Здраво, на малата и е 9 ти ден, ни се потроши пудрата, дали е касно за покс клин или да го купам него, инаку не ја чешаат многу, ама има бајаги. А на големата и останаа како лузнички еве веќе месец дена, дали ќе се изгубат или и за неа да барам нешто против лузни?
Дали сте давале Изопринозин сируп кај деца додека биле со сипаници? Се дава само едно шише или се пие по шема и потоа?
Личат на сипаници. Мислам дека не излеваат на лице прво, напротив мислам дека прво излеваат на топли места а на лице на крај. Со лесно нека е ако се сипаници
Контакт со другарче од градинка пред 14 дена, дали веќе сме во безбедна зона или да очекувам нешто да се појави? Јас сум 14 недела бремена
Ако оди редовно, ќе фати од следното што ќе префати, така се редеа кај нас. Ако имаш прележано не е страшно.
Праша родителот во група,никој друг не пројавил симптоми. Кој знае што ќе испадне. Имам прележано,ама сепак не ми е сеедно.
Јас бев 31вс кога му избија на малиот. Исто како @TeddyGrey го мачкав, заедно и спиевме зошто паралелно и ларингит имаше. Знам дека не е се исто, ама ако тргнале многу е веројатно во наредниот период постојано да има случаи. Плус мојот не фати кога имаа сите во градинка, туку после 3 месеци и незнам од каде ги фати.
5ти ден откако има сипаници (5дена со осип) 5 дена е со висока температура,нема повеќе нови осипи... До кога трае температурава? Се измачи детево Бевме на лекар 3ти ден од осипот потврди дека има варичела Дали да ја носам пак многу ме плаши температурата навечер до 40 крева секоја вечер Друг симптом е само затнат нос
Eve i jas dezurna, 4ti den od osip, 3ti so temperatura, na 6 saati kreva, nad 38.5 davam paracetamol inaku mi se cini do 40 ke mu odi temperaturata. Sin mi ima godinka I pol, mnogu e isfrlen, strasno mi e koga go gledam, nema kaj sto nema osip. Pred 2 nedeli bese kjerka mi, kaj nea samo edna vecer traese temperaturata + treska imase vecerta, naredniot den ne krena povekje od 37, a i osipot ne bese volku strasen. Ne znam sto bi ti rekla osven da izdrzis, ja na maticna ne gi odnesov, denes se slusnavme, toa sto pravam da prodolzam ni kaza, temperaturata do edna nedela mozelo da drzi, individualno bilo, prasav ako ima potreba nedaj boze nesto itno, mi rece na infektivna ama ne ni preporacuva, ke projde, I eve cekam da projde.. __________ Ova ostanalo od vcera, da ne go izbrisam, eve go sin mi, konecno da se naspie, ne krenal od vcera (fala bogu da ne podrecam, sueverie na najjako ), Ima konstantno 37, ama podobar e, se nadevam tolku od temperatura. Se nadevam podobro e detenceto denes. P.s SE izvinuvam za latinica, imam eden skapan telefon denovive, blah.
супер со лесно да мине ние бевме вчера пак на матичен има бактерија,затоа имала со денови толкава температура матичната рече неможе од сипаница 5 дена 40 температура и дадоа антибиотик ќе издржиме,како и да е еве се повлекуваат сипанициве се сушат,ама бактеријава ќе ја лечиме и ќе чекам и јас малава да префати тоа е