На некој начин утеха. Јас барем секогаш сакам да си најдам адекватна личност, мислам никој не сака да е сам... не сме такви битија. Досеа на се шо сум налетал ме разочарале... а и веројатно можеби и јас ги разочарав чим така ги "мотивирам". Јбг то е, немам среќа.
Мислам дека е индивидуално. Има и такви што уживаат да бидат сингл и такви што не уживаат. Не верувам дека има 'универзално правило' за сите сингл луѓе на планетава.
Вака сега, мене ми е многу убаво сега за сега што сум сингл, но за понатаму се плашам да не останам сама во животот без маж без деца. Мојте нема да се вечно со мене, па и ме стра од економски аспект, да не останам без работа, конкретно немам сигурна работа, не сум во државно, ниту работам во општествено одговорна фирма, во денешно време ретко да има човек сигурна работа, сега за сега мојте се со мене од тој аспект, но за понатаму подруго е ако имаш некој (партнер) на некој начин имаш поддршка доколку си без работа.
Секако дека не, полесно е кога имаш некој. И мојте не се богати, но мајка ми кога еден период остана без работа, нормално од на татко ми платата се покриваа сметките, мислам дека сега ти е појасно што сакам да кажам
И да и не.Убаво е еве имам девојка ама па со синџир си цело време.Кога си сингл можеш да шеташ и флертуваш ама кога ќе те праша имаш ли девојка и речеш немам наеднаш си неинтересен.Чим нема нешто му фали.Така да неутрален сум некако
Зависи колку долго си сингл. Додека ти е убаво сам и уживаш во самотијата не е утеха, но како поминува времето и се повеќе си сингл почнува да те фаќа носталгија, да се осеќаш осамено, сакакаш некој до тебе ама никако неможеш да најдеш дечко/девојка и викаш '' добро сингл си е сингл, уживај додека си сингл" како за утеха.
Ima periodi vo zivotot koga si single,bez razlika dali posakuvas Ili ne. No imam prijatelki koi non stop se zalat deka se single no nisto ne prevzemaat da ja izmenat sostojbata. Kako sto pominuva vremeto stanuvaat netolerantni kon okolinata I ne ni posluvaat da ja zrtvuvaat slobodata(Po niv). No mislam deka chovekot e socijalno sustestvo I deka mu treba drugarche vo sekoj period od zivotot. Da ne se zalazuvame. Sekoja relacija si bara kompromisi I tolerancija. Pr.ako sakas da gi zapoznaes-ne sakaat takvo zapoznavanje Ako I'm kazes nekoj komentar za zaednichki prijateli single-iljada maani ke ti kazat Da prijdat nekomu sto I'm se dopagja-ne mozele,zasto mashkoto prvo trebalo I na prasanje koj I'm se dopagja- ke mi pokazat lik Apolon,takov samo vo spisanoe ima
Ако си подолго време сингл и ако се навикнеш, ако кренеш ѕидови околу себе после е многу тешко дс се впуштиш во љубовен однос.
Јас мислам дека на тие (некои) шо се сингл им е убаво. Зошто тоа "сингл си е сингл" го викате утеха? Некој можеби не му е убаво во врска, можеби поубаво му е сам без партнер, поубаво му е во друштво, со роднини, родители.... сите сме биле сингл порано бе кога сме растеле и шо ни фалело? Сме си имале другарчиња, друштво па не сме се жалеле/ не ни требало ништо повеќе од тоа. А тоа дека треба да имаш некој до себе, треба. Но не мора тоа да биде партнер.
Исто според мене многу без разлика дали машки или женки што имале лошо искуство со претходниот партнер/ка се плашт наредниот или наредната да не се бетер. И затоа си се сингл.
Сите различни работи не прават среќни, некои сакаат да се сингл некои да имаат партнер девојка/дечко. Кога сме биле мали не сме биле тогаш свесни, можеби тогаш почнуваат да се раѓаат емоциите и подруго е на тие години, подруго е кога си возрасен.