира, за некоја недела две активно пишење побарај ја за надвор па ќе се запознаете уште по убаво. Со среќа.
Istoto mu go preporacav i jas a so "zdravo" da mu upali skroz si vo pravo treba da e nadprosecno ubav za nekoja da mu vrati. Licno poznavam tipac sto ne e mrdnat od zdravo i SP obrazec na pisenje neznaj bukvalno 2 recenci da svrzi kako sto treba ama ko sto kaza darvan e so lepota i ima uspeh so devojki. Plus ima dobar i skockan profil i toa dodatno mu ja olesnuva rabotata. Kolku i da zvuci grubo postojat dvojni standardi vo dejting svetot na socijalni mrezi. Postojat pravila sto za edna grupa na maski vazhat za drugi istite ne vazhat. Nekoj so obicno zdravo doagja lesno do sansa nekoj ke ja upotrebi cela kreativnost sto ja poseduva i so godini ne ke mozi da dojdi do date. Vo najgolema prednost se tipovi so dobri profili sto imaat bogat socijalen zivot, lajkovi sledbenici, sliki od setanje na razlicni destinacii i t.n. Pa potoa tipovi sto izgledaat dobro, se obrazovani i t. n. Kako i da e za uspeh na socijalni mrezi prvo i najbitno nesto e dobar profil i opstestveno socijalen status. Masko bez dobar profil nema sto da bara na socijalni mrezi podobro e da si ja bara srekjata na drugo mesto
Брате ако можи кирилца пиши оти ми истекоја очите дури те читав, двојни стандарди отсекогаш имало и ќе има не само за ова туку за повеќе работи, тие се правилата на играта не можиш да ги смениш освен да се потрудиш да ги ублажиш, за шансите да бидат зголемени во дејтинг во денешно време клучно ти е self-improvement, одење втеретана, градење добро платена кариера, грижење за физичкиот изглед, здрава исхрана, спортување и опкружување со позитивни луѓе, таквиот начин на живот си влечи убави работи сам по себе, е сега нема наеднаш да биди то ама со тек на време ќе излезат резултати. Иначе да за некои е лесно за некои тешко, зависи какви карти ќе ти бидат поделени уште со самото раѓање, гледам по друштвото мое како им оди, некои се мачат баги некои не до толку некои па ич, сами му се клават хаха ама само еден ни е така нај handsome што му треба 0 труд за да добие неш, баш имаше еден социјален експеримент каде еден Giga Chad му одеше на жени и секакви глупости му трескаше дури и до степен на вреѓање, не агресивно туку од околу и никому ништо се смешкаја во стилот oh stop it you и му даваја инстаграми, а ко дојде на ред еден така по average dude да вели то што го велеше претходниот одма поинакви реакции како eww creep, get lost или i'll call the cops така да самото то си кажва. Изгледот не е најбитен ама на прв поглед е, џабе велат карактеро душата ова она, најпрво изгледот иди после се друго. Ако не те бендиса физички нема да ти дај шанса за да те запознај внатрешно.
Не е толку до профилот многу е битно што пишуваш во пораката и како муабет правиш. Ние ги гледаме профилите но профил е реклама а секоја реклама е во принцип исфилувана лага.
Од кај знајш како било во време на дедо ти? Уште 'потешко' им беше. Само тие приоаѓаа и тоа не од позади монитор, туку во живо. Ако не знаеш да напишеш една содржајна реченица, како очекуваш да водиш дијалог во живо?
Може слушала приказни од дедовци и баби, и јас исто така имам слушано доста приказни кои биле вистинити и стварно тоа време било поубаво барем во овој аспект на животот, според тие прикажувања.
Излитени се веќе платформиве за запознавање.На сите ни е здосадено.На машкиве им е преку глава да куцаат, девојкиве да примаат исти пораки постојано. Јас дури од време на време деактивација на facebook-от му правам.Каде и да е Instagram истото ќе го снајде.
Јас имам огромен проблем не знам дали е за овде прашањето, ако не е слободно преместете. Кога сум во друштво и кога се најде таму дечкото кој ми се свиѓа јас едноставно не зборувам како да немам теми другите зборуваат ја сум нем слушач и премногу сум стегната не можам да се опуштам. А кога остануваме сами со другарката јас нормално си зборувам не сум стегната. Ова ми е општ проблем не само кон тој дечко и кон други не знам кои теми да ги почнам, страв ми е да не треснам нешто да не погрешам.
Стравот си го прави своето, ти ги ставаш на некој пиедестал како да они се безгрешни и ако треснеш некоја (а верувај нема) како тие ќе ти се потсмеваат омаловажуваат и нешто слично) првин спушти ги тие момци што ти се допаѓаат од тој пиедестал и ќе видиш дека можеш лесно да разговараш.