Да. И мојата беше многу. По препони дунде, дури и навнатре. Башка цела плус Во увцето едно имаше дури пет само во вдлабнатиот дел што е поголем, плус околу.
Деца што одат во градинка може да ги чуваш дома што подолго, ама деца кои одат во училиште не може. Многу пропуштаат, па и пандемијата, па разни вируси. Им се собра. Јас ќе го пуштам веднаш кога ќе се исушат. Така планирам. Добро минува, исфрлен е, ама што знам многу ли е. Само проблем е кај бемката и толку. Вака е ок, хиперманганот помага, пената исто. Туку зошто не треба да се бањаат? Не требало да се мократ. Јас два пати го поливам со хиперманган.
Не мора. Ама како поминува време, редуцирај го. Хиперманганот е јак дезинфициенс и многу суши, да не му ја пресуши кожата. Тапкај ги само нафрлените места, директно, не цела кожа.
Kako? Maticnata ni rece vit c i zink dovolno e. I sega bcomplex dur se sipanicive....drugo nesto da predlozite?
Д3 обавезно. И јас давав цинк и витамин Ц на крај веќе, тоа најмногу помогна, бкомплекс не давав. Пробав претходно со секакви мултивитамински сирупи, џабе. На своја рака зедов Цинковит, се оправи, а пред тоа ништо не помагаше.
Ne gi pisav tie deka sekako od ragsnje gi davame....ova za imunitet bas prasuvav deka neli sekoj neso preporacuva i ova mi go kaza. Zimam nekoi na nature aid valjda bea od zegin samo toa se zink i vit c. A za bcomplexot ne znam sto da kazam ko sto davav biogaya i colief za grcevi si mislev ja smiruva taka i ova sea i go davam demek da ja smiri da ne e nervna. Inace sto ke razbere 13meseci dete od ne se cesaj
Кој цинк за 9 месечно бебе да земам? Д3 со омега и вит Ц толку ми рече докторката. Што би можела да земам да го крене нешто? Он е многу исфрлан и темп го држи втори ден.
Ана и во мај ли витамин Д да давам? Ај Ц ќе давам. Синко минува лесно, можно ли е да заврши со исфрлањето толку брзо? Гледам и се прават како со коричка, тоа ли значи сушење? Како да познаам дали се исушени?
Мене совет од доктор од имунологија ми беше витамин д преку цела година. Само тоа за имунитет, Ц ако сакаме може, ама не мора
Не знам за толку мало, јас користев цинковит таблети, ама тие се од 3 години нагоре мислам. За толку мало некои витамински капки што го содржат цинкот. Да, се дава витамин Д преку цела година, освен кога сме на одмор и поминуваат време на сонце повеќе. Не сум редовна во давањето, признавам, ама давам барем преку еден ден. Красти ќе се направат и ќе паѓаат сами. Може од хиперманганот побрзо се сушат, тој има такво дејство како јак дезинфициенс.
@An-na, @Annath се мислев дали да давам оти сме на море, затоа. Јас сум под терапија со витамин Д и ми рекоа во мај да го прекинам. Затоа. Ама ќе давам и нему сега, да се ојача оти мора да тргне на школо што побрзо.
Ако се како кај син ми во група, не кажуваат. За болни децаат викаат баба ќе ги почува за да не мора потврда да носат
Исти се и овде. Ама нели матичната пријавува ви која градинка има сипаници? Нема шанси од 17 деца само едно да е.
Dajte idea sto so cesanjevo. 1 god ima use vadi sipanici so temp e, ja banjav ja polevav so hipermangan, mackav.poxiklin ne.mozese da zaspie od sto ja cesa se....ke zaspie 20min strogo so cicka vo usta i se budi dur sea zaspa poubavo
Прашај педијатар дали смееш да дадеш аериус да намали чешање. Кај ќерка ми тт траеше 4 дена до 38.5, тогаш и избиваа. Целата беше нафрлана, јас по препорака од педијатар давав аериус пред спиење.