Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Синхронизација на Македонски

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од April87, 22 февруари 2013.

1. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    5.887
    добро е за старите луѓе што не можат да читаат-носе едни исти гласови па можат да зимат од училиштата,факултетите...

инакуу не ми се допаѓа за младите-ниту јазик ќе научиш,ниту ќе научиш брзо да читаш хахах.....

На anna-tessa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. V.e.n.e.r.a

V.e.n.e.r.a Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Па подобро ќе беше со превод бидеќи ќе можеш јазик да научиш.И навистина само истите гласови се. :shake: :shake:

4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ми текнува на времето колку лошо ми изгледаше кога вртејќи на сателитските канали ќе начекав некој филм синхронизиран најчесто на германски, едно мрдаат со уста, друго звучат. На почеток и овие нашиве беа чудни, ама некако се навикнавме.

Среќа што не гледам турски серии, не гледам ни телевизија веќе, па синоним за синхронизација на македонски ми е Раскажувачот, многу ми е мака што не можам да ја најдам серијата синхронизирана на македонски.

5. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Јас мислам дека е добро вака но само истите гласови се :)

6. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    А бе добро што синхронизираат, ама да се потрудеа барем тајмингот на зборување да е во ред. А не како на Др. Оз што прават- два гласа заедно зборат, па ништо не се разбира... Или кога ќе почнат да плачат/викаат/пеат итн. звучи како мачки да се парат! Лошо, лошо....

7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.082
    За старите лица кец на десетка е синхронизацијата :lol: за нас помладите,не е добредојдена бидејќи сакаме да го слушаме оригиналниот јазик,за да си го учиме,се сеќавам на времето го научивме шпанскиот од сериите,го владееме ко втор мајчин јазик :lol: сега на ред ни е турскиот :rofl: не сте фер па оставете не раат да си учиме 8)

8. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.596
    Значи со ова синхронизацијава сето ми е глупости |( . Оти? Па затоа што цело време на сите филмови се истите гласови (досадно |( ) , а то дека за старите е убо, убо е, бидејќи не можат да читаат, вака барем че разберат поубо кое е дејството на филмот. А, за нас сепак поарно е да има превод одколку вака. :D

На Nate.Shadows му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Jас не го поддржувам синхронизирањето, сметам дека тоа е обесправување на глувите лица.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.