Јас и син ми тогаш од таа пената бетер бевме. Како ставив така ми жбувнаа и ми жареа бетер, незнам зошто... И само со пудрата обична поминавме и поливање со хиперманган.
Јас прво туширав, бришев со тапкање со тетра, па мачкав со пената секаде, не само на сипаниците. Лади пената и пријатна е, ама не нанесував слој врз слој, плус и туширањето олеснува. Кај нас и јас имав сипаници па како за мене така и за неа правев. Исто и вода со сода бикарбона плакнење помагаше да олесни чешањето, ама сепак покс клин најефикасно ми беше. пудра, јас мачкав првиот ден и тоа многу беше тешко да се измие и додека мачкав една по една ќе полудев и се откажав од пудрата.
Да, миев и глава ама преку еден ден, инаку и глава и тело ја бањав со купка маслена, само многу внимателно поминував да не откорнам сипаница. Мора да се мие за да не се инфицира некоја.
Има и пудра и пена. Јас наизменично мачкав и од двете, мислам пудрата повеќе помагаше но малата повеќе ми даваше со пената да ја мачкам. Хиперманганот се раствара и накрај само со потура со него не се плакне потоа. Избивањето на сипаниците и тт обично траат една недела, но потоа уште една до две додека паднат сите струпчиња.
Како сте? Моево многу се исфрла ќенка дамо плаче се во раце да е. Плус заби му искачаат. За градинка не брзај плус мала е имунитетот многу паѓа. Јас ќе го пуштам поголемово после 25 дена.
Pa se isfrla se mava po glava od sto ja cesa. Jas mislev za 2 nedeli da ja vratam ako e ok i onaka ja pokosivme izglea novata gradinka taman nikoj ke nema togas. Koj ke ja cuva 25 dena doma
Јас 3 недели ја чував. Со тоа што избија петочки, околу 23-4дена беше дома. @monik55 и мојата беше прва од групата во рок од 3 месеци цела група прележа. Не иде баш дека сите ќе фатат за 2 недели.
Мене овде во аптека ми рекоа пп потреба од пената. Наутро и навечер мијам со хипермангам, па измеѓу од пената. Не се многу чеша, така му реков, ама цела вечер се вртеше во кревет. Туку мене ме загрижува бемката, првата овде беше, еве каква е
Минимум 25-30 дена ако се има можност нормално, страшно им паѓа имунитетот после варичелата. Да има вакцина кај нас како во Германија одма би го вакцинирала бебето.
Затоа пишав ако се има можност, инаку детето веќе не е заразно за другите кога и последното брунче со вода ќе пукне и ќе стане круста.
Детето не е заразно, ама имунитетот могу паѓа. После сипаници го вратив скоро па одма детето во градинка, и што ако лесно ги помина сипаниците (во октомври), до април глава не кренав од разболување, повеќе дома бев отколку на работа. Првата година во градинка не ми се разболуваше толку често. Јачајте имунитет. @JuLleE нека поминат сипаниците, па ќе видиш каква е ситуацијата со бемката.
Бебето мие многу исфрлено на чело во глава на лице, стомак грбче во ушиња само нема на раце и нозе. Темп има до 37 со 8 само ноќеска сега нема. Нормално лие волку исфлено?