Да ама оно не е заразно до два дена пред да почне да се исфрла. Значи хипотетски заразно би било во наредниве неколку дена
Ееее тоа ме интересираше фала ти многу Јас па мислев целите 2 недели додека трае инкубацијата е заразно. Да знаев порано ќе си ја повлечев, ама тоа е бидна
И јас сакам да прележи сега, ама ептен пред пораѓај сум денови бројам и некако кнап ми доаѓа ама тоа е, како треба да биде нека биде
Дали знаете некоја крема за лузни од сипаници? Гледам и двете деца на лицето имаат лузна, па дали некоја крема ефект (пред 2 нед прележаа).
Како се мачка... јас па едно по едно и не знам даи треба да почекам да се исуши или не..дека она одма сака маичката да си ја облече
Душиче мало да му помине побрзо и со лесно... мојава денес се нафрли 3ипол г има страв мие и бебево да не фати 4м е ..ама кај да ја изолирам ((?
Jas turav pena na racrte i ja slapav cela. Ako dodrzi da se podzasusi ok ako ne sekako pak ke stavas za nekoj saat
Ова беше уште во мај месец,он од брат му префати на 13 ден,премногу беше иафрлан и уште има како белези и се чистат. Голема е веројатноста да ти фати и малото само со лесно да ги мине.
Здраво мајки моето бебе има сипаници и имаше температура му давам блокмакс но сега ми се исфрли со ситни точки ќе ставам слика дали е од температура или од сирупот сте имале ли вакво искуство?
Ова е розеола. А имаше варичела бебето, или уште има? За розеолата не треба ништо да се мачка, сам ќе пројде осипот.