Сипаници кај децата

Дискусија во 'Дете' започната од maweja, 12 јули 2014.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    40.492
    До кога мачкавте поксклин или бела пудра. И дали после тоа ја третиравте кожата на детето некако?

Последна измена: 6 декември 2022
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    15.732
    Јас додека избиваа ставав од пената,после продолжив со пудра додека се исушат ,а по паѓањето најнормално со млеко за тело мачкав ништо посебно,а и кај мене многу малку беше исипана.

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    40.492
    Не е ни он многу исфрлан. На лицето веќе му се само мали точкики. Другите исто се веќе во фаза на сушење.
    За после тоа се мислев да не е препорачливо нешто за регенерација на кожата дека сепак прилично се суши со пената и пудрата или само хидратација да терам со млеко за тело и крема лице.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Кај малата ги снема белезите.
    Уште 2 - 3 има по грбче, со облека поткачени изгледа.
    Ги прележа пред 1 година.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.154
    Фала за информацијата, и за надежта :l:

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Se dur ne pocnaa da pagaat korupkite. Posle so mlekoto za telo sto go koristi sekako nisto posebno ne stavav.

@Dikinzi mojata preleza vo maj i bas na nosot imase edno sto go otkorna. Kako raste gledam se izmaznuva kozata se optegnuva i ocekuvam da go snema. E sea ima nekolku ko posvetli fleki na stomakot isto od korupki tie ne znam dali ke se izednacat.

На Ano и Dikinzi им се допаѓа ова.
  7. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.154
    Ами , да се надеваме дека ќе се изедначат, мене ми викаат оти малечка дека е , и кожичката ќе се регенерира, ама пак сакав совети да слушнам од тука. Бидејќи целата беше исипана. Сестра и немаше толку многу , леле ова..брунка до брунка. Па во главата колку имаше ау. Ама еве ти викам ,ја ќе заминам до кујна, до вц ..било каде, или да се свртам , нејзе интересно и ги корне со прстињата. Викај викај, џабе е.. не ме слуша.На лицето до левото уво две искорна, на челото исто. На рачињата си ги креваше ракавите и се корнеше, абе шо да ти кажам. Затоа сум нервозна јас, ај да е едно не е проблем, ама ова многу се. Затоа се надевам и се молам да се нема ништо.
    Ти Благодарам, убав ден :sun::f:

8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    15.732
    Да, се суши ама доволно е само хидрирање на кожата
    @Dikinzi на големата ќерка само една на раката и остана белег ,таа беше најголема брунка и порано ја откорна,ова беше пред седум години прележана,сега има веќе 8 години и таа и стои на раката како светла точка,а на лице мислам повеќе се регенерират.

На Ano и Dikinzi им се допаѓа ова.
  9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.154
    Фала мила :l:

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Мамички ај ве молам за совет. Кај малата во градинка во нејзината група 2 дечиња имаат сипаници. Сега за сега она нема ништо. И во градинка и матичниот ми рекоа дека нема потреба да седи дома пошто секако веќе биле во контакт. Се додека не се исипе да си ја носам во градинка.
    Ама прашањето ми е дали треба да ја изолирам од други дечиња со кои не оди во градинка? И ако да, колку време не треба да биде во контакт со нив од контактот со сипаниците?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    40.492
    Искрено незнам дали има поента да ја изолираш од било кого прво зошто период на инкубација е 14-21ден од контакт со заразен, кој пак е заразен 2 дена пред осип. Значи во моментов она не е заразна, а и не мора да значи дека се заразила. Малиот мој не фати од градинка кога имаше бум, еве го 3 месеци подоцна дури од кој знае каде ги фати.
    Муабетот ми е сега и да ја изолираш, ако не појави симптоми а пак се појави нов случај пак ќе ја изолираш и така до недоглед

На tambelina, Dikinzi, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    12.654
    Не знаеш кога би имала контакт со сипаници за да знаеш колку време да ја изолираш. Можеш само на родителите да им кажеш дека има во градинката сипаници, не знаеш дали е во инкубација, па секој нека си одлучи дали ќе се гледа со вас. А во градинка послушај го докторот, носи ја зашто може да фати за 3 месеци од сега.

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Многу ви благодарам за одговорите. И мојата совест мислеше исто како вас. Во градинка секако ја носам пошто секако веќе сите биле во контакт. Ама највеќе мисла ми беше за други дечиња, дали треба да ја изолирам и од нив или нема потреба. Ама по логиката дека и да била во контакт не мора да значи дека ќе фати сипаници и мене ми беше логично дека нема потреба.

На Skyler, Ano и Dikinzi им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    6.154
    Носи си ја, секако више била , а и не знаеш дали ќе фати одма.

Кај мене првото дете фати сипаница меѓу последните деца. А ја чекав не знам колку време.
    Сега ова второво, фана сипаница изгледа од групата на поголемото дете, оти еден период одеа ви иста занимална, и она прва извади од нејзината група. Еве после две недели како поминаа, во понеделникот се врати во градинка, а више 4 деца пријавија сипаница, од 15 дечиња. Праќаат во групата често слики од децата, ј гледам дека сите дечиња си одат. Освен тие што имаат сипаница нели. Ако фане, со лесно и од нога да си ја мине.

На Skyler и kostovaivana им се допаѓа ова.
  15. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    За градинка носи ја да, мојата беше у контакт и не фати ама кажував на други пред да се видиме за да си проценат, пример со комшичето не ја мешав затоа што дома имаат бебе.

На kostovaivana и Ano им се допаѓа ова.
  16. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    98
    Дали во битола во градинките има некаде пријавено за сипаници?

17. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    И мојата има во уста, дали е нормално, големата немаше сега малава има еден куп, стававте нешто во уста?
    Исто многу има и на гениталии, внатре многу ја чеша и боли, еве плаче цела ноќ не сме спиени :(

18. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    109
    Здраво мајки. Ќерка ми има сипаници веќе 4 дена , но има и температура 5 ти ден. Знае да качи и до 39 . Дали е нормална оваа состојба, уште да има толку висока температура.

19. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Dur se isipuva moze da ima. Mojata.imase isto 5-6 dena so sirup ja simnuvavme. Otkako se isipa cela prekina temp

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Здраво мајки. Се соочуваме со сипаници така? Докториве не кажуваат многу освен седи дома и мачкај пудра. Освен температура што може да очекувам и дали има нешто освен пудра што би помогнало? Поздрав

Прикачени фајлови: